Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joijoi

Karta kredytowa i jej splacanie - pytanie!

Polecane posty

Gość joijoi

Czy jesli chce splacic swoja karte i robie przelew internetowy z mojego konta na konto karty, to w rubryce "nazwa+adres" wpisuje swoje dane czy dane banku? Z jednej strony splacam swoja karte, ale nie place tych pieniedzy sobie, tylko bankowi...

Gość Oliwka zaczarowana..
Szczerze? Mało istotne, abys tylko wpisał dobry numer konta. Wpisz swoje dane, bo i karta i konto jest przypisane do tejże katry

Gość jak twoja karta to twoje
dane. Raczej istotne bo bank nie powinien przyjąć przelewu z błędnymi danymi.

Gość 123efka
najważniejszy jest tytuł spłaty i nr konta, a pieniądze oczywiście płacisz bankowi a nie sobie, płacisz jako Ty

Gość nic dziwnego ze tak sie czujes
Ty umowe przeczytaj kiedy Ci sciagaja ten debet i wg jakich zasad, bo chyba tego nie wiesz.Pewnie jak pieniadze wplyna to automatycznie je bank sciagnie a jak nie to ta kwota musi stale byc na koncie, zeyb mial co sciagnac

Nie jest mało istotne, jakiego wpiszesz odbiorcę, bo ostatnio wrócił nam przelew z powodu źle podanej nazwy kontrahenta. Niemniej też już się spotkałam z taka teorią, nie wiem, skąd się wzięła. Czy spłacasz do tego samego banku? Jeżeli tak, to powinnaś mieć w programie opcję - spłata karty kredytowej. Jeżeli płacisz do innego banku, to jako odbiorcę przelewu wpisujesz ten bank.