Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vanjaabc

Jak w klatce - nikt mi nie pomaga

Polecane posty

Gość Vanjaabc

Witam Piszę żeby się wyżalić. Bo chyba powoli tracę rozum:P Otóż 8 miesięcy temu urodziłam dziecko.Moje pierwsze. W domu mieszkam z mężem,rodzicami,bratem i babcią.Od samego początku córką zajmuję się tylko ja - mąż pracuje. Pozostali domownicy wyręczają mnie tylko gdy chcę pojsc sie umyć zjeść czy pojechać do lekarza. Poza tym od 8 miesięcy nie miałam chwili dla siebie. I zaczyna się to chyba na mnie odbijać.Schudłam niemiłosiernie,wypadają mi włosy,czyję się zagubiona jestem wiecznie nerwowa. I głupio mi jak ktoś chce ze mną pogadac a ja nie mam o czym. Nie oglądam tv, nie czytam książek.Gdy córka śpi ja sprzątam albo gotuję. Spać idzie koło 21 a wtedy to ja tez ide spac taka wykonczona jestem. Mąż wraca z pracy to umywa ręce bo on musi odpocząć.Tata pracuje do 20 więc mi nie pomoze Babcia nie da rady, brat nie chce a mama tylko czasami mnie wyrecza (w sytuacjach opisanych wyzej) mimo że siedzi w domu tak jak ja. JA uwielbiam te chwile z dzieckiem i nie zamieniłabym ich na nic innego ale czuję się już taka zmeczona Nie utrzymuje kontaktu ze znajomymi, nie wychodze do kina,nie czytam. Czuje że powoli zaczynam wariować. Czesc z was zaraz napisze ze wyrodna ze mnie matka,ze sama tego chcialam Uwierzcie ciezko takiej zywiolowej dziewczynie jaka bylam przestawic sie na tryb - dziecko 24 h na dobe...Czuje sie jak ptak w klatce Sasiadka powiedziala ze bardzo zle ze nie mam godzinki wylacznie dla siebie bo sfiksuje totalnie No ale to co ja mam zrobic?

no to moze 2 razy w tygodniu wynajmijcie nianie,zebys miala czas dla siebie? To przykre,ze maz zrobil dziecko,ale nie chce sie nim zajac...

Gość Vanjaabc
Wiesz mieszkam w małej miejscowości i tutaj nie ma niani Nikt nie daje tego typu ogłoszeń więc nie ma jak znaleźć Z reszta co by powiedziała moja mama: to wstyd - nie pracujesz to opiekuj się córką U mamy niestety zrozumienia nie mam Zaraz zaczyna się gadka jak to było za jej czasów Ona dała sobie rade A ja nieporadna jestem A znam swoje dziecko jak nikt Z nikim tez za bardzo zostawac nie chce tak sie do mnie przyzwyczauiła A maz?Ech......On pracuje a ja cały dzień sie obijam wg niego:(

Gość nic dziwnego ze tak sie czujes
poszukaj moze porady, rozmowy tam na topikach gdzie są mamy. Wiele kobiet nie wytrzymuje takiego trybu życia i też próuje coś z tym robić z różnym skutkiem niestety

jakims dzieciom sasiadow (nastolatkom) dasz pod opieke za 20zl,bedzi ok:) to nie ma znaczenia co on mysli-ty nie jestes sluzaca nianka,tylko jego zona,a to jego dziecko,wiec jego obowiazkiem jest rowniez sie nim zajac.

Gość nastepna jecząca
baba