Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama B.

Przeziębienie piersi miałyście ? Jakie są objawy?

Polecane posty

Gość mama B.

Proszę o wypowiedzi. Martwię się,bo czuję lekkie kłucie szpilkami w piersiach czy to może być to ?

Gość mialam , zrobil sie zastoj
piers byla duza , bardzo twarda, bolala, bolala przy probach karmienia , mleko nie lecialo. Zastoj byl coraz wiekszy , piers jakby z glazem w srodku . Zastoj w wyniku przeziebienia robi sie bardzo szybko . Jesli poczujesz ,ze mleko sie zbiera , a nic nie leci to masuj bardzo mocno , ale tak mocno ,ze az ci lzy prawie beda z bolu lecialy . Najlepeij jak zrobi to ktos inny np , maz , mama , siostra... Bo ty tak mocno sama nie zrobisz. Masuj co troche i karm dziecko ,zeby to sciagal . Karm po kazdym masowaniu. Jezeli dolaczy goraczka to bedzie potrzebny antybiotyk . Ale przy umiejetnym masowaniu i karmieniu , uda sie rozbic zastoj i temp nie powinna wystapic .

a a a i piers trzymaj w cieple lub ogrzewaj delikatnie . A

Gość afsgadsfbgvadfbv
Zastoj w wyniku przeziebienia robi sie bardzo szybko . Jesli poczujesz ,ze mleko sie zbiera , a nic nie leci to masuj bardzo mocno , ale tak mocno ,ze az ci lzy prawie beda z bolu lecialy ty jestes chyba nienormalna zadnego gwaltownego masowania, chcesz zeby jej kanaliki mleczne popekaly? jak juz to b. delikatne masowanie, a przede wszystkim cieple oklady

to ty chyba jestes nienormalna :-0 :-0 :-0 Delikatnym masowaniem to sobie mozesz , ale ... Mialam zastoj i wiem co to znaczy . Bylam u b. dobrego lekarza i dzieki niemu udalo mi sie przywrocic piers to normalnego stanu i moglam kontynuowac karmienie . Wiec nie wysmiewaj kogos , jesli nie mialas takiego przypadku . A w moim przypadku bylo juz naprawde zle . A poza tym to co napisalam nie wzielam z glowy tylko robilam wszystko z polecenia lekarza.

I chyba ty nie mialas prawdziwego zastaju z przeziebienia tylko maly zasto w wyniku nadmiaru mleka w pierwszym m-cu karmienia :-0

Gość mama B.
No właśnie to chyba zastój pokarmu był ;)

Ja mialam :( w 3 tyg po porodzie. Karmilam na zew , bylo cieplo ale wial wiatr i to chyba sprawilo ze przeziebilam piersi. Dostalam koszmarnej goraczki prawie 40st.C ( maz chcial na pogotwie jechac) zastoj w obydwu piersiach, piersi bolaly jak diabli. Zadzwonilam po polozna przyjechala i poradzila co zrobic. Pomoglo. :)

Gość mama B.
Takich silnych objawów nie mam, tylko lekkie kłucie w piersiach no i trochę przeziębiona jestem. Jagoda 369 co zaleciła Ci położna ?

Gość gość
Ja kilka razy miałam gorączkę od piersi (nie wiem czy był to zastój, czy przeziębienie - najpierw ból piersi jakby ktoś w nią kopnął, ból podobny do bardzo mocnego siniaka w środku piersi). Pomagał paracetamol i ciepłe okłady do karmienia. Karmić trzeba, mimo że boli, ale można trochę mniej. Broń Boże ugniatania, naciskania, wyciskania - u mnie to tylko pogarszalo sprawę. Położna mówiła, że można delikatnie potrzasac w górę i w dół i na boki.

Gość gość
A mi polecila to mama bym Owinela piersi gorącym recznikiem a następnie folia spożywcza by trzymalo ciepło i zostawilam to na jakis czas minelo wczystko i mogłam spokojnie karmic