Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghyji

Rozmowa na opiekunke

Polecane posty

Gość ghyji

Jutro mam rozmowe w sprawie pracy jako opiekunka do rocznej dziewczynki, o co mnie moga pytać?

czy palisz ile chcesz za godzinę czy jesteś dyspozycyjna czy masz samochód czy masz doświadczenie (możliwe, że będą chcieli referencje)

Gość ghyji
O to wszystko juz akurat pytala jak do niej dzwoniłam, tylko nie pytała czy pale. Boje sie takich pytań jak: Co Pani zrobi jak dziecko sie zakrztusi itp.

Gość sdfsdererer
no co poklepiesz po plecach :O

No to poczytaj na temat pierwszej pomocy, to przecież proste. Ewentualnie zapyta jak będzie wyglądał Twój dzień z dzieckiem

Gość ghyji
O no właśnie i co ja mam powiedzieć? Com można robiś z roczną dziewczynką przez 8 godzin ( niby 2 godz. śpi) to zostaje 6 godzin...

Gość ghyji
No bo lubię dzieci i nie mam pracy, siedze sama całymi dniami w domu. Nie mam dzieci i nie wiem co bym na takie pytanie odpowiedziła.

Gość empress83
Wejdź na jakąś stronę na której są jakieś zajęcia dla małych dzieci.... Poczytaj i zapamiętaj. Jak zapytają będziesz miała gotową odpowiedź. Poza tym duże znaczenie będzie miał twój wygląd, sposób wysławiania się, podejście do malucha.I ogólne wrażenie jakie będziesz wywierać na tej kobiecie. Powodzenia.

Gość ghyji
Dziekuje, mam nadzieje ze sie uda:)

Gość ghyji
Nie mam:( A powiedziałam ze mam...

Zadzwonią do tego kogoś, kogo wpisałaś w referencjach albo jeśli są nadgorliwi to będą się chcieli spotkać z tym kimś u kogo "pracowałaś"

Gość ghyji
Wątpie, bo mówiłam że to w rodzinie było.

Ale przecież zadzwonić mogą. No i wyjdzie na jaw przecież, że z dziećmi nie miałaś za dużo wspólnego

Pewnie będą zadawać różne bardzo fachowe pytania a na końcu okaże sie że najważniejsze żebyś nie brała więcej niż 4 zeta na godzinę :p W ogóle to naszykuj sobie zestaw odpowiedzi takich jakich mogą oczekiwać rodzice a potem w trakcie rozmowy będziesz widziała co to za ludzie i się dostosuj do ich poziomu :p

Gość ujhgfdsxaz
ja slyszalam kiedys ze jak powiesz ze jestes dyspozycyjna np cały weekend to wezmą cie za jakas niebezpieczna wariatke. bo kto normalny nie ma wlasnego zycia w tylko sie nudzi w weekend i moze od rana do rana siedziec z dzieciakiem. tak slyszalam.. ale w koncu jak ktos potrzebuje kasy to poswieci sobie ten wolny weekend na opieke nad dzieckiem co nie? to nie znaczy od razu ze jest ukrytym mordercą czy cos..

Gość ghyji
Ona mówiła, że płaci 5 zł na godzinę, to całkiem nieźle.

Gość Juliannkaa
Jezeli podejmujesz sie opieki nad dzieckiem tak malym i boisz sie pytania"co zrobisz jak dziecko sie zakrztusi, zadławi" to daj sobie spokoj. To nie pies, oni powiezaja dziecko twojej opiece. W ogole skrajnym debilizmem jest zatrudnianie, "opiekunki" ktora nawet nie ma pojecia o 1 pomocy!!!

Gość to sayonara
jedz do Niemiec dostaniesz 8-10 euro za godzine!

Gość Juliannkaa
Opiekunka dziecięca musi posiadac wiedzę i umiejętności w zakresie: budowy ciała dziecka i cech fizycznych, diagnozowania poziomu rozwoju psychomotorycznego, zmian zachodzących w rozwoju i wychowaniu dziecka, opieki i procesów wychowawczych technik i metod oddziaływania wychowawczego udzielania pierwszej pomocy przedlekarskiej w przypadkach nagłego zachorowania organizacji zabaw i zajęć rozwojowych, przekazywania rodzicom podstawowej wiedzy dotyczącej pielęgnacji i rozwoju psychofizycznego dziecka. To tylko niewielki ułamek tego, co powinna umiec opiekunka.

W takim razie możesz mi wierzyć, że jeśli zgodzisz się na 5 zł za godzinę ono nie będą zadawać żadnych zbędnych pytań tylko czym prędzej podetkną Ci umowę do podpisania :p Moim zdaniem powinnaś chcieć co najmniej 8 złotych.

Juliannka :D to co wymieniłaś to normalne rzeczy, które wie i umie każdy :p tylko nazwane w taki sposób żeby zrobić wrażenie oszałamiającej fachowości :p