Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość góralka z odzysku

jaki rozmiar kurtki zimowej dla chłopca

Polecane posty

Gość góralka z odzysku

ktory teraz nosi ciuszki 74/80, kończy w październiku 10 miesięcy, chciałabym żeby jedna kurtka starczyła nam na całą zimę, bo chcę kupić lepszą i naprawdę ciepłą - mieszkamy w górach więc zima lada chwila się zacznie i potrwa na pewno do końca marca, myślałam o 86 ale sama nie wiem. Jak to wyglądało u Waszych dzieci?

Zabierz dziecko do sklepu, przymierz. Rozmiarówka jest naprawdę różna. ja młodemu zamówiłam jak miał niespełna rok kombinezon na 1-1,5 a dopierow tym roku jest w miarę (ma 3 lata):) Kup taki ciuch który będzie trochę luźniejszy- żeby dziecko miało w co "wrastać"

A nawet jak dziecko nie przechodzi całej zimy- to w połowie już są przeceny i w razie czego można coś taniego dokupić

Gość góralka z odzysku
własnie w tym problem, że raczej muszę zamówić, nie ma u nas sklepu w którym dostanę fajne ciuszki, mieszkam w bardzo małym miasteczku ;) I tak myślałam albo o Wójciku albo Mariquita.

Gość góralka z odzysku
alonuszka - ooo, zupełnie o tym nie pomyślałam! Masz racje, w razie czego w styczniu coś da się znaleźć.

Gość go8
jeżeli wójcik czy mariquita to kup 74, bo te firmy mają zawyżoną rózmiarówkę dodam, że dla synka 2 latka kupiłam na ten sezon rozm.86 kurtkę ja bym na twoim miejscu kupiła komplet w rozm. 80, dziecko przez zimę tak dużo nie urośnie, a w za dużym będzie mu zimno mój jesienią w tamtym roku nosił rozm. 80 i kurtka była dobra jeszcze na wiosnę