Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noł noł noł

przebarwienia po użyciu lakieru do paznokci

Polecane posty

Gość noł noł noł

Dziewczyny,bardzo lubię odważne kolory na paznokciach,niestety po użyciu ciemniejszych tworzą mi się przebarwienia:( przeczytałam,że dobrze jest przed nałożeniem lakieru użyć podkładu.Może któraś z was wie,czy muszę kupić specjalną bazę pod lakier czy wystarczy zwykły bezbarwny? Z góry dzięki za pomoc!

Gość co bedziesz zrec
zwykly bezbarwny moze byc ale moze byc za malo. mi tez czasem zolkna. zajebistym wybielajacym lakierem jest sorai lakier wybielajacy. a jako baze ja stosuje z golden rose calcium milk, ale na dobra sprawe nie ma to duzego znaczenia. powiem ci tez, ze jak czesto nosisz jakies odcienie cieplejsze, to np niebieski czy bialy o chlodnym odcieniu "wyciagnie" ci to zazolcenie z paznokcia. nie ma metody idealnej i idealnie skutecznej :(

Gość dotiuszka
przy ciemnych lakierach konieczny jest p;odkład!!! Nie chce mi się tu opisywać więc ci skopiuję coś: "Bardzo, ale to bardzo polecam Color Wear firmy Sally Hansen. Jest to baza pod lakier, której głównym zadaniem jest "przyciąganie lakieru do paznokci" i nawet kiepski lakier będzie się na niej dłużej trzymał. Nie jest tania(ok.32zł), ale warto. Schnie w 60 sek., ale mimo to nie gęstnieje w butelce do końca-zużywam już drugą butelkę, to wiem co mówię))Dodatkowo pielęgnuje paznokcie, bo zawiera wapń oraz wit.A i E.Jest rzadka, więc maluje się cienką warstwą i starcza naprawdę na długo.Aha, i chroni paznokcie przed przebarwieniami tak, jak obiecuje producent(używam ciemnych kolorów i faktycznie po zmyciu paznokci nie ma po nich śladu, nie sa też żółtawe)"