Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość danielaaa11

CIĄŻA? Prosze o porady, jestem załamana ;(

Polecane posty

Gość danielaaa11

A więc z góry dziękuję osobom które to przeczytają, bo sytuacja jest dość skomplikowana. Mianowicie jakiś czas temu rozstałam się ze swoim partnerem, nazwijmy go X. Jakieś półtora miesiąca temu spotkaliśmy się i doszło do zbliżenia. Był to stosunek przerywany. Zaraz po tym wzięłam 4 tabletki rigevidonu (brane w odpowiedniej ilosci i o odpowiednim czasie mają takie same działanie jak escapelle), jednak potem całkowicie zapomnialam o kolejnych 4 i wzięłam je po jakiś 18 a nie 12 godzinach :( Następnie spóźniał mi się okres jakoś tydzień ale w końcu dostałam. Potem kolejna miesiączkę dostałam po 16 dniach i trwała tylko 4 dni, była dość skąpa (skończyła się w tamten piątek) a ja zawsze miałam raczej obfite i dość bolesne. W dodatku od czasu ostatniego seksu z X spotkałam mojego kumpla z dzieciństwa i tak sie potoczyło ze jesteśmy ze sobą. Równo tydzień temu uprawialiśmy pierwszy raz seks, również przerywany. Od tego wtorku mam bardzo wydęte i twarde podbrzusze, czuje kłucie i lekki bol w okolicy jajników. WARIUJĘ ! Jak duże jest prawdopodobieństwo ciąży? Prędzej z byłym czy obecnym? Może tabletki wzięte po zbyt dużej ilości gozin poprzestawiały mi cykl? Moze na coś jestem chora? Juz sama nie wiem :( Chciałam isc po test, ale juz pozna pora a apteka dyżurna na drugim końcu miasta :( Pomozcie, dziękuję.

Gość danielaaa11
aha i dodam ze nie jestem ani głupią gówniarą, ani kurwą, bo znając to forum zaraz się posypią epitety.

Gość kocham witkaca
www.womenonweb.com

Gość lekko....
hm....ciężko powiedzieć ginekologa raczej tutaj nie znajdziesz....Wydaje mi sie że zrobiłaś sobie zamieszanie w organizmie tymi tabletkami....Różne rzeczy mogą się dziać. A na objawy ciąży w postaci wydętego brzucha to raczej za wcześnie. To co opisujesz bardziej wygląda na wzdęcie albo na objawy miesiączki.,

Gość dbjdsbc
gratuluje jednak glupoty mimo wszystko, ty sie dziewucho wogole ciazy nie bojisz skoro uprawiasz stosunki przerywane... z kolega w dodatku z ktorym dopiero co zaczelas byc... Jezu Chryste ja, z mojim zaczelam taka zabawe jak wiedzialam ze to facet na zycie,ze w razie czego mnie nie zostawi z dzieciakiem, a pierwszy raz uprawialismy seks pol roku od momentu poznania sie i nie wyobrazam sobie wskoczyc do lozka z kims z kim dopiero zaczelam krecic

Gość danielaaa11
własnie najdziwniejsze jest to, że zaczęłam mieć wzdęty brzuch 3 dni po zakończonym okresie, gdzie zawsze miałam idealnie płaski... i te bóle :(

Gość danielaaa11
nie potrzebuję tutaj umoralniania, bo wiem co zrobiłam, poniosło mnie. Chciałam porady.

Gość lekko....
Dajcie spokój dziewczynie, To jej sprawa z kim i kiedy idzie do łóżka. Uspokój sie to naprawdę może być tylko wzdęcie, pomyśl co dzisiaj jadłaś...albo po okresie masz takie jazdy z resztą pisałaś że wyglądał dosyć dziwnie... Na spokojnie poczekaj troszkę jak się nic nie zmieni zrób test...A jak dalej będziesz miała takie dziwne miesiączki musisz iść do ginekologa. A teraz na spokojnie oglądnij jakiś filmik i nie myśl o tym,.

Gość oluchnaaa
a kiedy miałaś miesiączkę przed seksem?

Gość danielaaa11
max zander - czy ja napisałam, że nie wiem jak usunąć ciążę? Nie zyję w ciemnogrodzie, mam dostęp do takich informacji i wiedzę na ten temat. Zaraz napiszę dokładne daty miesiaczek tylko sprawdzzę w kalendarzu

Gość danielaaa11
najgorsze jest to, że zbyt dużo czynników nakłada się na siebie i wariuję:( Jednorazowy seks i tu i tam, ta tabletki, dziwny okres, ból w okolicy jajników... Już zastanawiałam się czy to blizny mnie nie ciągną (miałam wycinany i wyrostek i przepuklinę, także mam je po obu stronach) na zmianę pogody i stąd ten ból ?

Gość oluchnaaa
jeśli masz w miarę regularny cykl, to policz sobie kiedy wypadała ci owulacja a kiedy był sex. Może trochę się uspokoisz a rano biegnij po test :)

Gość okres w ciazy
miałam w 2 tyg ciazy

Gość danielaaa11
Wrzesien - 13-17 (powinnam dostać mniej więcej 10) Październik - 2-6

Gość danielaaa11
o kurde mi też wypadł pierwszy okres w drugim tygodniu:( Ale potem był jeszcze następny. Mętlik w głowie :(

Gość oluchnaaa
no dobra, a kiedy był sex? Daty ;)

Gość okres w ciazy
obliczałas sobie kiedy miałas owulacje?

Gość danielaaa11
seks byl 4 wrzesnia, oraz 8 i 9 pazdziernika

Gość okres w ciazy
cykl masz co 28?

Gość danielaaa11
mniej wiecej tak

Gość oluchnaaa
no to raczej małe szanse, jeśli masz regularny cykl. Idź spać, a jutro dla pewności zrób test i nie martw się.

"[zgłoś do usunięcia] danielaaa11 max zander - czy ja napisałam, że nie wiem jak usunąć ciążę? Nie zyję w ciemnogrodzie, mam dostęp do takich informacji i wiedzę na ten temat. Zaraz napiszę dokładne daty miesiaczek tylko sprawdzzę w kalendarzu" Mało która wie więc podejrzewałem że tak jest:O.

Gość danielaaa11
dziękuję za wszystkie odpowiedzi, troche mi raźniej i sie uspokoiłam :) No nic, czekam do jutra, apteka z rana obowiązkowo.