Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagooodaa

Skad wlascieciele lumpeksu biora towar?

Polecane posty

Gość jagooodaa

Wie ktos moze?

Gość buuuuuuuuuuujaka bujaka
z hurtowni ale ryzyko duze bo w wiekszosci to ohydne szmaty

Gość Mateo_z_Budyniowa
ahah te kontenery co one niby są z pck to ich są właśnie :)

Gość jagooodaa
Słyszalam, ze najlepsza jakosciowo jest odziez angielska. Ale co najmniej polowa z tego nadaje sie na odpad i tu moje pytanie. Czy da sie zakupic posortowana odziez lepszej jakosci??

Gość nie nie nie albo tak
Towar kupujemy w hurtowniach. Im większa, tym lepiej. Kontenery są dobre dla Ukraińców, Pakistańczyków i Białorusinów. W Polsce raczej odzież ze zbiórek w bogatszych regionach Niemiec, UK, Skandynawii. Żadnych kontenerów, bo to śmietniki przecież są, gdzie babcie wrzucają to, co kiedyś kupiły na lumpeksie.

Gość basikka
Kontenery z logo PCK są ich- to taki chwyt marketingowy, bo ludzie wrzucają ciuchy myśląc, że to dla czerwonego krzyża, a w rzeczywistości to są kontenery lumpeksów, które tylko "reklamują" pck.

Jagoda: da się, ale po co? Sama sobie posortuj, będziesz miała gwarancję, że nikt nie oszabrował z najlepszych sztuk

Gość Mateo_z_Budyniowa
ogólnie z tego co wiem ciuchy: z polski odrzut 60-70% z angli, niemiec, szwecji odrzut 20-40% i można fajne nówki markowe wychaczyć.

bassika, jest ciut inaczej: Hurtownik odpala pewną kwotę dla PCK za firmowanie kontenerów logo PCK, ale myślę, że to wielkie pole do popisu dla wszelkich machlojek. W polskich kontenerach nie ma niczego sensownego. Tonę trzeba przeszukać, żeby w detalu 100 złotych zarobić. Nie warto:(

Gość jagooodaa
Bo zastanawiam sie nad otworzeniem takiego ciucholandu tylko nie wiem skad wziasc ten towar zeby ciuchy nadawaly sie do sprzedazy. Wiem, ze w polsce na pewno nie znajde nic ciekawego. Raczej Anglia. Moj brat tam siedzi i mysle, ze moglby mi towar zalatwic. Tylko jak? Gdzie ma sie rozejrzec?

Gość jagooodaa
nie nie nie albo tak - jak mam sobie sama posortowac? przeciez nie poleca specjalnie do Angli sortowac sobie ciuchow ;/

Możesz kupić tańszy znacznie niesort:) Możesz dać pracę komuś bliskiemu, zamiast Angolom płacić za prostą robote. Oni przy sortowaniu zatrzymują perły do własnych sklepów:)

Gość gość
Ja biorę od pewnej babki , trzeba do niej pisać na lidia.gralec@gmail.com ma świetny towar jeśli chodzi o sort, czesto ma aukcje na allegro ale co najważniejsze w jej towarze że wszystko jest modne żadnych "babcinych" zajrzyjcie na moj sklep na www.szafraj.pl jakie mniej więcej ciuszki :) pozdrawiam

Gość gość
to ja wam cos powiem spotkalam kiedys polke (mieszkam w skandynawii) bardzo sie przykleila do mnie caly czas opowiadala o straszliwej biedzie swojej i swojej rodziny , miala 5 dzieci , bylo mi jej zal ja stoje dobrze kupuje markowe ciuchy , buty , co roku odswierzam garderobe zaczelam jej dawac , plaszcze kurtki buty nawet o zabawki prosila bylam zadowolona ze moge komus pomoc i w sumie pozbyc sie tych rzeczy dlaczego ktos mialby sie nie cieszyc skoro nam cos sie znudzilo lub dzieciaki wyrosly . wywozila torbami az dziwne wydawalo mi sie to ze jej dzieci np ubieraly siuch na ciuch aby wiecej przewiezc . okazalo sie ze k***a jedna sprzedawala do lumpow a co leprze czyli zara, esprit, buty ecco na alegro od tej pory nikomu nie pomagam

Gość gość
Tak to wlasnie jest

Gość gość
Kradną bezdomnym :D

Gość psycholozkaaaa,29
wlasnie ja codziennie wyrzucam smieci... w sumie casem nawet mam kilka workow dziennie....i zawsze obok smietnika stal kontener PCK...ktos go z*****l z 3 miechy temu... bylo pusto,a dzisiaj ide i co??? nowiuśki jakis kontener....na szmaty,prywatnej firmy... i pis ena nim ze calkowity dochod z tej odziezy pojdzie na jakies cele charytatywne:O CZAICIE-nie dają tych ciuchow biednym tylko OTWarcie mowią "dochod z tej odziezy"... ale choj ich tam wie..

chodzi o to ze ani ona ani jej rodzina raczej biedna nie byla , miala w polsce zarejestrowana dzialalnosc a mnie oszukiwala udajac skrajna biede a ja te rzeczy moglam naprawde przeznaczyc dla kogos kto potrzebowal a nie dla cwaniary ktora na tym zarabiala ale jesli ty nie rozumiesz no to ja juz raczej ci nie wytlumacze, jesli oszustwo i wyludzanie aby czerpac z tego korzysci nazywasz zaradnoscia to ........zaczynam rozumiec dlaczego w polsce jest jak jest jak polowa spoleczenstwa taka "zaradna" szkoda tylko tych nie zaradnych ( czytaj uczciwych)

Gość gość
Witam mam pytanie czy ktoś kupował towar w hurtowni w Gorzowie Wielkopolskim "zangielskiejszafy.pl" Proszę o opinie z góry dziekuje☺

Gość gość
Są Hurtownie, które mają towar pozbawiony wszelkiego odpadu, nawet rzeczy poplamionych sie nie znajdzie i w serio dobrych cenach. Ja od wrzesnia ruszyłam ze swoim lumpkiem, znalazłam hurtownie blisko siebie (bo niespełna 50 km to nie odleglosc), jadę, przeglądam worki, wybieram te które mi pasują. Każdy mogę otworzyć i to jest fajne, bo nie kupuje w ciemno. Serdecznie ich polecam, bo byłam tez w kilku innych, kupiłam troche towaru i trafiały mi się worki z samymi brudnymu recznikami np, które do kosza poszły, albo stare przepocone,śmierdzące szlafroki, brrrr Tutaj mam wyprane, poskładane, bez syfów i tylko Anglia. Aha w Pajęcznie, w małym miasteczku woj. łódzkim ta hurtownia.

Gość gość
A czy mozesz podeslac mi namiary na te hurtownie w pajecznie. Gdzie dokladnie sie miesci, tel, fan page, strona internetowa?

Gość gość
Chcesz mieć oryginalny niesort pakowany i odbierany bezpośrednio z fundacji i organizacji charytatywnej? – Sprawdź go u nas, prosto z Austrii. Towar jest nieprzebierany, co jest naszym wyróżnikiem na rynku odzieży używanej. WYSOKIEJ JAKOŚCI TOWAR – NAJŁADNIESZY W EUROPIE ( Zamożny Kraj – Duży Potencjał) W dzisiejszych trudnych czasach, ciężko jest o bardzo dobry i oryginalny towar. Współpracując z Stuttgarter-Mode masz gwarancje otrzymania wysokiej jakości towaru, co przełoży się na wzrost twojej sprzedaży oraz satysfakcję i zadowolenie klientów końcowych. To będzie twój doskonały wybór, o czym jesteśmy przekonani. Co się nim znajduje? Przeważająca ilość modnej i nie zniszczonej odzieży damskiej, męskiej, dziecięcej oraz duże ilości galanterii tj. buty ,torebki, paski, apaszki, pakowanych w reklamówki i worki organizacji. Z racji lokalizacji i zbiórki przygranicznej z Włochami, bardzo często w naszych dostawach znajdziecie Państwo topowe, najwyżej jakości ubrania Włoskich projektantów. Przekonaj się już dziś, co znaczy oryginalny i niepowtarzalny niesort. Nasze przedstawicielstwo niesortu z Austrii oraz wieloletnia umowa współpracy z organizacją, znajdująca się Piaseczniek/W-wy gwarantuje Państwo stabilność oraz rentowność każdej dostawy. Do każdego klienta podchodzimy indywidulnie, budując partnerką relację nastawioną na wspólny sukces. Cenna netto za 1kg – 5,20 pln Zapewniamy transport oraz jako nie liczni udostępniamy możliwość odbioru towaru bezpośrednio z Austrii, będąc świadomi wysokiej jakości naszego unikatowego niesortu. Zapraszamy serdecznie do współpracy: hurtownie, sieci sklepów, małe i duże sklepy. Sprawdź nas już dziś i przygotuj się dobrze do sezonu jessiengo. Pozdrawiam Marcin Tel: 510-989-917 Stuttgarter-Mode biuro@stuttgarter-mode.com.pl www.stuttgarter-mode.com.pl Geodetów 176, 05-500 Piaseczno

Gość gość
NOWA PROPOZYCJA dla właścicieli ciuchlandow jak i osób sprzedających na Allegro bądź wśród znajomych odzież używana jak i nowa (końcówki serii) Kilka lat temu zajmowałem się sprowadzaniem nowej odzieży z zagranicznych outletow, teraz chciałbym poszerzyć swoją ofertę o second handy bo ostatnio pracowałem dla kilku fundacji za granica i nie chce tracić kontaktów Mogę dostarczyć Ci ubrania (Anglia, Włochy, Norwegia) Cream, klasa A. Na chwile obecna "nie bawię" się w nie sort. Zależy mi na jakości a nie ilości. Także końcówki serii z outletow (nowe ubrania z metkami) Ubrania pochodzą ze zbiórek, kupowane w większych ilościach jak również bezpośrednio z outletow. W przeciwieństwie do innych "importerów" nie ukrywam źródła pochodzenia I tutaj są dwie formy współpracy 1. ustalam cenę za każda sztukę / partie, nadwyżka ze sprzedaży należy do Ciebie (nie wnikam czy nowa bluzkę Zary wyceniona na 10 złotych sprzedasz za 50 czy 15) 2. Wspólnie ustalamy cenę a zarobek dzielimy na pol 3. Jestem otwarty na inne formy współpracy Jednym słowem, inwestuje w towar a zarobkiem dzielimy się po połowie (w przypadku rozliczenia numer dwa) lub ryczałtem jeśli opcja numer jeden. Kwestia terminu płatności do ustalenia. Docelowo szukam 10 osób z różnych części Polski a nie ukrywam ze później chce otworzyć hurtownie (mając już zaplecze w odbiorcach) ale nie będę inwestował w kilkadziesiąt ton ubrań nie mając pewnych kilku odbiorców :) Jeśli jesteś zainteresowany / zainteresowana to napisz do mnie. Napisz proszę: 1. z jakiego województwa jesteś (chciałbym uniknąć sytuacji ze 10 osób z jednego miasta do mnie pisze) 2. Czy posiadasz sklep stacjonarny (ciuchland), czy sprzedajesz na Allegro 3. Jaka ilość i rodzaj ubrań Ciebie interesują (jednorazowo czy regularnie, jeśli regularnie to jak często dostawy) 4. Czy chcesz tylko odbierać towar dla siebie czy możesz być lokalnym "przedstawicielem" i np ja zamiast wysyłać 5 paczek do osób z województwa, wysyłam jedna Tobie a reszta już od Ciebie odbiera sobie rzeczy PRZED DOSTAWA MOŻLIWE WYSŁANIE ZDJĘĆ & WKRÓTCE MOŻLIWY ODBIOR OSOBISTY (Szczecin, Warszawa, Lublin) proszę o kontakt tylko powazne osoby które zmęczone są pseudo importerami. Jestem poważna osoba i interesuje mnie długoterminowa znajomość a nie szarpanie się Sadze, ze moja propozycja jest ciekawa alternatywa dla wszystkich pseudo importerów. Jeśli zaciekawił Ciebie pomysl, napisz. Maile sprawdzam kilka razy dziennie. office@uk-autism.org

Gość gość
Mam znajoma w PARYZU ktora posiada kolekcje odzieży okolo 4000 sztuk jest zainteresowana sprzedażą calosci lub czesci może wysłac zdjęcia ceny bardzo konkurecyjne .posiadam telefon oraz mail kontaktowy mówi po Polsku Gwarantuje uczciwosc Mój telefon kontaktowy 665114039