Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość musicasd

Słucha ktoś jeszcze takiej muzyki?

Polecane posty

Gość musicasd

Słucha ktoś jeszcze zajebistych zespołów, a nie tego gówna co leci? Mam na myśli np. Jimi Hendrix, Dżem, Led Zeppelin, Oddział Zamknięty, Paktofonika, Kaliber 44, 2Pac, Deep Purple, Metallica, Jacek Kaczmarski, Azyl P. ? Kurwa, nie mogę, jakie teraz gówno leci, wszystko takie samo i bez żadnego przesłania(chyba, że 'przesłanie' jako seks, kasa i imprezy).

Gość musicasd
Dodałbym jeszcze Boba Marleya, Stinga, Vavamuffin, Natural Dread Killaz

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
tak, niektórych.

Gość BiednyMuzyk22
akurat z polszczyzny to sam podworkowy szajs wymieniles :>

Gość rookoko
a ja to joy division , the clash , smiths itp.

Gość musicasd
A jakich zespołów dokładnie? BiednyMuzyk22, które z zespołów przeze mnie wymienionych uznajesz za podwórkowy szajs? Które są niby dobre z polskich?

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
z wymienionych przez ciebie słucham hendrixa, led zeppelin, kaliber 44, deep purple. z innych - guns n roses, slipknot, radiohead, the white stripes itp itd.

Gość BiednyMuzyk22
z polskich - Vader , Acid Drinkers , te najlepsze

Gość musicasd
hmmmmm no to nieźle ;) mnie nie podchodzi taki typ muzyki jak vader, czy acid drinkers w ogóle, ale nie mówie, ze to podworkowy szajs, dla mnie dżem, kaliber 44, cz paktofonika nie są raczej podwórkowym szajsem, o czym świadczy zresztą ilość ich fanów itp

Gość BiednyMuzyk22
mhmmm wiec dzem ma wiecej fanow niz Vader ktorym w USA sie mlode zespoly inspiruja ;p

a co ma ilosc fanow? zespol ich troje i doda rowniez mieli/maja mnostwo fanow w dzisiejszych czasach to zaden wyznacznik z polskiej to kult, sztywny pal azji, republika (!) o.n.a, hey

Gość BiednyMuzyk22
no bo wspomnial o fanach a to byl slaby argument ;)

Gość musicasd
Nie napisałem, że Dżem ma więcej fanów, tylko żeby nie oceniać innych zespołów jako 'szajs', tylko dlatego że słucha się czegoś innego. I nie chodzi tu o to kto ma więcej fanów. Przesłanie, w sensie jakiś niebanalny, oryginalny tekst, a jeśli już jest jakiś prosty, to żeby chociaż muzyką nadrabiał, a dla mnie to teraz leci nie dość, że tekst głupi, to muzyka taka sama, jak słucham podkład pod wokal tego popu i techno co leci w radiu to się zastanawiam 'skąd ja to znam', wszędzie to samo, ale to tylko moja opinia

Gość napiszę i ja
dodam Daab, Mesajah :)

Gość BiednyMuzyk22
no ale sory dla mnie dzem to idealny przyklad "wiejskij gwiazdy" brzdeka fajnie tak o zeby se posluchac pomarzyc a swoja "legendarnosc" zawdziecza temu iz w latach 70tych polska byla przez komunizm scisle izolowana i nie mozna bylo miec na miejscu wielkiej gwiazdy wiec robilo sie wiekie gwiazdy z miejscowych

Gość napiszę i ja
Lombard, Kult, Lady Pank, Republika, SDM,WGB,Cohen,

Może zrobimy akcję napierdalanie niezajebistości ? Np. Jutro ? Każdy z nas weźmie bejsbola i od rana będziemy łoić niezajebistość zaczynając od kulawych dzieci a kończąc na ślepych emerytach.

Gość musicasd
Dla mnie taki Vader to darcie japy na przykład, nie podoba mi się, choć jak słuchałem kilku kawałków to jeśli chodzi o instrumentalistów to mają dobrych technicznie. A co do Dżemu, to określasz ich wiejską gwiazdą, a znasz pewnie tylko ze 2 utwory(zapewne Whisky i Wehikuł czasu). Polecam posłuchać List do M, oh słodka i innych utworów, chociaż raczej Cię nie przekonam, przy twoim guście muzycznym. Dla mnie Dżem był mistrzem właśnie...jamu. Potrafili sobie swobodnie improwizować, przedłużać utwór itp. Ciekawy jestem, czy taki Vader, w którym każdy dźwięk w solówce jest ściśle ułożony przed koncertem, wszystko jest zaplanowane, potrafiłby coś SENSOWNEGO zaimprowizować, czy pozmieniać trochę utwór, szczerze wątpię...

Gość musicasd
Rudy777777 zależy jeszcze dla kogo co jest niezajebiste ;>

Gość musicasd
No bo wg. mnie te zespoły co wymieniłem są zajebiste i jest to moje zdanie hehe ;) Inni mogą się zachwycać wierceniem sąsiada w ich ścianę(czego doświadczam na co dzień) ;)