Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghrtwrhjwrh

czy to jest ok?

Polecane posty

Gość ghrtwrhjwrh

mój kuzyn wybiera się do szkoły fotograficznej, gdzie potrzebna jest własna lustrzanka i tu pojawia się moje pytanie, on aparatu nie posiada a ja mam, tak się składa,że dostałem jakiś czas temu od rodziców i właśnie w tym momencie mój kuzyn wyskoczył z tekstem żebym mu pożyczał mój aparat przez te 2 lata a on sobie kupi własny jak skończy tę szkołę,bo potem pewnie będą tańsze i lepsze. czy to fair żeby przez tyle czasu korzystał z mojego aparatu a potem cwaniak kupował sobie lepszy? moim zdaniem to cwaniactwo! nie mam zamiaru tego robić,ale niektóre osoby z rodziny naciskają żebym pożyczył bo to w końcu rodzina:/

pewnie, żeby nie pożyczać :o kto się wybiera do szkoły fotograficznej bez aparatu :o jak popsuje to też ci pieniądze odda ? no błagam

Gość idzie zima............
a ty po tych 2 latach swój wyrzucisz na śmietnik...

Gość ghrtwrhjwrh
no to czemu k***a rodzina mi wmawia że to ja jestem samolub i sukinsyn skąpy bo nie chcę pożyczyć???

Gość ghrtwrhjwrh
idzie zima no ja tez tak myślę o on potem cwaniak sobie nówkę fundnie:/ a ja z gównem zostane zużytym:/

Gość idzie zima............
to może zaproponuj rodzinie żeby sie złożyła i kupiła ten aparat...wtedy sie okaże czy oni nie są skąpi i samolubni:P

Gość ghrtwrhjwrh
myśle że to nie przejdzie, bo kuzyn zawsze taki biedny bo ma niby mniej kasy a jednak na szkołe go było stać:/

Gość krucafuks
Migawka ma żywotność ok 50 000 tys zdjeć, zjedzie Ci ten aparat na studiach.

Gość ghrtwrhjwrh
wk*****m się bo ciągle jestem pod presją:/ cokolwiek nie zrobię będzie źle:/

Gość ghrtwrhjwrh
no właśnie próbuję się postawić ale wszyscy na mnie naskakują!!!

Gość ghrtwrhjwrh
wiem że jak nie pożyczę to będzie foch całej rodzinki a jak ulegnę to sam na siebie będę zły , no i po aparacie będzie, bo przez 2 lata może się sporo wydarzyć:/

no i teraz zastanówmy się wspólnie nad tym fochem rodziny , cóż on ci w zyciu przeszkadza , jak często się z tymi kuzynami widujesz i co cie obchodzi ich opinia. Niech sobie kuzyn weźmie na raty co jego starzy nie mają stówki na ratę miesięcznie , niech ulotki rozdaje to zarobi na rate

Ja na Twoim miejscu bym nie pożyczyła mu tego aparatu ;s Skoro wybiera się do szkoły fotograficznej to chyba wcześniej już wiedział ze będzie mu potrzebny własny aparat . Cwaniak i tyle, chce coś zyskać Twoim kosztem sam niewiele robiąc . Wątpię też w to, że w przypadku zepsucia odda Ci pieniadze lub co gorsza po końcu tej szkoły odda aprat ;p

Gość ghrtwrhjwrh
niestety często się widujemy i juz sobie wyobrażam co to będzie jak mu nie pożyczę, będą patrzeć jak na wyrodnego skurwysyna co to rodzinie pożyczyć nie chce. rodzinka z kolei mi wmawia że nie będzie tak źle bo to szkoła zaoczna i kuzyn będzie mi oddawał aparat jak będe go potrzebować a ja już wiem że będę musiał do niego łazić i prosić o mój wlasny sprzęt, bo zawsze tak było, że jak pożyczałem to potem musiałem prosić żeby oddał:/ k***a!

raz, dwa pozyczyc ale zeby studia na nim robil??? jak prawko bedzie robil to mu samochod do nauki dasz??? bez przesady, niech idzie do sklepu czy na alegro i sobie kupi taki na jaki go stac...

Gość ghrtwrhjwrh
nie jestem leszczem, tylko lubie spokój a czasem warto ustąpić durniom dla własnego świętego spokoju, ale tym razem tak nie będzie! w dupie mam foch rodzinki! jak tak was czytam to widzę że chyba jednak JA mam rację a nie rodzinka!

Gość ghrtwrhjwrh
dzięki za wszystkie odpowiedzi, chyba jednak powiem im żeby spier****li na bambus i że w dupie mam ich fochy, a studencik niech sobie aparat kupi!