Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werpadina

poleccie mi dobrego NOTEBOOKA , chcę kupić a się nie znam

Polecane posty

Gość werpadina

powiedzcie mi co najlepiej kupić i jaka cena co warto :)

Gość Kizi-Mizi
Ja zakupił dwa dni temu Toshibe Satellite L730 i jestem zadowolona.

Gość taki jeden samcowaty
oj boziu... I trafi taka do sklepu i sprzedawca wciśnie coś co nie idzie.. jak ja to znam... Po 1 wybierz wielkość ekranu jeśli chcesz trzymać na kolanach w łózko najlepiej 12 cali Zważywszy ten rozmiar + dvd są najdroższe. Standardowe 15 są tanie. A najtańsze stają się > 17 ponieważ nikt nie chce kupować - ciężko przenosić. Po 2 wybierz czas pracy na baterii. Standard to ok 3h. Po 3 wybierz czy grasz. Jak grasz - dobra grafika - lutowanie bezołowiowe w nowych lapach = odlutowanie (zepsucie) co jakiś czas. Jak nie wybierasz zintegrowaną jakiegoś intela hd i spokoj. Potem dobierasz proc Intel seria i druga generacja jeśli chcesz mieć długi czas pracy na baterii. Jak nie to co włożą to włożą byle nie pentium i celeron. Ram jak nie grasz i nie enkodujesz wideo nie odczujesz roznicy czy jest 2 czy 16 gb Dysk. Standard dzisiaj to 320 - 500gb. Jeśli nosisz lapa na kolanach, długi czas pracy i ogólnie rzucasz laptopem po aucie > dysk ssd ale max w ludzkiej cenie to 128gb więc musisz dokupić zewnetrzny I tyle :) Kup samsunga w promocji vobisu za 1300 z drukarką czy jakoś tak jak ma byc komp do netu

Gość werpadina
dzięki bardzo za cenne uwagi, właśnie boję się żeby sprzedawca nie wcisnął mi to co jemu pasuje nie gram na komputerze i nie potrzebne mi do gier będę również z nim leżeć w łózku głównie do pracy i przenoszenia wieczorami chcę oglądać w nim filmy zalezy mi żeby głośno nie chodził nie przegrzewał się żeby był elegancki , dla kobiety

Gość werpadina
taki jeden samcowaty- powiedz mi co to jest ten proc Intel, co napisałes głownie będzie chodził internet non stop w tym notbooku

Gość taki jeden samcowaty
procki intela w lapach są lepsze. Mimo że jestem starym zwolennikiem amd Z intela masz tak: ATOM - procek do netbokow. Mało energi żre raczej do netu stare pentiumy i celerony pomiń Dual core Core 2 duo i najlepsze intel I3 I5 I7 Potem 2 ga generacja tak samo sie nazywają ale mniej energii. I3 spokojnie ci styknie. Vobis juz nie ma promocji. Propozycje < 13 cali bez dvd Sony VAIO VPC-YB2M1E/S Packard Bell DOT VR46-734G50NKK http://allegro.pl/lenovo-edge-i3-380-4gb-320gb-win7-pro-rabat-700zl-i1857146355.html 15 tki Lenovo G570 (59-306094) pewnie sie nie spodoba ale taki w sam raz reszta to to samo tylko inna obudowa np Samsung RV520 (NP-RV520-A02PL) Dell z wymiennymi obudowami. Generalnie najlepiej kupić brzydkie lenovo SERI THINK PAD!!! I naklejkę na allego http://allegro.pl/skin-naklejka-naklejki-na-laptop-laptopa-skiny-i1858704116.html Potem tablety.... Jakbyś była za granica w usa sam sobie przywiozłem x201t tam kupisz za 1tys $ w polsce za 10 tyś zł. Dobra rzecz na studia i do pracy. Po prostu piszesz po ekranie oglądasz stony palcem itd. Nie mylić z gównem wypromowanym przez apple. kilku calowym ekranikiem nic nie zobisz. W pl możesz kupić hp tm2. Za ludzką cenę. http://allegro.pl/szok-hp-tm2-2101-i3-380-8gb-ati5450-wys-0zl-i1857301960.html Niestety hp montuje mocne grafy - słychać wentylator i z czasem się odlutuje. Sory ale znikam :)

Gość z tym ramem to bym sie klocil
nie robie obrobki video i nie gram a miedzy 2gb a 4, 8gb jest roznica (jesli uzywasz visty i wlaczysz pare 'zracych' programow naraz), a jak wiadomo z biegiem czasu nowe programy potrzebuja co raz wiecej

Gość uhihruh9r8
ja lubię i używam macbooki pro...

Ja mam sony vaio i jestem bardzo zadolona. Jedyny komp kakigo miałam z którym nic złego się nie dzieje :)

Gość werpadina
sony vaio faktycznie ciekawy, chyba kupię