Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem złym człowiekiem

co robicie kiedy nie chce się wam iść do koćioła?

Polecane posty

boicie się, że spotka was za to kara, że ktoś zachoruje albo stanie się coś złego?

Gość gasdfsdafsafsa
Nie chodzę do kościoła od 7 lat i jakoś nic złego się nie stało :P

ani tobie ani nikomu z twoich bliskich?

Nie idę i już, niczego sie nie boję bo według mnie boga nie ma. Jedyna kara jaka może mnie spotkać to wymówki ze strony teściowej :p

nie wierzysz w Boga? w nic boskiego?

Gość gasdfsdafsafsa
Ani mi ani moim bliskim ;) Przecież bóg jest podobno miłosierny i nie kara, to niby czemu na Cie ukarać- gdyby tak zrobił to by przeczyło całej religii kościoła katolickiego.

no tak ale co innego kiedy nie idzie się z jakiegoś ważnego powodu a co innego kiedy z lenistwa chyba

Gość gasdfsdafsafsa
A to myślisz że ja z jakiegoś ważnego powodu nie chodzę do kościoła 7 lat :P

Gość ergosie
Ja nie wierze w boga .. Wiec po co mam isc do koscioła ?

Zmuszamy się. A jak mi się zdarzy (rzadziej, niż raz na rok), to idziemy do spowiedzi i spowiadamy się z tego. Oczywiście żałujemy za grzech i postanawiamy się poprawić.

Gość szczęśliwy:-)
Żałujesz i obiecujesz poprawę ? To co ?, kradniesz?, zabijasz?, cudzołożysz?. W przeciwnym wypadku okłamujesz siebie i Boga obiecując poprawę z grzechów powszechnych typu, pokłóciłem się z żoną !. Zastanów się !. Przecież to bezsens !!!

Nie chodzę do kościoła ze strachu przed Bogiem , że coś zego powodu miałoby mi się stać :) Chodzę tam w nadziei ,ze coś sie stanie , coś dobrego :)

Żałujesz i obiecujesz poprawę ? To co ?, kradniesz?, zabijasz?, cudzołożysz?. W przeciwnym wypadku okłamujesz siebie i Boga obiecując poprawę z grzechów powszechnych typu, pokłóciłem się z żoną !. Zastanów się !. Przecież to bezsens !!! Za każdy grzech, nawet najmniejszy trzeba żałować i starać się naśladować Boga kochającego ludzi.

Gość hmmmmmmm..................
Do Kociola, czy do Kotla???

Gość szczęśliwy:-)
No trzeba, trzeba !. Ale doskonale wiemy, że jest to nierealne i obłudne ! Spowiedź w KK to inwigilacja ustanowiona za czasów Pana Wójta i Plebana kiedy to hołota musiał być krótko trzymana na pysk !. A naśladować ? , to można Chrystusa !. Bo co? chcesz na nowo stworzyć świat ? :D

oczywiście, że nalezy chodzić w nadziei iż stanie się coś dobrego a nie ze strachu, że stanie się coś złego ale jak ogólnie postrzegacie chodzenie do kościoła? czy to ma wpływ na życie ludzi?

Nigdy się nie bałam takich bzdur. Kiedy nie chciałam iść do kościoła, to nie szłam i tak przestałam się tam pokazywać w wieku 8 czy 9 lat. A mając 18 wystąpiłam o apostazję i uzyskałam ją. Problem kościoła przestał być moim problemem.

jeśli " chodzenie do kościoła " jest tylko chodzeniem tam , bo tak wypada , bo rodzice tego chcą , bo co ludzie powiedzą , bo kupilam nowy płaszcz ;) ... itd to nie bardzo wiem w czym to moze człowiekowi cokolwiek pomóc . Ale , gdzie dosiegną człowieka Bożę Słowa . Boża obecność ? tylko Bóg wie . moze nawet stojac bezmyślnie w kościele . Dla wierzacego człowieka czym jest obecność w Domu Bożym ? Kto wierzy - ten wie :)

Gość moja rodzina nie chodzila
dziadkowie zyli ponad 90 lat w zdrowiu i szczesciu. reszta nie narzeka.