Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wijorjka

studia pytanie do was

Polecane posty

Gość wijorjka

mam 27 lat skończyłam studia humanistycznekierunek historia pracy nie mam , kolezanka poprosiła mnie zebym zastapiła ja w pracy na tydzień jest spedytorem i tak się wciągnełam ze jest to jedyna rzecz która mi sie podoba już wiem ze chce to robic to jest to , ale nie mam kwalifikacji jiz ponad 4 mc szukam bezskutecznie pracy jako spedytor ale nikt mnie nie chce bo brak kwalifikacji , moje pytanie warto iśc na studia transport i logistyka zaczynać od nowa itp

Gość wijorjka
up up nikt się nie wypowie

Gość wijorjka
niech ktos cos napisze warto iśc na drugie studia ? nie mam gwarancji ze dostane po nich prace , moze lepiej iśc do marketu na kase??

Gość wijorjka
tylko , ze wysylanie cv do firm szukających spedytora nic nie daja bo i tak nikt nie dzwoni, a ja w tej pracy wreszcie zrozumiałam co chce robic w zyciu czuje się dobrze w takiej pracy i daje sobie rade Jak ma znalęśc prace w spedycji jak nie ma ani znajomości ani kwalifikacji??

Gość OIKUJYHGTRFEDSW
to moze sprobuje policealne studium zaoczne z logistyki zrobic. sa takie za friko np w cosinusie czy żaku

wiesz co a nie wiem jak u Ciebie. U mnie ludzie i po antropologii i po historii (starsze roczniki) znalaleźli pracę. Nie wszyscy osobiście, ale paru osobom się udało. parę osób załapało się do szkoły, parę do muzeów , ktoś tam do isntytucji kultury. Ze trzy osoby zostały na doktorat , dostały propzycję pozostania na uczelni. Właśnie a próbowałaś składać papiery do muzeum, lub do centrów kultury ?? Nie tylko do szkoły ?? Poza tym spróbuj może w innym mieście. No studia gdzieś zaocznie - owszem niezły pomysł. Tylko w międzyczasie idź gdzieś do pracy, nawet do sklepu. Troszkę grosza zarobisz - z czegoś trzeba zyć. A jeszcze są szkoły przygowujące do matury - może tam coś popytaj.

Gość wijorjka
a jak dostać staż w spedycji nigdy nie znalazłam ogłoszenia ze stażem jedynie ogłoszenia z praktykami dla studentów Myślicie ze moge tak po prostu iść do firm i zapytać czy przyjmą mnie na staż??

Gość justyna )))))7777
azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!azor!!!az

tak. możesz. Jeżeli firma się zgodzi. Możesz poprosić, żeby wystąpiła do Urzędu Pracy o Ciebie jako o stażystkę. Wtedy idziesz do UP rejestrujesz się jako bezrobotna (inaczej się nie da) i czekasz. jeżeli są pieniądze dla stażystów wtedy firma występuje o Ciebie i Urząd Pracy kieruje Cię na staż do tej placówki. Możesz na stażu studiować , ale tylko w trybie zaocznym lub wieczorowym. Dziennie studiując nie możesz odbywać stażu.

Idziesz do urzędu pracy i pytasz czy mają kasę na staże (najczęściej mają dopiero w lutym, ale możliwe, że są jakieś dodatkowe fundusze). Potem idziesz do firmy w której chcesz mieć staż i pytasz czy chcą darmowego stażystę (bo płaci Ci PUP), jeśli tak, to właściciel musi iść do urzędu pracy i poprosić właśnie o Ciebie (musisz być zarejestrowana jako bezrobotna).