Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lovemydarling

Escapelle

Polecane posty

Gość lovemydarling

Witam. Ok. 26 godzin temu (3-4h po stosunku) wzięłam Escapellle. Jakieś 5 godzin później zapaliłam papierosa - czy to mogło osłabić działanie tabletki? I Czy mogę dzisiaj spożyć alkohol? Chciałabym się na chwile odstresować...

Gość też kiedyś to brałam
Ginekolog mi powiedziała, że mam nie palić przez trzy dni, ale tak byłam zestresowana, że nie posłuchałam i paliłam normalnie. Nie piłam akurat, nie było okazji :P Dziecka nie mam ;)

Gość lovemydarling
To dobrze. Zapomniałam, że zapaliłam też ok 30 min po tabletce.

Gość nadzerka2
ja to pierwsze slsyze ze przy tym palic nei wolno

Gość lovemydarling
a co z alkoholem?

Gość Madzialena86
Bzdury! Alkohol i papierosy nic do tego nie mają, nie masz co się stresować.

Nie słyszałam o wpływie papierosów na tabletki po, ale może coś w internecie na ten temat znajdziesz? Ja polecam stronę wpadka.pl można tam zadać pytanie ekspertom, w końcu oni się na tym znają;) Zawsze lepiej być pewnym odpowiedzi.

Gość też kiedyś to brałam
O paleniu powiedziała mi właśnie pani doktor znaleziona za pośrednictwem wpadka.pl ;) Mówiła coś o zagęszczaniu krwi przez nikotynę i utrudnieniu wchłaniania się leku czy coś. Dokładnie nie pamiętam, zbyt byłam zestresowana całą tą sytuacją. Ale mówiła jeszcze, że ona z zasady nie przepisuje antykoncepcji palaczkom.

Gość noviiika
Aj dziewczyno, jeśli chcesz uzyskać prawdziwe, a nie wygodne dla Ciebie odpowiedzi, to radzę szukać ich na forach gdzie wypowiadają się lekarze, lub np napisać właśnie do eksperta na wpadka.pl o którym wspomniał mój przedmówca...

Gość roxyritee
palenie papierosow raczej nie wplynie na dzielanie takiej tabletki w zaden negatywny sposob. Alkohol to raczej sobie powinna panna darowac jak wziela taka tabletke

hmm ja nie jestem pewna co do tego, radze zapytac na wpadka.pl tam eksperci wiedza nalepiej

Gość kobieta1111111111
w sobote wieczorem odbyłam stosunek przerywany z chlopakiem(nie zrobił tego we mnie),na drugi dzień miałam owulację.Dzisiaj(godz.temu) wzięlam tabletkę "po"(escapelle) myślicie ze moge byc w ciązy?prosze o odpowiedzi

Gość łosiata
ile minęło od stosunku do momentu przyjęcia tabletki? ps. stosunek przerywany to zdecydowanie zły pomysł, jak widać