Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewwewrerwerw

Dziewczyny, jakich kosmetyków używacie regularnie? Jak dbacie o siebie?

Polecane posty

Gość vicky acosta
co dzien: zel do mycia twarzy opcjonalnie chusteczki (jak mi sie nie chce) zel punktowy na naczynka koncentrat na naczynka hydrolat krem do twarzy dosc czesto olejek wiesiolkowy na noc balsam do ust balsam do ciala lakier do paznokci, oliwka na skorki i paznokcie

Gość sjcjcbw
Tamila niech kazdy uzywa tyle ile chce. Ja uzywam duzo kosmetykow i mi to odpowiada, wiec nie widze problemu:)

Gość eko kosmetyki bez chemii
szampon babydream z rossmanna bez SLS za 3,50 ( w promocji 2,50-3.00) odżywka bez silikonów Gloria auchan ok 4zł płyn do chig intymnej bez SLS rossmann Facelle ok 5-6zł baslam do ciała Sanosan dla niemowląt oliwka Sanosan żel pod prysznic zamiennie babydream ok 10zł albo apteczny Seni Care, lotion myjąco-natłuszający do ciała, 500 ml ok 12zł krem do twarzy nawilżający AA do cery atopowej ok 15zł stosuję na noc na dzień ziaja z filtrem 30 ok 7zł pasta i płyn do ust Elmex ok 20zł zestaw w promocji krem do rąk i stóp Anida wosk pszczeli 2,50zł w promocji żel do twarzy micelarny z biedronki za 5zł (jest świetny)

Ja również nie widzę problemu, ale ta chemia wcale nie jest taka zdrowa niestety :( Większość dziewczyn nie potrzebuje połowy tego co używa, a używa "bo tak".

Gość vicky acosta
maski rozne do twarzy, glinki i sera itp w miare regularnie do ciala zamiennie oliwki z balsamami i maslami pasta do zebow, dentosept, szampon do wlosow, zel, mydlo, sole do kapieli, odzywki do wlosow tamila staram sie uzywac kosmetykow naturalnych wiec chemii az tak duzo tam nie ma aha, i krem pod oczy

Gość kropeńka
tusz do rzęs i krem do rąk o i jeszcze balsamu do ust, i to tyle xD

No, jeśli w miarę naturalne to ok. Ale jest sporo ludzi, którzy np dają się naprać na szampony z silikonami, które po użyciu sprawiają, że włosy wydają się fajne, zdrowe, a po dłuższym używaniu mają negatywne skutki... Ja po ziołowych szamponach mam zdrowe, gęste włosy do pasa.

Gość vicky acosta
aha, no i podklad, puder, czasem cienie i baza pod cienie, tusz, roz, roswietlacz

Gość atracyjna-dziewczyna-09196
a co myślicie na temat wód termalnych do spryskiwania twarzy? Opłaca się kupić czy to strata kasy? Bo w sumie co taka woda może zdziałać? Trza spryskać a potem osuszyć chusteczką bo jeszcze gorzej wysuszy cere. Chyba ze na skórze osadzają się te minerały z wody...no nie wiem, zastanawiam się czy kupić.

Gość kix
Tamiła, mówisz, że za duzo chemii w kosmetykach a sama używasz zupełnie niepotrzebnego płynu do higieny intymnej...

Gość vicky acosta
taka woda nie wysusza skory wlasnie. kiedys mialam probke takiej wody, fajna rzecz. ale jakos ja sobie upodobalam hydrolaty :P

Moja mama jest położną i powiedziała, że warto takiego płynu używać, to używam. Komu jak komu, ale jej akurat wierzę, czymś myć się trzeba...

Gość fgjfiyitfg
ciało: - żel pod prysznic - depilacja Włosy: -szampon emolium - odzywka taka do spryskiwania - raz na 3 miesiace maluje szamponem koloryzujacym - sama obcinam koncówki i grzywke Twarz: - żel do mycia twarzy AA - krem na dzien do cery naczynkowej Perfect Beauty - raz w tygodniu peeling z garniera -regulacja brwi Poza tym: - pije codziennie 2 szklanki zielonej herbaty -nie pale, unikam alkoholu, napojów gazowanych i fast foodów - duzo spaceruję na powietrzu

Gość atracyjna-dziewczyna-09196
wysuszy jeżeli się spryska twarz i pozostawi do wchłonięcia. Trzeba po kilku sekundach osuszyć twarz bo woda wyciągnie wodę ze skóry.

Gość vicky acosta
@fgjfiyitfg - krem na dzien do cery naczynkowej Perfect Beauty jak ten krem sie sprawdza? @atracyjna-dziewczyna-09196 wysuszy jeżeli się spryska twarz i pozostawi do wchłonięcia. Trzeba po kilku sekundach osuszyć twarz bo woda wyciągnie wodę ze skóry a to ja wlasnie slyszalam co innego, ze musi sie wchlonac. mi nie wysuszal nic a nic, a mam sklonna do przesuszen cere niestety, ale fakt ze uzywalam tej probki w lato

Gość sjcjcbw
Tamila mozesz powiedziec jakiego szamponu uzywasz? Masz naturalne wlosy czy farbowane? nie uzywasz odzywki, maski? Powiedz prosze, bo ja jestem ciekawa :)

Gość fgjfiyitfg
vicky acosta- u mnie się sprawdza, jest lekki, nie jestem tez taka zaczerwieniona jak wczesniej i mnie akurat nie uczula, a mam bardzo wrazliwa cere nawet nivea mnie potrafił uczulic :-O

Gość vicky acosta
mnie tez wlasnie wszystko uczula :O narazie uzywam zwyklego kremu takiego nawilzajacego (a dokladnie alterra dzika rozna serie) a na naczynka koncentrat i zel punktowy dermacos, jest swietny ten zel, koncentrat tez, ale chcialabym miec all in one :O stad pytanie :)

Ja tam stosuję krem na noc - mam tłustą cerę, ona potrzebuje na noc porządnego nawilżenia - nie wyobrażam sobie tak bez.

Gość vicky acosta
alterra dzika róża*

Gość fgjfiyitfg
ja na dzien stosuje, a czasami ten na dzien stosuje tez na noc:) bo nie codziennie na noc nakładam

Kiedyś farbowałam często włosy, ale od 18. roku życia nie farbuję :) Mam włosy ciemne i żeby wydobyć refleksy czasem płuczę je korą dębu :) Używam najczęściej zwykłych szamponów pokrzywowych, rzepakowych, czasem użyję szamponu mojego syna, bambino :) Raz w tygodniu w sobotę używam WAXA. Może to nie naturalne, ale uwielbiam go. Od maja do prawie lata co jakiś czas płuczę włosy pokrzywami zerwanymi z ogródka. Włosy rosną zdrowe i gęste. W ciąży trochę powypadały, ale po porodzie tak poodrastały, że takich gęstych nigdy nie mialam... fakt, po porodzie łykałam Ha-pantoten, ale z dodatkowych zewnętrznych kosmetyków nie stosowałam niczego.

Gość szaralotka
codziennie: szampon i odzywka do wlosow ( teraz rozswietlajacy do wlosow skandynawskich :P ) zel do mycia twarzy Garnier czysta skora, mydlo i zel pod prysznic Palmolive armatherapy, krem do twarzy matujacy garnier, podklad rimmel, roz Vibo, cienie Vibo ( probowalam juz roznych, drogich i tanich, te sa dla mnie najlepsze), maskara Loreal, antyperspirant, mleczko do ciala garnier, krem do stop, krem do racz czesto i depilacja :P

Gość sjcjcbw
Tamiła dzieki za odpowiedz;) pozdrawiam.

ojej, ja to mam cale rytualy urodowe... twarz: mycie twarzy zelem do buzi (wieczorem bardziej antybakteryjny sciagajacy, rano nawilzajacy) dwa rozne kremy na dzien i na noc, plus serum zwezajace pory plus kremy od zadan specjalnych: ultranawilzajacy/natluszczajacy (zwlaszcza zima sie przydaje jak grzejniki wysuszaja powietrze a na zewnatrz mroz)/ krem na wypryski / krem na suche skorki cialo: zel pod prysznic, zel do higieny intymnej (podczas okresu i uplawow) szampon balsam na uda i posladki - nawilazajaco ujedrniajacy balsam na lydki : rozjasniajacy blizny (niestety po opalaniu okazalo sie ze mam alergie na slonce i nawet filtry nie pomoga) na noc: krem natluszczajacy z wit A i C na dlonie i stopy moze wydaje sie duzo, za to makijaz to tylko puder mineralny prasowany i tusz do rzes :)

Gość JA TYLKO TYLE
KREM DOVE, KULKA, PERFUMY,SZAMPON DO WLOSOW, ODZYWKA W SPRAYU,MYDLO,PASTA

Gość karmelicia
Pod prysznic kokosowe mleczko ziaja. Do twarzy mydlo dla dzieci. Na noc krem witaminowy ziaja tlusty i tonik z tej samej seri. Do wlosow szampon pokrzywowy i odzywka ryzowa botanic. Czasem maska kokosowa scandic do wlosow. Do rak maska ziaja kokosowa, nakladam tez na stopy. Plyn intymny mogdal, na usta pomadka ochronna.

Gość karmelicia
Jeszcze plyn z lidla do plukania ust i pasta do zebow zwykla.

Gość OLGAaa
Mydlo wystarcza jak sie codziennie myje w rzece, choc i bez mydla mozna sie myc, tyle chemikaliow tam plywa ;/.

-pasta do zebów - szampon - odzywka do włosów - krem do twarzy rano - wieczorem maśc ochronna z witaminą A - balsam do ciała - krem do rąk - jedwab do włosów To takie, które używam codziennie. :classic_cool: