Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taia

Wierzycie w to, że każdy może być szczęśliwy?

Polecane posty

Gość Taia

Że do każdego kiedyś uśmiechnie się los? Czy może niektorzy przeżyją swoje życie nijak, ich rzeczywistość zawsze bedzie żałosna, pusta?

Gość nocny expert w dziedzinie
malinowamandarynka*** jest juz pijana i szczesliwa

Gość nie kazdy moze byc
szczesliwy zwykla loteria , boe nie zawsze jedna rzecz kazdego moze uszczliwic

Gość nie kazdy moze byc
o optymistka sie znalazla :classic_cool: czyli twierdszi ze ludzie bezdomni sa szczesliwy ? 🖐️

Gość Taia
Wiem że życie jest piękne itd itp... Ale nieszczęśliwa miłość potrafi zabrać człowiekowi całą wiarę w to że jeszcze kiedyś bedzie szczęśliwy

Gość każdy może być pod
warunkiem że zacznie ze sobą walczyć aby to szczęscie uzyskać. Ale pomijamy całkowicie pechowcow w rodzaju śmiertelenie chorych co umrą koło 20. 🖐️

Gość Taia
Jest sporo spraw które mi się w życiu nie układają, ale wiem też że są ludzie których los nie oszczędza: są chorzy nieuleczalnie, żyją w skrajnej biedzie itp. I czemu tak jest? Czemu życie jest takie dziwne.

Gość syfokrates
nie każdy może być szczęśliwy taka prawda, ludzie spełnieni i szczęśliwi to mały odsetek. ja osobiście nie jestem, trochę szczęścia czerpie z pracy i z kontaktu z tamtymi ludźmi i z pojedyńczych udanych chwil. a tak poza tym to krótkie chwile szczęścia daje mi alkohol i muzyka.

Gość syfokrates
ogólnie rzecz biorąc to moje życie w większośći składa się z samotnośći, smutku oraz upokorzeń i krótkich chwil szczęścia.

Gość Aalfa
Co po moim optymizmie jeśli umiera najbliższa mi osoba?

Gość eniejako1
syfokratesie, mam tak samo

Gość syfokrates
eniejako1 może to i egoistyczne, ale dobrze wiedzieć, że nie jest się odstamotnionym

Gość uiffjiiiopp
Każdy jest kowalem swego losu.

Gość eniejako1
myślę, że wiele osób jest w takim stanie , ale mało kto sie do tego przyznaje. a jak już to na forach, przy obcych ludziach.

Otóż nie zgodzę się do końca z tym że każdy jest kowalem swojego losu. Owszem niby tak, ale należy pamiętać, że kiedyś, w dzieciństwie, byliśmy "wykuwani", różne czynniki na nas oddziaływały - chociażby rodzice którzy nas wychowywali, i to ma ogromny wpływ na to jacy jesteśmy w dorosłym życiu. W dorosłym życiu stwierdzenie że każdy jest kowalem swojego losu jest prawdziwe, ale ciągnie się za nami przeszłość - mamy jakiś tam charakter/osobowość, które to się ukształtowały w przeszłości. Stąd jedni użalają się nad swoim losem jak to jest im źle, a inni prą do przodu i łatwo im mówić "każdy jest kowalem swojego losu". Stąd wynika że nie każdy może być szczęśliwy. Bo jedni sobie szczęście potrafią wywalczyć, inni tylko potrafią o nim marzyć nie potrafiąc nic zrobić, a jeszcze inni choćby nie wiadomo jak się starali to ich działania będą nieudolne.