Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość avokado13579

12 tydz,skurcze,plamienia

Polecane posty

Gość avokado13579

Drogie mamusie i ciezarowki, Jestem w 12 tyg ciazy, od 3 dni mam bole dosc mocne brzucha, do tego 2 dni miala, plamien i 2 dni skurcze brzucha. Niestety wizyte mam dopiero za kilka dni i nie mam mozliwosci isc predzej. Powiedzcie czy takie bole sa niebezpieczne?

Gość z tego co pamiętam
skurcze jak skurcze, ale plamienia koniecznie trzeba skonsultować. Ja miałam zalecenie, żeby jechać do szpitala z każdym plamieniem

Gość idz na dyzur
do szpitala, na izbie przyjec cie przyjmą, ja tak poroniłam pierwszą ciąże. Szoruj natychmiast bo bedzie za późno, na co tu jeszcze czekasz dziewczyno? Ile Ty masz lat? 16????

Gość avokado13579
ok dziewczyny dzieki, macie racje nie ma co czekac

Gość autorko
napisz pozniej co i jak dobrze? trzymam kciuki :)

Gość mamama27
3 dni skurczów - 2 dni plamień a ta siedzi na kafe i pisze - normalnie rozwalają mnie tacy ludzie.. szkoda gadać - niemasz jak iść na wizytę to chodź zadzwoń i powiedz co się dzieje - choć pewnie chodzisz też do kijowego gina na nfz - ehh a potem jest placz po stracie dziecka

Gość ewgtryuyjthgrwdefrghjk
big_grin

do spzitala, powinnaś brać progesteron (luteinę lub duphaston) a na skurcze no-spa, ja tak miałam w ciąży i donosiłam dzięki leżeniu leżeniu i leżeniu plus leki ciąże i mam przepiękną córcię :-) ale trzeba dmuchać na zimne .... pewnie to się będzie ciągnęło juz tak w ciąży, da się wytrzymać dla tych pięknych usmiechów malucha :-)

Gość Jabardzo
Oczywiście, że powinnaś zareagować. Mamama27 nie strasz dziewczyny. Myślisz, że jak prywatnie chodzisz, to za Ciebie donosi czy co? Ja chodzę na nfz, może trafiłam na dobrego lekarza, nie wiem. Wizyty mam co 2 tygodnie, zawsze kontrolnie usg mi robi i miałam jasno powiedziane - w razie czego mam walić jak w dym, zawsze. Od początku jestem na zwolnieniu (ciąża wysokiego ryzyka), zawsze pełza koło mnie na kolanach, czy mam spuchnięte nogi, itp. Ostatnia wizyta trwała godzinę. Jakby mi ktoś dopłacał to bym go nie zmieniła. Po co demonizować i uogólniać. Ciekawe ile dziewczyn chodziło prywatnie i straciło ciążę. Avocado13579 jedź do szpitala, pewnie masz niski progesteron, na pewno nie zwlekaj. Powodzenia.