Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vfdkiofkndkfokg

brzuch po ciazy

Polecane posty

Gość vfdkiofkndkfokg

ratujecie i pomozcie.jestem dwa tyg po porodzie,brzuch a wlasciwie skora mi wisi i wygladam jakbym byla nadal w ciazy,tyle,ze wczesnej.co moze pomoc wchlanac ta skora z powrotem????? bede wdzieczna za kazda rade.

Gość Aśka38
przecież połóg trwa 6tygodni, więc jakim cudem po dwóch chcesz mieć płaski brzuch?

Gość Miraculum5
-_-'... A Ty się bajek autorko naoglądałaś? Myślałaś, że urodzisz w szpitalu i po wyjściu będziesz od razu jak nastolatka? ....

Gość Ustępuj , ustępuj
Odczekaj jeszcze z tydzień i zacznij ćwiczyć mięśnie brzucha albo napinanie jego mięsni i mięśnie Kegla. Brzuch jeszcze jakiś czas będzie spory ale dojdzie normalnie do formy a skóra..hmm albo zostanie albo się wciągnie, z reguły zawsze jakaś jej część się wciąga i wszystko zależy od tego jak bardzo się naciągnęła. Codziennie po dwa razy masuj skórę szorstką myjką albo rękawicą i opłukuj brzuch i piersi raz chłodną (nie zimną!!!) raz ciepłą wodą a zakańczaj zawsze chłodną. Po ochlapaniu go chłodną wodą wklep balsam ujędrniający (dobre są też na brzuch kosmetyki do twarzy przeciwzmarszczkowe tyle że jest ich mało w opakowaniu:) ) Po schłodzeniu i nawilżeniu skóry nałóż na niego pas ściągający i noś go cały czas a ściągaj tylko do brania prysznica. U mnie te zabiegi pomogły a na efekt czekałam 6 miesięcy po porodzie z tym że efekt jest taki że brzuch jest płaski a skóra bez naciągania palcami wydaje się być jędrna i nic nie wisi , na początku miałam "fartuszek" ze skóy bo wisiał flak. Jedyne co pozostało to rozstępy choć wyjaśniały. Powodzenia:)