Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iugfvjdhb876

Mam problem, proszę o rady

Polecane posty

Gość iugfvjdhb876

Polega on na tym że mam dość sporą nadwagę, mam zamiar schudnąć do sylwestra co najmniej 15 (najlepiej ze 20) kilo. Wiem, że to sporo i dlatego moja dieta będzie dosyć ''ostra''. Chcę szybko widzieć efekty i nie mam cierpliwości by czekać na nie miesiącami. Obawiam się tylko że przestanę rosnąć (bo jeszcze rosnę) a tego bym bardzo nie chciała. Nie zależy mi na tym żeby dieta była zdrowa, nie zaszkodziła mi itp. Chcę szybko schudnąc i nie zachamować wzrostu, co muszę jeść w takim przypadku? :( Pomóżcie

Gość iugfvjdhb876
* zahamować

Gość fraudy
nie wytrzymasz na małej ilości jedzenia, więc po prostu wyklucz najbardziej kaloryczne i tłuste produkty, dużo się ruszaj i tyle, chudnąć przez 2,5 m-ca 20 kg to totalna głupota, wycieńczysz się i od stycznia zaczniesz tyć, sama zobaczysz

Gość iugfvjdhb876
Ale ja nie jem tłustych rzeczy, sporadycznie i tylko jak jest okazja. Chodzę też na długie spacery (minimum godzina dziennie). U mnie w rodzinie wszyscy są tacy ''przy kości'', genetycznie :(:( Ale robiąc to wcale nie chudnę, ale też nie tyję....................

Gość gracja 0252
nie mam cierpliwości by czekać na nie miesiącami..... to tak nie działa, nie ma diety cud, tylko ciągła praca i zmiana nawyków żywieniowych pozwoli schudnąć i zachować sylwetkę, wiem, że w dobie szybkich rozwiązań to mało oczekiwane rozwiązanie ale jedynie słuszne, jak schudniesz w szybkim tempie to efekt będzie krótkotrwały, polecam wizytę u dietetyka, tylko tak rozsądnie osiągniesz cel

Gość library y
spacer, godzinny? wiesz, to trochę mało, nawet jeśli jesteś bardzo otyła, popatrz na tabele kalorycznosci, to uświadamia nieco, pisz co jesz i podliczaj kalorie, jedz prawie wszystko ale z umiarem, 5 małych posiłków dziennie (ja tak schudłam i od roku mam swoją wagę)

Gość iugfvjdhb876
Pomysł z dietetykiem odpada, sama raczej tam nie pójdę a na rodzinę nie mam co liczyć, muszę sobie poradzić sama

Gość iugfvjdhb876
5 małych posiłków dziennnie to ja jem teraz, i nie chudnę, po prostu utrzymuję wagę

Gość matakasdksnfig87
schudłam w 2 mce 8 kg i to było duże wyrzeczenie, właściwie byłam głodna:(, to nie było przyjemne bo jadłam bardzo mało, bolała mnie głowa itd, myślę, że twój cel jest nierealny:( ponieważ zmieniłam nawyki żywieniowe, teraz jem prawie wszystko w MAŁYCH ilościach (4-5 posiłki), dużo ćwiczę, unikam słodyczy, czerwonego mięsa, żadnych napojów typu cola, bez białego pieczywa....i waga stoi w miejscu:)

Gość gramatura x
więc powinnaś ruszyć tyłek i ćwiczyć min. 1-2 h dziennie, jeśli chcesz cudu

Gość iugfvjdhb876
Ale do sylwestra mam jeszcze 2,5 miesiąca, musi być jakiś sposób :( Jeśli nie 15 to chociaż 10 kilo żeby było widać różnicę. I ten wzrost... czy w trakcie stosowania diety on sie zatrzyma ?

Gość alibaba bez ręki
kolejna locha oczekuje cudu, nie wytrzymam:(

Gość czad :D
Polecam Dukana - jesz to co mozna, do syta nawet (tak było u mnie) i chudniesz.. schudłam w 3 miesiące13 kg Polecam, to dieta cud dla mnie, niby są głosy że niezdrowa... ale jedz ryby wedzone, są tłuste a dozwolone. Pieczywo zastąp bułkami dukana, zjadliwe i zapychają na maksa. polecam!

Gość czad :D
a, obecnie - 9-10 m-cy od rozpoczęcia diety mam mniej na liczniku o 18kg.

Gość iugfvjdhb876
alibaba bez reki ja nie oczekuje nie wiadomo czego, pisze przecież że na mnie mało co działa. W okresie dojrzewanie przytyłam, a teraz utrzymuję tę samą wagę już od 3 lat i ona nie spada w dół. Chodzę na spacery, godzina dziennie to może faktycznie niezbyt długo no ale zawsze, jem regularnie i zdrowo, na wf-ie ZAWSZE ćwicze :(

Gość iugfvjdhb876
Na diecie Dukana była moja mama i w ciągu miesiąca schudła 12 kilo, ale powiedziała że ja nie mogę bo muszę dostarczać do organizmu wszystkiego a nie samego białka. postanowiłam wtedy przejść na głodówke.............. wytrzymałam 8 dni i straciłam 5 kilo, ale to pewnie w większości woda a nie tłuszcz.