Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GnM

Czym karmic prawie 6 miesieczne dziecko ?

Polecane posty

Witam. Moj syn za 11 dni bedzie mial 6 miesiecy. Od urodzenia karmie go mlekiem modyfikowanym. Polozna stwierdzila, aby do polowy 6 miesiaca niczym innym dziecka nie karmic. Czy on nie powinien jesc czegos wiecej? Drogie mamusie, jesli moglybyscie mi opisac male menu dla takiego malego szkrabka, bylabym wdzieczna. :)

Gość gregergegregegrerg
hahahahhahhhahhahhah

Gość w tym wieku odpowiedni bedzie
whiskas lub kite kat !:O :O

No to jakas dziwna położna - bo dziecko karmione modyfikowanym juz po skonczeniu 4 mies zyca powinno dostawac inne jedzenie. Nie masz zadnych schematow karmienia? Nie dali ci zadnych paczek w szpitalu? Mi cały czas Bobbovita, Gerner Hipp przysyłaja te schematy wraz z próbkami jedzonka. Dziwię ję bo ja karmię piersia i juz po 4 mies zaczęłam wprowadzac zupki i kaszki.

Gość chyba.........,.......
ja od 4 m-ca dawałam gerberki deserki i kaszki z nestle malinowe jak się nie myle i tarte jabuszko do tego herbatka z hipa i jakoś ten jeden posiłek mlezny omijałam 6 m-cy to juz spokojnie mozesz cos wiecej podac

Gość tęsknię za latem...
możesz podać odrobinę jabłuszka ze słoiczka np. "Bobovity" lub trochę zozgotyowanej marchewki, ziemniaka. Oczywiście, nie wszystko na raz. Podaj jednego dnia łyżeczkę jabłuszka i obserwuj czy dziecko nie ma problemów z brzuszkiem. Potem możesz gotować już zupki (kawałeczek ziemniaczka, marchewki, pietruszki - ugotować i zmiksować blenderem) lub podawać gotowe w słoiczki. Tylko po malutku.

Gość tęsknię za latem...
jeśli dziecko nie ma alergii na białko mleka krowiego, to do domowej zupki możesz dodać łyżeczkę dobrego masła.

Gość tęsknię za latem...
Jeśli zobaczysz, że dziecko chętnie je i nic złego się nie dzieje, podawaj więcej i bardziej urozmicone jedzenie. Znajdź sobie w Internecie Schemat Żywienia Niemowląt.

Kaszki, jablko, banan, zoltko. Masz w sklepach sloiczki z zywnoscia dla dzieci po 4 i po 6 miesiacu zycia - wszystko tam prawie juz jest i kurczak i marchewka i brzoskwinka ;-) Przypatrz sie, poogladaj opakowania i sklady. Takie 6 miesieczne dziecko moze juz PRAWIE wszystko jesc. Oczywiscie soki tez.

Gość dziwne bo dzieci
na mm po 4 miesiacu wprowadza sie inne posilki a dzieci karmione piersia po 6 miesiacach moja ma 4 miesiace skonczone i pediatra powiedziala ze moge jej po trochu wprowadzic jak bede widziala ze jest jedzeniem zainteresowana - a jest i to bardzo wiec dostaje na poczatek 2 lyzeczki kaszki pozniej dojdzie ziemniak itd.

Mieszkam w Anglii, tutaj polozne zupelnie inaczej podchodza do niemowlakow, niz w Polsce. Raz jak polozna przyszla i zobaczyla sloiczki z jedzonkiem, to strasznie na mnie nakrzyczala, powiedziala, ze pod zadnym pozorem nie wolno dawac 5 miesiecznemu dziecko nic oprocz mleka modyfikowanego. Stweirdzila , ze mleko modyfikowane i woda w zupelnosci wystarcza. Jest to moje pierwsze dziecko, wiec jeszcze nie mam zbyt duzego doswiadczenia. Obawiam sie podwac dziecku owoce, z tego wzgledu iz maz ma alergie na wszystkie owoce poza bananem.

na mm posiłki inne wchodzą teoretycznie po 4 miesiącu takie jak kaszki, jabłko, banan, marchewka, brokuły, ziemniaczki mój mały pierwszego banana zjadł jak miał jakieś 3 miesiące bo lekarz zalecił bo stwierdził że tak duży chłop jak mój to na mm daleko nie zajedzie a my zbankrutujemy :D a co do alergii męża to że mąż ją ma nie znaczy że dziecko będzie miało spróbuj na początek gotowane jabłuszko albo banana i będzie ok :)