Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedługo bedzie 100kg

mój dziwny przypadek - tyje zamiast chudnąć na diecie

Polecane posty

Gość niedlugo bedzie 100kg
dzieki za odpowiedzi. co do orbitreka - spróbuje zwiekszyc czas cwiczen, choc przyznam, ze te pól godziny to jest taaaaki wycisk, że szok. Mimo iż opór - 2 stopień (na 1 jest dziwnie, źle sie cwiczy). No ale cóż, może to pomoże... A co do zatrzymywania wody - sikam co godzinę-dwie więc chyba nie. W ogóle cczesto sikam, ale zawsze tak mialam, i pije bardzo dużo. Co do ograniczania kalorii - dużo niżej już nie zjadę, bo po prostu glod mnie wymęczy. A jesli chodzi o zmiany - nic sie nie zmieniło. Praca taka sama, poszłam teraz na studia zaoczne to nawet więcej mam ruchu dzięki nim. Nic nowego. Więc nie wiem skąd to tycie. A dietetycy są na nfz? bo jak prywatnie - to niestety, nie stac mnie :/

Gość malagenia
Może dobrze będzie zgłosić się do dietetyka? W Centrum Medycznym Vimed będziesz mogła przejść dietę opartą o Twój indywidualny kod metaboliczny. Na pewno jest to skuteczniejsze niż testowanie na sobie tych wszystkich cudownych diet.

Gość kostuszka.
Cześć, o której jesz ostatni posiłek? Tak pomyślałam że może lunatykujesz i jesz w nocy i nawet o tym nie wiesz :) troche to dziwne ze wszystkie badania masz dobre a tyjesz...

witam! ostatni posiłek jem ok. 18, ponieważ póxniej nie jestem głodna. Nigdy nie jadłam wieczorami, nie mam wtedy apetytu i źle mi się spi. Uwielbiam zasypiac lekko głodna. Tak już mam, od zawsze. Bywa, że jak zjem syty obiad, to do konca dnia nie mam ochoty na jedzenie. Lunatykowanie - chyba nie, mam słaby sen, budzi mnie każdy szmer, nie sądze, aby bylo to mozliwe. Poza tym zauważyłby to tez moj partner.

tarczyca. tez tak mialam. wyniki w normie a jednak niedoczynnosc. dopiero jak sie uparlam u lekarza to zrobil łache i wyslal mnie na dodatkowe badania a nie tylk ohormony z krwi i dostalam leki. pomoglo. zmien lekarza.

o kurcze!!! a jakie to badania? i uwierzyl Cii, ze na serio sie nie obzerasz i tyjesz? ja bylam u 2 lekarzy i kazdy mowil, ze za duzo jem na pewno Ale dzis rano sie zwazylam i ni stad ni zowad jest 0,5kg mniej, a nie cwiczylam wczoraj i nie zjadlam tak malo jak planowalam (nie umiem sie glodzic) - wczoraj w sumie, na caly dzien zjadlam 3 kanapki wasa graham z serem, psztetem i szynka, maly jogurt + szklanka mleka + musli, 4 jajka na twardo (to tak w sumie, w roznych posilkach bylo) i nie cwiczylam nic a nic (troche sie rozciagalam tylko, jak zawsze). Dziwne, nie?

zle robisz ograniczajac kalorie jak najbardziej sie da - wystarczy jeden dzien, gdy zgrzeszysz i zjesz wiecej, a waga duzo wiecej pokarze - z reszta kiedys trzeba bedzie to skonczyc wyznacz sobie stale godziny posilkow i tylko wtedy jedz. na poczatku moze byc trudne ale z czasem organizm sie przyzwyczai. jesli stale bedzie mial dostarczane kalorie to szybko bedzie je spalal bo przeciez zaraz dostanie kolejne. Ty teraz bardzo spowalniasz metabolizm (sama przez to przechodzilam) - dostarczasz za malo energii wiec organizm zwalnia i stara sie jak najwiecej odlozyc aby moc pracowac zmnien to koniecznie (przez 1e kika dni mozesz osczuc leciutki wzrost wag, ale pozniej waga bedzie systematycznie spadac). poczytaj troche o zasadach zdrowego zywienia

wiesz madz - ja kiedys bylam na diecie takiej, ze sie jadlo 5 posilkow o stalych porach: 7, 10, 12:30, 15, 17:30, 20. Jakies 2-3 tygodnie tak wytrzymalam. Ciagle sie jadlo. Strasznie trudne to organizacyjnie, dla kogos, kto ma nienormowany czas pracy jak ja + studia. Staram sie teraz jesc mniej wiecej o stalych porach, ale wiecej jak 4 posilki nie dam rady.

moze to byc 4-5 posilkow. sama sobie ustalasz czas. a skoro piszesz to jest to dla Ciebie za duzo jedzenia, znaczy, ze w tej chwili jesz za duze porcje. one maja byc male aby dostarczyc energii na te 3 godziny jesli chodzi o organizacje to dla chcacego... ja mialam tez ten problem bo pracuje i czasami mam mlyn - ale od tego sa jablka, pieczywo ryzowe itp czyli psilki, ktore masz gotowe i mozesz zjesc robiac jednoczesnie cos innego

moze to byc 4-5 posilkow. sama sobie ustalasz czas. a skoro piszesz to jest to dla Ciebie za duzo jedzenia, znaczy, ze w tej chwili jesz za duze porcje. one maja byc male aby dostarczyc energii na te 3 godziny jesli chodzi o organizacje to dla chcacego... ja mialam tez ten problem bo pracuje i czasami mam mlyn - ale od tego sa jablka, pieczywo ryzowe itp czyli psilki, ktore masz gotowe i mozesz zjesc robiac jednoczesnie cos innego

trzeb atez brac pod uwage, ze posilkiem jest wszystko. niektorzy nie zaliczaja do tego szklanki soki czy owocow - ale to tez posilki

Gość kjmxhgjkmfzyhnjxdjg
wzrost wagi może mieć związek z małą ilością snu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

słuchajcie jaka akcja wczoraj miałam dziwny dzień - ogólnie wszystko w porądku, tylko... hm.. wyczerpałam kwartalny limit na puszczanie bąków :P poza tym kupa ok. I dzisiaj mam 1kg mniej!!!!! Oby tak dalej :P a i nie cwiczyłam na orbim, bo kopałam ogródek wczoraj, stwierdziłam, że to wystarczy - wysiłek też spory

Gość 948394893
To że lekarz zrobił ci pare badan nie oznacza, że jesteś zdrowa. Musisz badac sie dalej. Idz i powiedz ze jesz 1200 i tyjesz nadal. Np. tarczyca- czy miałas usg? Same wyniki badania mozna wsadzic w d.... Jest tez chocby coś takiego jak tarczyca mała- i wtedy moga byc tez kłopoty mimo dobrych wyników. Zreszta nie znam się, na pewno wiele innych rzeczy moze byc przyczyną tzn. chorób. Jak sie zaczeło przed tym odchudzaniem a jadłaś jak zwykle to niemozliwe zeby to było przez diete.

jakoś pół życia na diecie optymalnej a ważyłąm 70kg a dziś? To samo miałam :-( ale znalazł sie sposób porządne oczyszczenie organizmu z toksyn ale to doszczętne i waga spada próbowałaś?

Gość lubię cięte kwiaty w domu
kto w takie cuda uwierzy? może Ci się spowolnił metabolizm,ale nie na tyle by przy spożywaniu 500 kcal dziennie przytyć 10 kg coś ściemniasz

Gość kakadu daje czadu
też piję dużo wody i bardzo często sikam, a raz zdarzyło mi się zatrzymanie wody w organizmie, ot tak do tej pory nie wiem, dlaczego, ale dowiedziałam się, że zatrzymanie wody w organizmie się zdarza, a skoro piję dużo (ok. 4 litrów, regularnie się badam,bo mogę mieć przewodnienie) to i efekt zatrzymania wody w organizmie był bardziej spektakularny i na bogato z 59 kg wskoczyłam na 63 kg w ciągu kilku dni, po dwóch dniach samo spadło do 61 kg i później znów do 59 kg, piłam dużo, tylko, że herbaty zielonej i mięty, a nie wody i soków po herbacie czułam się zresztą lepiej

Gość miao miu miu
Autorko co jesz, dokładnie ile kcal? Ile masz wzrostu? i jakie obwody. Czemu nie jesz tłuszczu i jakie węglowodany jesz w ciągu dnia? To, co sobie zrobiłas to jest spowolnienie metabolizmu przez nieumiejętne manewrowanie dietą, oraz koszmarne ilości samych ćwiczeń aerobowych (orbitrek), które w niczym Ci nie pomagają, a w dużych ilościach szkodzą. Jedyne, co Ci pozostaje to zwiększenie kalorii przy zaprzestaniu jedzenia syfu (prze syf rozumiem wszelkie węgle proste, jogurciki, dżemiki, przetworzoną żywność oraz ćwiczenia siłowe i interwały połączone z aerobowymi w rozsądnych ilościach. wejdź sobie tu i poczytaj. http://tnij.org/nwk7

Gość niedługo bedzie 100kg
witajcie po przerwie!!!! miałam przez ostatni tydzien ciezki czas - przeprowadzka + obrona. Czyli jadłam nieregularnie, niezdrowo i nie ćwiczyłam. I, uwaga uwaga, z 69,9kg waga SAMA spadla do 66,5kg!!!!! Nie wiem jak to możliwe, bo przestalam uważać na to co jem, jadłam dużo, tłusto, słodycze itp. Nie miałam czasu ani ochoty ćwiczyć. A tu prosze, ponad 3kg samo zleciało.