Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość imiona 2011 2012

Przemówcie mojej siostrze do rozumu - imię dla dziewczynki

Polecane posty

To wcale nie jest najgorsze imię, ani żadne wymyślne. Biblijne i na pewno nieporównywalnie lepsze niż te wszystkie Maje i Nicole.

Gość jaaaaaaaaaaaazdaaaaaaaaaa
trtr - no to ciekawe z jakiej kultury i narodowości mamy w Pl te Dżesiki Kowalskie, Brajanów Nowaków i Wanessy Podolske:o

Gość Miraculum5
A moim zdaniem imię dla dziecka to sprawa TYLKO I WYŁĄCZNIE jego rodziców. I nawet gdyby chcieli nazwać Kundegunda, nikomu nic do tego. Co to w ogóle za zwyczaje? Chciałabyś autorko, zeby Tobie ktoś się wpieprzał w takie sprawy? My swoją córkę chcemy nazwać Nina, też się wszyscy krzywili i krzywią, ale jak moja mama wyskoczyła z tekstem, że "Nina na pewno nie będzie", to odpowiedziałam, że "na pewno to nie Ty będziesz decydować o tym" i wszyscy zrozumieli, że to NASZE DZIECKO I NASZ WYBÓR.

Gość trtr
Widzę że pytacie kogoś wyzej gdzie to suki nazywane są imieniem Sara. Pytanie nie było do mnie ale że u nas tych suk sporo, jak i takich o imieniu Sonia i Diana -znałam po kilka z każdego imienia a dziewczyny ani jednej - to odpowiadam. Piszę z mieszkalnej dzielnicy jednego z większych miast Polski. Nie wykluczam jednak że na prowincji, gdzie psy imion nie mają a dziewczynkom nadaje się pretensjonalne, to są te wymyślone na siłę Diany, Sonie i Sary. I co z tego że Sara to w hebrajskim księżniczka, czy księżniczkom nadawane imię, jeśli u nas to już imię dla psa? Reks to też "król". Oby niektóre z was nie miały synka. (Fakt, piękne mamy w PL zwyczajowe imiona dla psów.)

Gość Miraculum5
Aa i argument, że imię jest "po psie" jest żałosny, bo to chyba dzieje się na odwrót. Nadajemy imiona ludziom i stąd wziął się zwyczaj nadawania imion psom. To tak samo jakby sie oburzać, że ktoś chce nazwać syna Kuba, bo co drugie podwórko na łańcuchu ryja piłuje właśnie Kuba.

Gość jaaaaaaaaaaaazdaaaaaaaaaa
teraz można zwierzę nazwać sobie jak się chce, nawet Waneska,Dżesi i Brajanek, a także właśnie Kuba,Sara,Franek i Zośka i z tego powodu mamy tak dzieci nie nazywać? bez przesady.

Gość trtr
Niestety nie teoria się liczy ale rzeczywistość i jeśli jakieś imię w praktyce funkcjonuje jako psie, to trzeba ten fakt brać pod uwagę. Tak samo pod uwagę trzeba brać opinie innych ludzi, choćby chciało się tylko swoje widzimisię. To dlatego że dziecko nie jest własnością a będzie musiało między ludźmi żyć i imię nosić. Z tego powodu nie można też całkiem zignorować reakcji rodziny na propozycję imienia.

Gość Miraculum5
Psie imię to: Azor, Burek, Ares etc. Imiona odludzkie, to imiona odludzkie. Koniec kropka. A chcąc patrzeć co ludzie pomyślą, to wiesz... Ty jesteś sobą i masz robić swoje, a nie się oglądać na innych. Rodzicom i siostrze tej matki od Sary imię nie pasuje. Naszej rodzinie Nina też nie pasuje i co? Każdy (ok 40 osób) ma inny pomysł na uszczęśliwienie imieniem mojego dziecka i co mam zrobić? Dać jej 40 imion, bo trzeba patrzeć co ludzie powiedzą? CHORE.

Gość mama nie sandry
a u mnie stwierdzili, że sandra to takie dla psa, więc daliśmy inaczej, bo mieli takie miny jakbyśmy chcieli to dziecko zabić idioci...mogłam im zrobić na złośc, no ale imie naszego dziecka jest tez piekne i w sumie niech sie walą:0

Gość miluchnaa31
Imie ladne ,mnie sie podoba nie jet niewiadomo jakie wymyslne,kolezanka 2miesiace temu urodzila coreczke i dala jej imie Sara i nikt nie powiedzial ze dziwnie ,wrecz przeciwnie,mam tez znajoma co ma 40lat i ma na imie Sara i nikogo to nie dziwi ... a zreszta wazne zeby dziecko bylo zdrowe a imie jesli tylko nie typu Alexis to nie ma co panikowac

Gość a ja.....
trtr pieprzysz głupoty. To że na twojej wsi dają tak na imię psom, to nie oznacza, że to jest psie imię. Sama mieszkam we Wrocławiu i w moim bloku na jest pies: Kuba, Filip, Kaśka, Sonia nawet chyba Patryk słyszałam, chociaż to może było do dziecka. Ludzie dają teraz ludzkie imiona psom. Więcej u nas psów o imieniu Kuba czy Filip niż dzieci

Gość Miraculum5
dokładnie. Co niektórzy na psa/suczkę wołają synek/córcia. To co? Mamy przestać wołać tak do swoich dzieci, bo już na zwierzęta się tak woła?

Gość tgdtetet
Miałam kolezankę Sarę bardzo fajna dziewczyna:) dla mnie Sara to nie jest imię dla psa. jestem z Wrocławia i nie spotkałam nigdy psa o tym imieniu.Szybciej o imieniu Sonia czy tina.:) Imię jest ok Chyba wolałabym sie nazywac Sara niz Zosia albo Marysia:)

Gość 65trggfg
piękne rzydowskie imię,mi się bardzo podoba Sara

Gość basiiunia23
Cześć ! Moja siostra urodzi w lutym córeczke i postanowiła jej dac na imię Antosia i nikt nie rotestuje to jej sprawa, ma już jedna córeczke - Zosię. Uważaj zeby sie nie obraziła.

Gość Adriatyckaanna
trt - mieszkam na dolnym slasku. w dosc duzym miescie. moja dzielnica liczy 30tys ludzi. tak wiec, nie jestem ze wsi, ani malego miasteczka. znam Sare, dwie Diany - jedna byla moja dobra kolezanka za czasow liceum, oraz kilka Soń. nie wiem dlaczego tlumaczysz pretensjonalnoscia nadawanie dzieciom takich imion. dziwny w ogole jest twoj tok myslenia. piszesz, ze z duzego miasta jestes, a cechuje cie zasciankowosc. zreszta jakie to ma znaczenie czy ktos jest z miasta, czy miasteczka czy wsi??? widzisz, ty jestes miastowa a wyglaszasz mowy jak moja wiekowa babcia, serio. mam dziecko w wieku przedszkolnym. chodzi doprzedszkola, bywamy tez na placach zabaw. moje dziecko bawi sie m.in. z Tytusem, Brianem, Madoksem (tak, to imie), Alice, Nina itp. i co mam stac i gebe otwierac, ze Tytus to malpa z komiksu? ty walnij sie w leb kobieto.

Gość hehehe pewnie, patrzcie
tylko na czubek wlasnego nosa, a potem dziecko niech cierpi przez ambicje rodzicow.

Gość tutaj madoks
a wy kurvy jak macie na imie, ze sie tak wysmiewacie? no jak?

Gość xxxxyzzzz
Sara - sliczne imie. Co ty bys jej polecala? Kasia albo Moniczka? Albo moze Juleczka, Zuzia albo Maja? A moze Lenka? Odpieprz sie, to nie twoja sprawa, a imie jest bardzo, bardzo ladne

Gość alicja 111
Sara to sliczne imie wedlug mnie. Majeczka,Emilka to dopiero oklepane i przy tym tragiczne.

Gość gość
Sara....no mnie się nie podoba,też kojarzy mi się z psem albo z jakimś dawnym imieniem dawanym na dworach,ale o gustach się nie dyskutuje

Gość gość
Chciałam tylko delikatnie zaznaczyć, że teraz bez skrupułów nadaje się imiona ludzkie zwierzętom. Ja chciałam dać córce na imię Łucja, ale zdrobnienie kojarzy mi się ze szczurem mojej kuzynki i z całym szacunkiem, ale ogarnia mnie wstręt, a kocham zwierzęta. W sprawie nadania imienia Sara - no z całym szacunkiem autorko, ale mam cichą nadzieję, że Twoja siostra jest na tyle inteligentna i mądra, że w doopie będzie miała Twoje żenujące sugestie i da na imię dziecku tak, jak to ona właśnie chce.

Nie jej da Tradycja na imię jak u Barei. Potem jakby furmankę buchnęli to oddadzą i furmankę i samolot i będzie Ekstradycja:-)

Gość gość
A ja mysle ze kiedys ludzie nie mieli tak glupich problemow nie bylo internetu i dawali na imie jak chcieli