Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oczekuje na pomoc

pracodawca nie chce mi zaplacic-pomocy!!!

Polecane posty

Gość oczekuje na pomoc

Witam! Mam pewien problem, otoz pracowalam dwa tygodnie w pewnym sklepie, ze tak powiem na probe, a umowa miala byc sporzadzona po trzech tygodniach, lecz stalo sie tak, ze z dnia na dzien musialam pilnie wyjechac i zrezygnowalam, nie podpisywalam zadnej umowy, tylko gdzies tam drugiego dnia pracy dalam im swoje dane do umowy, ze to niby ksiegowa sporzadzi ta umowe, z pracodawca uzgodnilam, ze do 15nastepnego miesiaca czyli pazdziernika przeleja mi pieniadze na moje konto bankowe(500zl)a jest 17i cisza dzwonie do nich nie odbieraja,bylam kilka razy osobiscie i zastac ich nie moglam, a jak juz zastalam to udaja dziwnie zaskoczonych, ze jaka praca, jaka niby umowa..ze w ogole u nich nie pracowalam..i pewnie mi teraz nie zaplaca, boze jaka ja bylam glupia, ze pracowalam te 2tyg na czarno-ale wszystkie dziewczyny tez tak mialy, ze pracuja trzy tygodnie bez umowy, nie wiem co mam teraz zrobic, wychodzi na to, ze pracowalam 2tyg za darmo...:-(

Gość oczekuje na pomoc
dalas sie zrobic-dalam:o ale czego to ludzie nie robia, zeby dostac prace...

Gość teraz to mozesz ich tylko
zakablowac ,znależć swiadków ,że pracowałaś i iść do sądu pracy! Moja koleżanka tak miała ale na etapie przygotowania skargi szef sie lekko spłoszył i zapłacił kase !:O :O

Gość nie prawda
możesz ich postraszyć PIPem , wtedy na pewno ci wypłacą i jeszcze urzędem skarbowym

W sumie to jeśli zaczniesz chodzić do tego sklepu i przy ludziach dopominać sie o swoje myślę, że jest szansa, że dostaniesz pieniądze. I koniecznie powiedz, że masz mnóstwo świadków np klientów i że zamierzasz iść do sądu. Myślę że nie zaszkodzi spróbować.

Gość oczekuje na pomoc
no tak, ale to pewnie takie cos kosztuje i dlugo trwa?a ja w sumie mam jedna kolezanke co moze zaswiadczyc..a ja tam wszystko robilam, wykladalam towar, przyjmowalam, otwieralam i zamykalam sklep..ehh:-(

Gość nie prawda
ciebie nic nie kosztuje a jak szefowi powiesz że pojdziesz do pipu na pweno ci wypłaci , daj mu 2 dni na myslenie a jak ci nie wypłaci idz do pipu

Gość oczekuje na pomoc
dzieki:-) sprobuje, jeszcze dzis im o tym powiem i przejde sie osobiscie do pipu mojego miejsca zamieszkania i zobacze co oni na to, niby te 500zl nie jest duzo, ale zawsze cos, chyba nikt by nie chcial pracowac za darmo? wlasnie mi sie przypomnialo, moja kolezanka ma w rodzinie prawnika to tez sie go zapytam co on na to:-)

Właśnie o to chodzi że PIP ani prawnik nie mogą za wiele :o z PIP-u zadzwonią do pracodawcy żeby wyjaśnić sprawę albo tylko sobie odnotują że taka skarga była i gdyby było więcej od jednego pracodawcy mogą zrobić kontrolę, a w sądzie długo będziesz czekać. Według mnie Twoją największą szansą jest solidna awantura przy klientach, ewentualnie możesz iść z tym prawnikiem jeśli sie zgodzi, albo jeszcze z inną osobą żeby mieć przewagę liczebną :p

Gość deefty
Po co przesądzać. PIP jest zawsze kłopotliwy dla pracodawcy. Czy mają w tym sklepie monitoring?

Gość oczekuje na pomoc
maja, jest tylko jedna kamera-skierowana na kase, ale jest

Gość oczekuje na pomoc
bylam dzisiaj u nich znowu i powiedzieli, ze do 20mi zaplaca,a jak nie to i tak to zglosze do pipu