Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anasteszia

chcemy dać dzieciom na imię Edmund i Brygida

Polecane posty

Gość anasteszia

rodzina się oburza...co Wy na to? przecież to piękne imiona:o

Gość ladydii
A jak będziecie do nich wołać w skrócie? Edzio i Brydzia? :D

Gość anasteszia
na przykład:)

brygida jakos by przeszla ale EDMUND? zreszta to wasza sprawa.. nie lubie takich imion . ostatnio w szkole u mojego syna nauczycielka wolala do jegnego z uczni ...HEEEEENRYYYKKKKK ... byscie to slyszaly.... :D ja bym tak nie dala. na waszym miejscu jak 10 osob bedzie z forum na NIE.. to wymyslcie cos innego .

Gość mama nie sandry
fajne:) chłopiec bedzie Edek a córka Brydzia, Brydźka - lepsze to niż Dżesika i Brajan :o

eh nie rozumiem takich rodziców- dają takie imiona dzieciom bo co .. juz sami zapomnieli jakie dzieciaki potrafią byc w szkole i naśmiewać sie z imion innych ? chcecie zeby waszym dzieciakom było ciezko w szkole z powodu glupich imion bo wam tak sie podba...oki... wasza RODZICOW sprawa

Okropne. O ile Brygidę mogłabym przełknąć, to Edmunda już nie. Swego czasu u mnie w szkole edzio mówiło się na ubikację i nie dość, ze mi się nie podoba, to jeszcze źle kojarzy. :o

Gość anasteszia
jakie wy jestescie chore, patrzycie tylko co ludzie powiedza, ze ktos sie bedzie smial, dlatego tak tak Polska wyglada, brak tolerancji, upokarzanie na kazdym kroku, wysmiewanie odmiennosci:o to przez takich wlasnie rodzicow, bo jakby dzieci byly dobrze wychowane to by sie nie nasmiewaly i nie przezywaly, czerpią wzorce od swoich rodzicieli :o wstydzcie sie!

Gość zgrtjrtjhnfg
Nie chcę nic mówić- ale Edmunda chowam w szufladzie przy łóżku. Jak mi potrzeba to wymieniam mu baterie i wibruje w nieskończoność :D SERIO SERIO piszę

anasteszia -> haloo zyjesz z ludzmi i chcesz czy nie, ale musisz sie liczyc z ich zdaniem ... moze ty masz sile na to aby przeciwstawiać się innym. ale twoje dzieci jako DZIECI w szkole mogą ci potem pieknie podziekować na takie imiona.... eh

Niekoniecznie będą się śmiać. U syna w klasie jest Eryka i nikt się nie śmieje. Czasami mam wrażenie, ze rodzice prześcigają się przed sobą, kto da bardziej oryginalne imię i nie patrzą, że te imiona często są po prostu brzydkie. Rozumiem, że wszystko jest kwestią gustu, ale jeżeli większość pisze, że imiona im się nie podobają, to może warto się zastanwoić nad innymi.

Gość niunia_19_
Jak Wam sie podobają takie imiona to takie dajcie.Mi osobiście sie nie podobają

Gość dlaczegoooodlaczegoooo
ok. lepsze niz 1000 julek i 500 dżesik

Mnie się podoba Edmund, mój tata ma tak na imię. Jego studenci mówią na niego Sir Edmund, moja mama- Edmundo, babcia (świętej pamięci) mówiła Emuś. Bardzo lubię te imię, Brygida mi się nie podoba, pewnie gdybym znała jakąś fajną Brydzię, to bym myślała inaczej.:)

Gość zaciekawionastrasznie
To na cześć Edmunda Czarnej Żmii?

Gość rtooyu
nie dziwie sie ze rodzina sie obudza edzio i brydzia hahahahahahahahahahaahahhahahahahahahaha

to dajcie :O to wasze dzieci o co pytasz o krytykę czy aprobatę ? ile ludzi tyle opinii imię mojego syna też wielu ludziom nie przypadło do gustu teraz sa przyzwyczajeni

Hahaha, jeśli mnie pytasz to myślę, że nie, ale trzeba by spytać studentów. W każdym razie fizycznego podobieństwa nie ma:) Ale fakt, że tata ma absurdalne i ogromne poczucie humoru, więc może coś w tym jest. Chociaz jego humor jest bardziej w stylu Monty:)

Gość mnie sie bardzo podobaja
NIe rozumiem, czemu ktos mialby sie z nich smiac.

Zapytałaś o imiona a teraz bardzo się oburzasz. Prawda jest taka ze te imiona są okropne. Edek z fabryki kredek i do tego Brydzia katastrofa. Ale to twoje dzieci i możesz im dawac na imie jak chcesz nawet Pipka i Pitolek. To juz twoje dzieci twoja sprawa i twoje wyrzutu sumienia.

Ja tez nie rozumiem, po co tacy ludzie jak autorka pytają. Oczekiwałas, ze wszyscy przyklasną, ze to takie piękne imiona? Usłyszałaś opinie innych, to zaraz ich obrażasz. Jeżeli nie potrafisz przyjąć słów krytyki, to nie pytaj innych o zdanie.

Gość ja86sia
mi się nie podoba Brygida, Edmund jest ładnie :) skoro Tobie się te imiona podobają, to tak jak ktoś napisał - lepsze to niż 100 Julii i 500 Dżesik czy Brajanów ;)

Gość lkjkj
Edmund właśnie fajnie, dzieciom będzie się z Narnią kojarzyło!

Gość fafarafaaa
co wy wszystkie oszalalyscie? przeciez golym okiem widac ze to prowo.

Gość fanka opowiesciii
hej, moje dzieci mają na imię : bliźniaki : Zuzanna i Piotr, następnie jest Edmund, a na koniec Łucja :) - jak widać jestem fanką opowiesci z narnii, moje dzieci sa zachwycone, ze maja tak na imie, w szkole wszyscy im zazdroszcza, ostatnio jakis dzieciak sie rozplakal, ze tez chce miec na imie Edmund :) wiec to nie prowokacja!spoko imiona, a moze zamiast Brygidy dajcie Łucja? podejrzewam, ze to blizniaki beda ?:)

Gość gość
Zdrobnienie Edzio jest od imienia Edward. Edmund - Edi, to dla niewiedzących haha..... Poza tym imion wcale nie trzeba zdrabniać. Jeżeli na chrzcie dano np. Weronika a rodzice wołają Wera-chore bo przecież to nie imię. Trzeba było ochrzcić Wera- teraz już można. Poza tym Edmund to przepiękne imię.