Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie pytanie i tyle

MACIERZYŃSKI A WŁASNA FIRMA - PYTANIE

Polecane posty

Mam od 5 lat własną firmę, niedługo idę na macierzynski. Nie będę pracowac w tym czasie, ale będę musiala co jakis czas podczas spaceru z dzieckiem wejsc do firmy, zobaczyc jak sobie radzą pracownicy, zabrac faktury itd- czy moge to zrobic czy muszę sie ukrywac? jak to jest?

Gość little angel
wejść możesz ale pod żadnym pozorem nie możesz podpisywać faktur!

pewnie,ze mozesz w koncu macierzynski nie oznacza lezenia w domu i chowania sie po kątach.macierzynski jest po to by zajac sie dzieckiem.

jak to nie moge podpisywac faktur? skoro firma działa to muszę!

Gość a ja.....
skoro jesteś na macierzyńskim to w firmie możesz być tylko gościem. Absolutnie nie podpisuj niczego. Mnie księgowa od razu powiedziała, żeby omijać z daleka firmę, żeby nie kusiło. Wyznaczyłam zastępcę, który raportował mi wyniki sprzedaży. Kontrolę też miałam

Gość little angel
właśnie że nie możesz bo jesteś na urlopie macierzyńskim, musisz wyznaczyć kogoś do podpisywania faktur

no ale są sprawy i rzeczy ktore moze robic tylko szef przeciez, co pensje tez ma sobie pracownik sam wziac? a kontrola nad nimi? itd

Gość little angel
czy ty kobieto nie rozumiesz że jesteś na urlopie nie ma cie w firmie, wyznaczasz zastępcę, może ktoś z rodziny by mógł pełnić tę funkcję, możesz przeczytać fakturę ale podpisywać musi je kto inny bo oficjalnie jesteś na urlopie, zus-u nie obchodzi że ty musisz, że ty nie masz kogo albo urlop albo praca

Gość erabesskaa
a słyszałaś o czymś takim jak zastępstwo. od wypłaty może być księgowa. pytasz więc Ci ludzie odpisują a Ty dalej swoje.

Gość little angel
poza tym niejedna matka była już na macierzyńskim we własnej firmie i ich firmy się nie zawaliły i dalej działają

Gość erabesskaa
dlatego ja na macierzyński nie idę, oczywiście nic nie dostanę, ale nie moge sobie pozwolić żeby mnie nie było kilka miesięcy w firmie.

Gość no to moze lepiej
autorko a ja ci proponuję telefon do ZUS -patrzyłam w necie i wychodziło że pobierając zasiłek macierz. możesz nadal prowadzić własną działalność. Ale głowy za to nie dam dlatego na twoim miejscu zapytałabym w ZUS-ie. Moze przepisy się zmieniły albo co?