Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kfykt

po porodzie

Polecane posty

Gość kfykt

dziewczyny jak wy wrocilyscie do formy po porodzie?ja jestem 3 tyg po porodzie, wage mam jak sprzed porodu ale drastycznie mi spada, jestem blada pomimo tego ze biore zelazo, mam sine podkrazone oczy, żółte plamy pod oczami, rodzina sie strasznie o mnie martwi...nie wiem co robic.moze to przez to ze karmie piersia i tak naprawde duzo rzeczy nie mozna jesc?jak szybko wy doszłyscie do formy?moze to normalne ze na tym etapie tak kiepsko wygladam?

Gość no proszę proszę
A ile jesz dziennie mniej wiecej kcal?? Bierzesz witaminy, minerały?? Jak wyglada Twoja dieta? To nei prawda,że mało można jeść, nie mozesz dać się zwariować, jedz wszystko w małych ilościach obsewruj maluszka czy nie ma wzdęć/kolek po pokarmach które spozywasz. Najlepiej idz zrob sobie morfologie i mocz, aspat i alat bo te żółte plamy pod oczami jakieś dziwne są. Nikt chyba 3 tyg po porodzie nie wyglada kwitnąco (a może się mylę?) ale lepiej sprawdzic stan \twpjego zdrowia

Gość kfykt
nie biore witamin zadnych, kalorii pewnie nie za duzo, tylko pulpety i gotowane wedliny

Gość no to moze lepiej
zrób podstawowe badania. Zmęczenie do jedno ale warto sprawdzić czy to napewno tylko zmęczenie.

Gość pij sok z burakow uzupelni
zelazo. pij soki z marchewki, jablek. Potrzeba duzo witamin, odpoczynku i mamusinego rosołku.

Gość kfykt
mowa tu o sokach jednodniowych takich?czy moge jakies kubusie?

Gość 30latka mama
oj ja mialam to samo ja juz dwa dni po porodzie mialam mniejsza wage jak przed ciaza, chodzace zombie, a nie karmilam piersia, teraz maly ma 8 mies i dochodze do siebie, nie wiem moze stres. badania robilam tylko lekka anemia reszta ok, chyba niektore z nas tak maja.

Gość pij sok z burakow uzupelni
no mozesz pic te jednionowe. Kubusie? eh - raczej nie :) NIe masz sokowirówki? jesli nie to kup, przyd sie tobie i dziecku pozniej tez.

dokładnie kup sokowirówkę. codziennie kubek soku z buraka, możesz z cytryną to będzie lepszy w smaku, i staniesz na nogi bez żadnych sztucznych tabletek z żelazem :) jak najwięcej wypoczywaj, śpij ile tylko sie da, to też poprawi twój stan. no i jedz! malutkie ilości wszystkiego. jak zjesz to obserwuj malucha, jak mu nic nie będzie to możesz zwiększyć ilość, np 1 dnia zjedz kilka łyżek jogurtu, jak nic się nie dzieje to zjedz pół opakowania, nadal nic? to zjedz cały i nie martw się o jogurty tylko jedz ile chcesz :) to samo dotyczy ryb, jajek, warzyw, wszystkiego! ja karmiłam alergika, dietę miałam naprawdę ubogą jeśli chodzi o różnorodność,a wyniki super, i moje i dziecka! mały rósł w oczach, tylko ja chudłam, ale to akurat nie było złe :P