Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marry Janne

Dlaczego tak wiele osob w Polsce popiera tak zbrodnicza organizacje jak kosciol

Polecane posty

Organizacja, ktora przyczynila soe do tysiecy wojen, zabojstw, wyroków smierci (miedzy innymi Mikolaj Kopernik mial skonczyc na stosie, uratowala go smierc). I to wszystko w imieniu boga, ktory w rzeczywistosci nie istnieje (jak np Myszka Miki)

Gość gggggggagasasg
Też właśnie nie wiem.

Gość jhvjhkbkjhihoijoij
zbfoxdnicza?

Gość jhvjhkbkjhihoijoij
A teraz tez pala na stosie? bo nie rozumiem?

Gość kafeterianeczkaOla
Popieranie czy też nie to złe pytanie. Każdy ma do tego prawo, mamy wolność wyznania. Ja jednak zapytam dlaczego nasza władza jest tak ściśle z kościołem związana. Dlaczego księży nie dotyczy zwyczajne opodatkowanie dochodów. Dlaczego na teranie parafii w której mieszkam ( obejmującej 9 wsi - prawie 3 tysiące osób) tylko naszego księdza stać na samochód powyżej 100tys zł. Dlaczego mieszka on sam w plebani mającej powierzchnię prawie 200m2. Do tego do kościoła przylega ziemia ponad 50hektarowa, którą kościół dzierżawi lokalnej społeczność na słoną opłatą. Po co jednemu człowiekowi takie dobra. Przecież Jezus nie mieszkał w pałacu, nie był właścicielem ogromnych terenów ziemskich i nie jeździł na wypasionym koniu tylko marnym osiołku i jakoś nie narzekał. Jestem wierząca ale potrafię oddzielić wiarę od polityki. Nie domagam się zdegradowania stanu kapłańskiego ale RÓWNEGO TRAKTOWANIA WSZYSTKICH OBYWATELI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wlasnie kto widzial zeby ksiadz w zlotym zegarku napierdzielal i a czyje pienedze?? za durne baby dewoty co na taca daja zamiast biednym dzieciom z sierocinca pomoc

Gość ja86sia
kafeterianeczkaOla - zgadzam się w 100%. To nie Bóg jest naszym wrogiem, ale księża którzy wtrącają się do polityki, mają kupę kasy i cenniki za "usługi" powywieszane przed kancelarią... Przykro się na to patrzy i to odsuwa ludzi od kościoła, bo widzą, że księża mają z samym Bogiem coraz mniej wspólnego...

Gość xxmagdulkenkaxx
Bog nie moze byc naszym wrogiem. To tak, jak bysmy powiedzieli, ze wszystko, co zle, wynika z pracy myszki miki, ktora podobnie jak bog nie istnieje

Gość sypialnie się nie ogrzewa
Kościół w sumie, nie jest zbrodnicza organizacją tylko jego zbrojne ramię, które kiedyś nazywało sie Święta Inkwizycja, a dzisiaj Opus Dei. A w Polsce kościół stał się kryptopartią polityczną, miesza się do rządzenia nie ponosząc za to żadnych konsekwencji jedynie zgarniając profity i to się nie podoba coraz więcej ludziom. Dla przykładu, Radio Maryja ma częstoltiwości od diabła za które nic nie płaci, a inne bóla tak, że aż szum na jajkach staje, a RM, radio społeczne stało się tubą pisowców. Ot i wszystko

Gość gaga nie lady
bo kosciol juz wieki zeruje na naiwnosci ludzkiej,a czlowiek wierzy w to co widzi i umie dotknac, dlaczego modlicie sie do wystruganych bozkow z drzewa gliny itp Jest napisane w pismie swietym pomodl sie w ciszy i bezposrednio do boga, jak rowniez beda falszywi prorocy ktorzy zlote swiatynie stawiac beda, nawet wers: -oczy maja a nie widza -uszy maja a nie slysza-(odnosnie bozkow z drzewa) a falszywi prorocy swiadczyc beda ze to wszystko na moje podobienstwo, nigdy nie bylam w kosciele a ksiadz dla mnie to zwykly "kowalski"ktoremu nie mam obowiazku sie spowiadac i brac jakies rozgrzeszenie bo oni sami go potrzebuja w boga wierze i to bardzo ale nie w sekte kosciola najwieksze zlo od nich pochodzi, miedzy soba walcza o majatek i lepszy stolek, a naiwni napelniaja ich kase najwieksza hipokryzja i przyslowiowy szatan to oni we wlasnej osobie

Gość vbnm,
kosciol = ku klux klan

Gość ptasiek nastroszony
oj z wscieklosci czerwone jak dupa pawiana lewactwo-robactwo sie wypierdza bo Kosciół zdemaskował i obalił rządy tego zbrodniczego systemu. komunizm i lewactwo gdy ktoś zna historie wie , że to dopiero zbrodniczo-mafijno-złodziejska organizacja