Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blablablaaaa

dziewczyny, miałyście tak, że 1szy test neg., a drugi pozytywny?

Polecane posty

Gość blablablaaaa

nie mogłam się już doczekać, więc pierwszy test zrobiłam 7dni po owulacji, ale wyszedł negatywny. czy możliwe jest, że jak zrobię za kilka dni po dniu spodziewanej miesiączki to może mnie zaskoczyć wynik pozytywny? pytam tak czysto teoretycznie. nie uwierzyłam w ten pierwszy test, bo od kilku dni boli mnie podbrzusze, mam tkliwe piersi, ogólnie czuje się jakbym miała dostać miesiączkę, a to zdecydowanie za wcześnie...

Gość na urodziny jeszcze ok
jeśli test był zrobiony tak wcześnie to mógł być negatyw mimo ciąży. Zrób kolejny ale kilka dni po okresie, jeśli nie nadejdzie.

Gość skóra z niedźwiedzia
7 dni po owu robiłaś, a testy wykrywają ciążę po zagnieżdzeniu, to co się dziwisz, że wyszedł ci negatywny? "jak zrobię za kilka dni po dniu spodziewanej miesiączki to może mnie zaskoczyć wynik pozytywny?" Pierwszy raz robisz testy ciążowe, tak?

Gość blablablaaaa
dzięki, tak też zamierzam zrobić...liczyłam na jakąś słabą bladą kreseczkę, ale nic nie było, tylko ta jedna gruba wyraźna krecha:o...ciekawi mnie czy za kilka dni mogę spodziewać się dwóch, czy ktoś tak miał:)

Ja tak miałam. Robiłam tydzień przed potem w dniu spodziewanej miesiączki- oba negatywne. Potem 3 dni po bo nadal nic i test pozytywny.

Gość blablablaaaa
skóro z niedźwiedzia, dokładnie, to mój pierwszy test, byłam już w ciąży, ale jak nie dostałam wtedy miesiączki to poszłam od razu na test z krwi, bo przeczuwałam ciążę...wcześniej kilka lat brałam tabletki, więc nigdy nie testowałam...

Gość blablablaaaa
miarka- dzięki za odp, o takie właśnie podobne przypadki mi chodzi:) czyli te testy nie są jednak tak czułe, jak podaje producent, bo napisane jest, że wykrywają ciążę JUŻ po 6dniach od zapłodnienia.

Testy wykryją ciążę, kiedy zacznie się wydzielanie gonadotropiny - hormonu ciążowego. Owulacja, zapłodnienie i zagnieżdżenie, to procesy trwające w czasie i następujące po sobie. Dlatego można mieć testy negatywne mimo ciąży. Mi pierwszy test pozytywny wyszedł w dniu spodziewanej miesiączki, czy 16 dni po owu (wg skoku temperatury).

Ja robilam test 10 dpo o czulosci 10 i wyszedl negatywny. 13 dpo juz nie bylo watpliwosci, chociaz blado..14 dpo juz bardzo wyrazna druga kreska :) Nie ma co sie spieszyc z testami. A 7 dpo to naprawde prawie nikomu nie wychodzi.

Gość blablablaaaa
skóro, dzięki za wyjaśnienie. ja owulację miałam na pewno w 19 dniu cyklu (przesunęła się o 3dni), bo czuję co cykl to samo, czyli najpierw 2dni tępy, ale łagodny ból podbrzusza jak na miesiączkę, a na trzeci dzień ostry ból podbrzusza szczególnie po prawej stronie, ból pleców i całego prawego boku, trwa to kilkanaście godzin po czym przestaje - pokrywa się to z testami owulacyjnymi...więc dopiero 7dni minęło od tego...a od 3ech boli mnie znów podbrzusze jak na miesiączkę, a mam ją dostać dopiero za 6dni, więc zawsze na PMS

Gość blablablaaaa
surfitka dzięki:) nigdy więcej nie będę robić taki wcześnie testu:p...po prostu myślałam, że jak odczuwam takie bóle, a do miesiączki daleko to może test pokaże już ciążę -głupota:p ...a powiedzcie mi, z krwi to kiedy najwcześniej można zrobić? tak samo jak z moczu?

No to standardowo czekasz do dnia miesiączki, a jak cię mocno będzie kusiło, to idziesz na betę. Na pewno wiesz, że na bank wyjdzie ciąża lub jej brak, a nie "cień cienia kreski pod światło - czy jestem w ciąży?" Zrobiłaś test za wcześnie.

Gość blablablaaaa
w przedostatnim poście miało być - za wcześnie na PMS, a nie zawsze:) zapędziłam się.

Gość blablablaaaa
skóro dzięki jeszcze raz, no zdecydowanie za wcześnie jak widać...mój pierwszy test i mój błąd:)

No to oby następny test nie był błędem, tylko szczęsliwym trafem :) A co do robienia bety, to czytałam, że dziewczyny robią nawet 10 dpo, ale może lepiej jeszcze trochę poczekać. U mnie w 34 dc beta była 850.

Gość blablablaaaa
skóro z niedźwiedzia, dzięki, też mam taką nadzieję. chciałabym, żeby się nam udało i żeby między dziećmi była różnica wieku max 3lata. wierzę, że się uda, bo tyle się słyszy o niepowodzeniach, długich staraniach, a nam tak łatwo poszło za pierwszym razem, że teraz będę z upragnieniem czekać na wieść o drugie ciąży...wiesz, nie znam się nawet na tych liczbach szczerze mówiąc:p, bo pierwsze dziecko było małżeńską niespodziewaną wpadką:), potem ponad rok brałam tabletki i dopiero teraz wdrażam się w te starania,cykle,obliczanie, nigdy nawet nie obserwowałam swojego ciała...no cóż, poczekam do poniedziałku co by się nie spieszyć.

Gość fanka opowiesciii
hej autorko, pozwole sobie wkleic wypowiedz jednej z dziewczyn z innego forum, jest wiele takich kobiet, ktore tak wczesnie odczuwaja zaplodnienie bez wkręcania sobie, byc moze jestes w tej ciazy, ale zrob test za kilka dni:) do miesiaczki masz 6dni tak? to spojrz ponizej, identyczne objawy z tym bolem brzucha: "Z takich wczesnych (ale pewnych dopiero jak potwierdzilam testem) to byl ból piersi i to okropny, kilka (3) dni po owulacji. Budzilam sie w nocy przewracajac z jednego boku na drugi tak mnie bolalo. Minelo calkiem niedawno (ok 8 tygodnia). Wczesniej tez odczuwalam bol taki okresowy, w dole brzucha, plecach. Mialam to zawsze dopiero podczas okresu lub lekko przed, tym razem juz tydzien wczesniej odczuwalam tego typu objawy. W 5 tygodniu od czasu do czasu pojawialy sie lekkie mdlosci." Test pozytywny jakies 3 -4 dni przed spodziewana @

Gość White CofII
Spoznial mi sie okres. Jeden test negatywny. Drugi tez.3 dni pozniej zrobilam 3 i byly dwie krechy :P teraz mam połrocznego bobaska :).

U mnie objawy też pojawiły się bardzo wcześnie (też kilka dni po owu), ale gdyby nie ciąża, to pewnie nie zwróciłabym na pewne rzeczy uwagi, zwalając na działanie hormonów w fazie lutealnej.

Gość aaaaabhb
pierwszy test robiłam 1 dzień po spodziewanej miesiączce i był negatywny. Po tygodniu powtórzyłam (miesiączki nadal nie było) i dopiero wtedy pojawiły się 2 krechy :)

Gość blablablaaaa
piszcie piszcie dziewczyny:) nie nakręcam się, ale fajnie się takie wiadomości czyta:D

Ja robiłam jeden dzień przed spodziewaną miesiączką - negatyw i dzień po spodziewanej miesiączce - pozytyw ------- pierwszego dnia miałam małe stężenie hcg bo wypiłam chyba z 4 litry wody mineranej poprzedniego dnia;) więc dlatego powtórzyłam test za 2 dni...