Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kakaka20

czop śluzowy..??

Polecane posty

Witam. Interesuje mnie jakie mialyscie przygody z czopem śluzowym?? Czy od razu odpadl,powoli,dlugo przed porodem??;>

ja słyszałam wogle ze czop jest lekko rozowawy,krwisty ale przeczytalam ostatnio wlasnie ze moze byc bezbarwny i odchodzic nawet 3 tyg wczesniej i to mnie zainspirowalo by zaczac watek o tym :) tymbardziej ze zauwazylam ostatnio u siebie przez jeden dzien bezbarwny sluz ale juz wszystko jest normalnie:)

nie wiem czy to przxypomina sluz...jest na prawde bardzo geste, na pewno gdy pojawi sie czop bedziesz wiedziala, ja wczesniej tez mialam podobnie z tym sluzem, ale gdy zobaczylam wlasciwy czop nie mialam watpliwosci. i prawda jest ze moze sie zaczac kilka tyg przez ale sa to bardzo male ilosci

noo właśnie mmiałam tak tylko przez jeden dzien i bylo to bardzo geste...noo ale nie wiem to sie okaze :)

Mi odszedl 2 dni przed porodem, byl przezroczysty, bardziej jak wielki galaretkowaty uplaw, nic rozowego w nim nie bylo,.

Gość Mama 2- latka
mi "odpadł" dzień przed porodem; trochę śluzu i niteczka krwi na wkładce potem juz tylko czekałam na skurcze, pojawiły się po ok. 10 godzinach

ja właśnie spotykałam sie z tym ze czop musi byc krwisty,rozowawy....a widac to jest jedna wielka glupota:) a zadna z was wczesniej nie zauwazyla nic niepokojacego co moglo byc oznaka ze juz niedlugo sie to stanie??:)

ja właśnie spotykałam sie z tym ze czop musi byc krwisty,rozowawy....a widac to jest jedna wielka glupota:) a zadna z was wczesniej nie zauwazyla nic niepokojacego co moglo byc oznaka ze juz niedlugo sie to stanie??:)

Gość Mama 2- latka
Przygotywywałam sobie spokojnie obiad i zrobiło mi się trochę wilgotno, jak zobaczyłam tę niteczkę krwi, to się trochę przestraszyłam. zadzwoniłam do położnej, ona powiedziała, że wszystko w porządku i że za jakiś czas powinny pojawić się skurcze. Pojawiły się delikatne w nocy, a nad ranem pojechaliśmy do szpitala. O 8-mej urodził się synek :)

a jak odczuwałaś na poczatku te skurcze ??? Czy mialas jakies pobolewania kilka tyg przed?? jakies 2,3 tyg przed mials jakies oznaki?;>

Gość Mama 2- latka
Nic mnie nie bolało (no, plecy tylko). Brzuch trochę się obniżył. Pierwsze skurcze były bardzo delikatne, dopiero nad ranem zrobiły się trochę silniejsze.

Gość Mama 2- latka
Nic się nie martw, wszystko będzie dobrze :) Grunt to pozytywne nastawienie. Ja rodziłam 2 godziny :)

Gość Mama 2- latka
Powodzenia :) I dużo radości z dzieciaczka :)

Gość mama3mZuzi
na 2 tygodnie przed porodem bolal mnie brzuch na dole jak na miesiaczke. Dzien po terminie poszlam do szpitala na ktg i zbadal mnie lekarz tak bolesnie ze myslalam ze go kopne z bolu. Szyjka byla zamknieta na amen. Wieczorem tego samego dnia zaczal odchodzic mi czop, galaretowaty i bialy. Wiedzialam juz ze to dzieki ŁAPIE lekarza cos sie zaczelo w koncu dziac. Czop mi schodzila przez kolejne 2 dni, bylo go coraz wiecej ale ciagle bialy. Ze szkoly rodzenia wiedzialam ze podbarwiony krwia zwiastuje porod w ciagu 24h. Dopiero Na czwarty dzien rano czop z krwia i urodzialam nastepnego dnia o 11 rano.

Gość gość1209
Moje drogie, a moj zupelnie inny niż wy opowiadacie czy można znaleźć w literaturze. U mnie był śluz ale krwisty i jeszcze z drobnymi zakrzepami. Byłam pewna ze cos nie tak z dzieckiem bo jeszcze się nie ruszalo. Ilość była jak pierwszego dnia menstruacji