Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość snckdcbhdkjchd

Czytałyście to?? Narodziny dużego dziecka

Polecane posty

Gość marchefka ze szpinakiem.
Gratulacje dla mamy, że sobie poradziła, urodziła naturalnie i co najważniejsze, nie poszła na łatwiznę i nie wzięła znieczulenia.

Gość snckdcbhdkjchd
Kobiety, żyjecie????

Gość całe szczescie ......
ze kobiecie tylka nie rozerwalo rodzac takiego giganta !

Gość obniżaj już
nooo podziw:) kawał chłopa.

Gość czy jej nie rozerwało
to się nie dowiemy. Poród naturalny górą.

Gość to mamuśka ma pewnie
z doopy zrobioną jesień średniowiecza :O

19 letni dumny ojciec :O Nie wiem czy będzie taki dumny jak włoży fiuta w otwór wielkości leja po bombie :O

Nie przesadzaj. Przecież to wszystko dojdzie do stanu sprzed ciąży, a jak ładnie zaszyją to będzie jeszcze ciaśniej:-). Przecież pochwa się rozciąga, a później wraca do stanu sprzed.

Gość ticketpro
marchewka ze szpinakiem nie rozumiem takiego glupiego gadania,ze dobrze ,ze ktos nie wzial znieczulenia,ze nie poszla na latwizne....co za glupota! znieczulenie jest dla ludzi,wiec jezeli mozna to czemu nie,order ci ktos wreczy ,ze urodzilas bez znieczulenia!!!

jaaasne, jasne...będzie ciaśniej niż przed. Weź bajek nie pisz, bo tutaj dorosłe osoby siedzą :O

nie chodzi o order, tylko o dumę że się samemu urodziło, a nie poszło na łatwiznę. Kobieta szczęśliwa, tata też. Wszystko się ładnie zagoi i kobieta będzie jeszcze węższa, niż teraz. Nie przesadzajcie z tym lejem po bombie i innymi.....

To poczytaj sobie, jak kobiety piszą że są po porodzie sn weższe, niż wcześniej. To fakty. Kobiety same mówią o węższej pochwie.

Gość a ja mam ina
Jeszcze węższa niż przed porodem oczywiście. W końcu kobieta, która rodziła siłami natury 3 razy zarosła już zupełnie, zero otworu.

cwiczcie mięśnie kegla.

Gość a ja mam ina
Naiwna idiotka inne określenie nie przychodzi mi do głowy.

Gość moja koleżanka urodziła
5,30 kg ale cesarka wyglądał jak 3 mc dziecko

A nie myślicie o tym, że kobieta nie jest egoistką i myśli o dziecku. Jest mamą...

Gość cesarka to co innego
Ja myślę, że kobieta( młoda dziewczyna) będzie miała do końca życia skutki tego porodu. To jest nienormalne, żeby rodzić tak duże dziecko naturalnie.

to, że baby wypisują po internecie, że są po porodzie ciaśniejsze niż przed, to nie znaczy, że tak faktycznie jest. A jeżeli nawet, to co najwyżej mają ciaśniejsze samo wejście do pochwy, a dalej jest już zwykle luźniej niż przed porodem. To raz. Dwa, kiedy rodzi się duży płód odstający wielkością od normy (co jest zresztą bezwzględnym wskazaniem do cesarki w cywilizowanym kraju, którym Anglia z całą pewnością nie jest) dochodzi do rozciągnięcia i osłabienia mięśni dna miednicy, co skutkuje w przyszłości nietrzymaniem moczu, a w skarajnych przypadkach też kału. Moja ciotka rodziła dwoje dzieci ważące coś około 4 kg i już w okolicach 40tki miała robioną plastykę pochwy i podnoszony pęcherz moczowy, bo jej opadał i ciągle miała zapalenie. To co musiało zostać z krocza kobiety, która urodziła 6 kg dzieciaka ? Mielonka chyba :O

Gość ewwwwka123
"urodziła naturalnie i co najważniejsze, nie poszła na łatwiznę i nie wzięła znieczulenia" co za prymitywne babsko... pewnie jedna z tych jebnietych mamusiek wyzywajace kobiety ktore nie chca miec dziecie albo nie mogą karmic piersią bo je boli... dobrze ze to tylko net, miec takiego oszołoma w bliskim otoczeniu to koszmar

Gość ciekawe kiedy zaczna pokazywac
zona mojego szefa urodzila w marcu wlasnymi silami chlopca, wazyl 5.5kg!!! miala potem operacje na rekonstrukcje pochwy....

matchewka ze szpinakiem, owszem jak zaszyją ciaśniej niż przed porodem to może byc ciaśniej, ale tylko w wejściu, dalej może być próżnia.

Gość ewwwwka123
a po drugie jesli dziecko ma wage urodzeniową zblizoną juz do 5 kg oznacza ze matka albo dziecko jest chore, najczesciej jest to cukrzyca wiec nie wiem czy to takie szczescie I nie wiem co to za szpital i lekarze, ze nie przeprowadzili u kobiety z taka ciaza cesarki, przeciez to skazywanie na rzez

Gość ewwwwka123
no to rodz, ktos ci broni?

4 kg to nie jest aż tak duże dziecko, żeby nie rodzić naturalnie. 6 kg niewiele większe

marchefka to , że się da, wcale nie oznacza, że jest to dobre i bezpieczne rozwiązanie.

Gość Marchewka czy
urodzenie naturalnie i cierpienie podczas porodu to jest naprawde jedyna nobilitacja i powod do dumy w twoim prostym zyciu?