Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majkata

Czy jesli masa do ciasta wyszla mi za rzadka to o ile minut dluzej mam trzymac w

Polecane posty

Gość majkata

piekarniku ? bo rowna godz temu wlozylam.

skoro wyszla zbyt rzadka to moglas dodac troche wiecej maki.. no ale teraz juz za pozno, nie wiem ile powinnas trzymac, sprawdz patyczkiem czy sie upieklo nie wyciagajac ciasta z piekarnika

Gość majkata
to samo mi mama powiedziala. ale 2 razy podczas tej godz otiweralam piekarnik bo obejrzec te babki :) moze jeszcze 5 min potrzymam. Jaki ma byc ten patyczek po wyciagnieciu?

Gość majkata
mama powiedziala, zeby lepiej juz byl lekko 'przypieczony' niz zakalec, wiec potrzymam go jakos do 10 po.

Gość majkata
no to ide sprawdzic, tyle ze dla mnie zawsze ten patyczek byl taki sam.

Gość majkata
no, wlasnie przed chwila przyszla mama :) postanowilysmy obie, ze wyciagniemy :P i jest naprawde ladne. Sama go pieklam, Ona tylko go teraz wyciagla. Mozecie mi pogratulowac jak przestygnie troszke, to skosztuje i wam sie pochwale.

no to super ze ci wyszlo :) pamietam jaka mialam radoche jak swoje pierwsze ciasto upieklam :D ciasta to moja mocna strona ;) pochwal sie wypiekiem :)

Gość majkata
to nie bylo zadne ciasto a paczki :P normalne zrobione od poczatku do konca przez sama JA :D Zaraz mama juz bedzie przekladac. a tak w ogole, to nie 1 raz go pieklam, tlyko teraz mialam poblemy, by za rzadkie mi wyszlo i dlatego sie tak martwilam.

Gość majkata
no niestety, mimo, ze trzymalam o ponad 10 min dluzej, to wyszlo troszke zakalcowate :P ale da sie go zjesc.

Gość takie jest życie ....
sluchajcie , a tak wogóle to kiedy się wyciąga ciasto z piekarnika -zaraz po upieczeniu czy po jakimś czasie dopiero???

Gość majkata
wierzch jest smaczny, chrupiacy. spod ciasta ladnie wyrsnienty, puszysty, tylko tuż pod wierzchem, jest leki zakalec.

Gość takie jest życie ....
np: sernik, szarlotka albo drożdżowy ze śliwkami i kruszanką:P:D?