Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hoppe .

nie radze sobie w szkole . nie wiem co mam robić .

Polecane posty

Gość hoppe .

na początku roku byłam w technikum hotelarskim , ale uswiadomiłam sobie ze tam nie poradze wiec przepisałam sie do LO o profilu ang-niem rozszerzony , z ang sobie kompletnie nie radze , jak sie ucze nie umiem zapaietac słowek ani nic , a niemca mam od podstawówki ale to tez ledwie ciągne bo nie lubie tego przedmiotu . i wgl z maty mam same pały , nie wiem co sie ze mną dzieje , w gim byłam dobrą uczennicą a teraz masakra -.- ucze sie po szkole ale i tak są marne tego skutki , już nie wiem co mam robić , wolała bym pojsc do zawodówki ale matka bedzie sie darła i wgl ze przepadne . i nie wiem nic .po LO nie mam żadnego zawodu ani nic i musze isć na studia a ja nie chce , bo sobei nie poradze a po zawodówce mam jakis zawód i moge isc do pracy prosze poradzcie co mam robić . i nie wiem jak rozmawiać z mamą na ten temat .

Gość fotel
wal szkołe.zostań galerianką.

Gość takie jest życie ....
to twoje życie. mogłas zostać w technikum:( też miałabyś zawód.

LO to nieporozumienie. Za parę lat nie będziesz pamiętać nawet 10% tego co kazali ci zakuwać. W szkole ważna jest atmosfera i to jak się czujesz, a nie poziom. Powszechnie uważa się, że do LO trafia kwiat i elita, a ja uważam odwrotnie. Zdecydowanie nalegam, żebyś poszła do fajnego technikum i przygotowała się do zawodu. Na studia też nie każdy musi iść. Setki tysięcy absolwentów zmywają dziś gary w UK. Dzisiejsze studia wyższe to często jedna wielka farsa i śmieszny, bezwartościowy papierek. Dużo lepsze są porządne kursy zawodowe. I mniej stresów i straconych lat.

Gość musisz pracować systematycznie
nie wierzę, że młoda osoba, która uczyła się dotąd dobrą uczennicą nie jest w stanie opanowac materiału licealnego. :) Musisz po prostu wypracować dla siebie samej metodę nauki. Wielu uczniów ma z tym problem: do pewnego momentu wystarczyło chodzić do szkoły i odrabiać lekcje i było ok, a na pewnym etapie trzeba włączyć efektywną, samodzielną naukę w domu i niektórzy zupełnie nie wiedzą jak się do tego zabrać. Zaplanuj sobie dzień: po szkole obiad i odpoczynek (najlepiej czynny), a potem systematyczna praca nad materiałem.