Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stefka konefka

Czy robiliście oficjalne zaręczyny z rodzicami?

Polecane posty

Gość stefka konefka

My póki co nie jesteśmy zaręczeni, ale zastanawiam się jak to będzie- jeśli facet mi się oświadczy to co, później należy zrobić takie spotkanie z rodzicami moimi i jego? Generalnie strasznie nie lubię takich pretensjonalnych i tandetnych klimatów, więc zastanawiam się jak to u Was wyglądało :)

nie robilismy oficjalnych zareczyn, tylko miedzy soba ;) rodzice sie zorientowali gdy zauwazyli pierscionek

Gość stefka konefka
obawiam się, że przyszły teściu zaproponuje wspólną kąpiel we czwórkę, bo on ma takie pomysły :(

Gość stefka konefka
kto się wypowie?

9 wrzesnia mój chłopak mi sie oswiadczył:) Tez nie jestesmy za takimi oficjalnymi zaręczynami ale z moimi tesciami to nie przejdzie:D I na Święta Bożego Narodzenia albo na Wielkanoc teściowie przyjadą do moich rodziców na kolację:)

Gość stefka konefka
a później też planujecie wspólną kąpiel z teściami?

Gość stefka konefka
haha bardzo zabawny podszyw... Lady Love dzięki za wypowiedź, to dobre rozwiązanie :) Ja mogę powiedzieć rodzicom o fakcie, ale ciężko mi sobie wyobrazić że się spotykamy, nadęta atmosfera, a mój facet odgrywa przed rodzicami jeszcze raz scenę oswiadczyn lub nie daj Boże prosi o moją rękę ojca :O

Gość stefka konefka
mój stary ma drugi stopień upośledzenia umysłowego i pewnie pomyśli, że mój facet chce się z nim ożenić :O

Tylko dla wyjasnienia dodam,ze to będzie tylko tata kolacja zapoznawcza dla rodziców:) Nie będzie mi się mój jeszcze raz oswiadczał albo prosil mojego tatę o moją rękę:D poprostu będziemy wszyscy wspólnie ustalac szczególy dotyczące slubu:)

Gość stefka konefka
eeee... i tak pewnie cię kopnie w tyłek :(

Gość stefka konefka
Pani Smakowita- to fajne rozwiązanie, spoko :) Oczywiście chyba widać które wypowiedzi są moje a które nie....

stefka konefka widac dlatego nie komentowałam:D No my mielismy nie robic czegos takiego ale doszlismy do wniosku,ze przeciez rodzice nasi muszą się poznac:)

Gość Calluna79 a skad własciwie
jak moj aktualny maz mi sie oswiadczyl to tez sie tego obawialam co Ty. powiedzialam mojemu facetwoi ze sobie nie zycze zadnych takich szopek!!! sama powiedzialam rodzicom o zareczynach i TYLE! co do zapoznania rodzicow- zaprosilismy obie strony do restauracji, w takiej atmosferze jest lepiej, nikt nikomu nie patrzy na mieszkanie i takie tam. zreszta, nasi rodzice jakos nie zasympatyzowali ze soba. kolejny raz widzieli sie na slubie i od tej pory -nic. daj sobie spokoj z tymi sprawami i idz na łatwizne jesli tego nie lubisz. ja doszlam do wniosku, ze to moje zycie i nikomu nic do tego wiec bede robic to co JA chce.

Gość jesli cie nie stac na dzienne
a ja miałam prawie staroswieckie zareczyny i strasznie mi sie to podobało:) najpierw zareczylismy sie sami na wycieczce w nowy rok a jak wrocilismy to mój przyszedł na obiad do moich rodziców z kwiatami dla mojej mamy, dla mnie i z bomboniera dla mojego ojca i ich poprosił o moją reke...moi poszli mu na reke i zazartowali no chłopie nie męcz sie tak już, zgadzamy się ;) było troszke smiechu, atmosfera sie rozluzniła a potem był zwykły obiad i ciasto;)

Gość jesli cie nie stac na dzienne
mame mojego mio znali wczesniej bo wpadła do nas na swięta a ojca poznali na slubie ale dlatego ze jest chory i mieszkaja 100 km od nas

U mnie napewno będzie w domu panny mlodej czyli u mnie:) A co mnie to obchodzi,ze będą patrzec na mieszkanie?:D Przeciez będziemy rodziną więc najpierw oni przyjadą do mnie a pozniej napewno moi rodzice do nich. Raczej się polubią,bo są podobni:DBędzie pewnie winko, ciasto potem jakas kolacja i na spokojnie wszyscy porozmawiamy o slubie:)

Gość dfsdffdfffg
uwazam ze to glupota. w tych czasach zareczyny i tak juz nic nie znaczą, latwo je zerwac, wiec ja bym sie nie wyglupiala. co innego slub :) zareczyny to nic tak naprawde bo i tak mozna je zawsze zerwac wiec po co swirowac?

Gość _po_prostu_ja_
u mnie to było tak ze mój facet zaprosił swoja rodzinę do nas na wigilie wiec ja zaprosiłam swoja i wtedy się zaręczył