Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Odźwierny

Dużo grupą ludzi kierują pieniądze. Współczesny bóg. Dlaczego?

Polecane posty

smutne, ale prawdziwe. witaj piękne byłoby zycie gdyby pieniądz nim nie rządził.

Gość GepardzikOOO
To nagonka tworzona od lat tzn nagonka na tzw wyższe wartości. Spójrz co młodzież ogląda teraz np w TV i co trzęsie netem.Tylko pieniądze się teraz liczą...ehh a podobno za komuny było źle...

poczytaj Thoreau, myślę, że Cię zainteresuje. o ile już nie czytałeś.

Gość kas to bóg
Odźwierny bo pieniądz zawsze był bogiem.Nie ma większych bogów od pieniądza. Pieniadz rządzi i rządzic będzie,bo pieniadz to jedyny bóg.

Gość GepardzikOOO
Moorland strzeliłeś sobie w stopę. To liberalizm czytaj kapitalizm daje "powietrze" tzn to niby wolność a socjalizm chleb ;) O ile zrozumiesz...

Gość GepardzikOOO
Słuchajcie to świat ustala zasady. Wszystko wyglądało by inaczej gdyby na świecie była inna polityka. To jest tzn Nowy Porządek Świata. Polecam filmy-Jak zwalczać Nowy Porządek Świata i Wielkie Oszustwo.

vodka Witaj. Zainteresuję się Thoreau, bo nie czytałem. GepardzikOOO Dobry wieczór. Na pewno nigdy nie było idealnie. ;) Moorland Dobry wieczór. Nie chodzi mi, że w ogóle pieniądz to zło, ale ciągłe dążenie do bogactw, cel sam w sobie. kas to bóg No tak, pewnie masz rację.

Gość GepardzikOOO
To jest żerowanie na ludzkiej głupocie-chcesz mieć kasę by spełniać marzenia ale to nie są twoje marzenia tylko czyjeś-żebyś je kupił.

Rozumiem, co nie zmienia faktu, że i tak wszystko sprowadza się do jednego...jak chcesz mieć co jeść i być wolny musi Cię na to stać...a żeby Cię bylo stać...no właśnie ....

GepardzikOOO Właśnie, jakie to marzenia materialne? Ulotne. Prawdziwe marzenia to duchowe, jeżeli wartościować to bezcenne. Moorland Mimo wszystko można zachować honor i nie podlić się by mieć więcej.

Gość GepardzikOOO
Moorland ale za komuny żyło się inaczej.Oczywiście komuna z jasnych przyczyn była nie do przyjęcia ale było znacznie lepiej. No i wróci-do tego dążą ci pseudo kapitaliści-stworzyć rząd światowy-podwaliny już są...

Gość GepardzikOOO
Ja powiem Ci szczerze,że jestem z lekka neonazistą-ascetyzm w imię wyższych wartości nie jest niczym złym a wręcz przeciwnie-utwardza charakter i pozwala się cieszyć z rzeczy małych.

Wiele zależy od punktu widzenia, niektórzy chwalą sobie własnie to, że swoją ciężką pracą (lub kombinatorstwem) są w stanie nazbierać dużo pieniędzy. Inna sprawa, że ludzie to "zwierzęta stadne" skłonne do zazdrości i chęci posiadania tego co mają inni. Jeżeli mają być szcześliwsi z wycieczką do egiptu last minute za śmieszne pieniądze na której nie zobaczą nic poza basenem 3gwiazdkowego hotelu...cóż, nie mozna im tego odmówić. Poza tym pieniądz zawsze był bogiem - dawał władze, czy to nad innymi czy nad własnym życiem, a przecież kochamy mieć kontrolę.

Gość GepardzikOOO
Tylko Narodowy-Socjalizm ;)

Gość GepardzikOOO
Najbardziej nie znoszę słuchać liberalnych bełkotów.

Gość GepardzikOOO
Utożsamiać się ideą Hitlera ale bez wskazywania na Niemcy jako "rasę panów"

Gość GepardzikOOO
To narodowy-socjalizm z nutą nowoczesności.

GepardzikOOO To chyba nie powinnaś ze mną rozmawiać, bo mam odmienną orientację seksualną od przyjętej. :P

Gość GepardzikOOO
Hhehe widzisz mnie to nie denerwuje ;)

Gość GepardzikOOO
Jeśli jesteś homosiem to spoko ale jeśli gejem to już .... nie chcę z tobą gadać

GepardzikOOO Pewnie czujesz wyższość nade mną i pogardę? Pozwolisz, że nie napiszę czy jestem homosiem/ gejem, bo pozwolę zostawić to ramach prywatności?