Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katalonska Muucha

Jakim jestesmy narodem?

Polecane posty

Polska. Jacy jestesmy w Polsce, a jacy za granicami kraju? Jakie najgorsze/najlepsze opinie udalo wam sie o nas uslyszec na obczyznie, co zenujacego udalo wam sie zobaczyc?:-/ Co byscie zmienili gdybyscie mogli? Taki luzny temacik,jak na 1 raz... :-)

We Lwowie taksówkarz stwierdził, że Polacy przyjeżdżają tam, aby tanio pochlać ich wódę i nic więcej sobą nie reprezentują, powiedział to mojej Żonie, zanim przyznała się, że jej mąż jest Polakiem. Trochę się pośmialiśmy(z Żoną, nie z taksówkarzem).

czesto slysze na obczyznie ,ze polacy ciagle marudza , sa skapi, uzalaja, nic im sie nie podoba, sa drobiazgowi, i planuja na duzo w przyszlosc, ze przykladaja wage do wygladu, nie sa tolerancyjni, ze ich sposob oceny czlowieka zalezy od finansow i ubioru.

Nie tylko słyszałem ale i niejedno widziałem na obczyźnie. Takich prymitywów jak Polacy za granicą (z nielicznymi wyjątkami potwierdzającymi regułę) nie ma drugich. Przebiliśmy nawet Rosjan chamstwem, złodziejstwem, głupotą, nieznajomością języka, wulgarnością i zarozumialstwem, a także pustą, bezsensowną zawiścią i zazdrością. Każdy kto ma jaja dobrze wie, że do Polaków za granicą nie ma się co przyznawać, a jak stoją koło ciebie i pierdolą to trzeba udawać, że nie rozumiesz.

ja napisalam co mowia na obczyznie o nas polakach , a nawet pytali si emnie a to wy prad macie , a wode ze studni ? babeczki w kropeczki----racja , zgadzam sie z toba, ja juz nawet nikomu nie chce pomagac , bo sie przejechalam kilka razy. Polakow na obczyznie sie unika.

Gość Mariusz Rostkowski karzeł z LW
Ja lubię pjerdolić swoją mamusię w d00peczkę . . . stary mój to frajer i zruchał wczoraj sukę owczarka niemieckiego! Sieg Heil Polnische menschen und frauen!

Mariusz coz za urzekajaca historia.. :-) No wlasnie, ja mialam do czynienia ostatnio z Polakami,turystami.. powiedzieli,ze milo spotkac Polakow na obczyznie, natomiast nastepna syt byla taka,ze bylam na zakupach w carrefourze,Blondi-paskudna uslyszala jak mowie po Polsku i lampila sie na mnie z 2-oma swoimi przydupasami jak na kosmite.. pozatym bylam z malym dzieckiem innej narodowosci. no taka prostaczka,ze masakra.. Kolezanka studentka mieszka w UK i mowi,ze czesto jak mowi,ze jest Polka to ludzie sie dziwia, poniewaz ladnie mowi po angielsku i jakos odbiega od INNYCH kobiet..(slyszalam tez,ze pracodawcy barow przyjmujac Polki czesto zaczynaja od najgorszego traktowania(macanki,podteksty)) albo malolat ktore przyjechaly sie puszczac.. pod pretekstem pracy w fabrykach i lepszego zycia!

Gość każdy pomysł jest dobry
mój kolega wyemigrował w latach 80-siątych do Vaterlandu, tam urodziła mu się córka, aby nie miała słowiańskich naleciałości językowych, języka polskiego zaczęła sie sama uczyć w wieku około 20 lat, Życie.......

Gość fotel
będąc na wczasach ,nie zauważyłem aby polscy turyści wyróżniali się w sposób negatywny.buractwo raczej nie zależy od narodowości.bezmyślna krytyka własnego kraju i dostrzeganie w polakach samych wad to taki nasz narodowy kompleks.