Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ikea ja tu urządzam

Czy oddalybyście niby wadliwy towar?

Polecane posty

Gość ikea ja tu urządzam

No bo moje dziecko dostało tunel plus dwa namioty z ikea. Super sprawa i fajnie się tym bawił na początku, ale teraz mu w sumie przeszło i to sobie stoi w pokoju. A tu wczoraj dostałam maila od ikea ze namioty są wadliwe bo druty w nich pękają i przebijają materiał i żeby je niezwłocznie oddać i dostanę zwrot pieniędzy. Mamy namioty 3 miesiące i nic nie pękło. Kosztowały 25 zl za sztukę. Warto je oddawać?

Oczywiście że oddać, jak dziecko się nie bawi to oddasz innemu pewnie, i będziesz czekać aż wtedy pęknie? Skoro sam producent wycofuje, to nie bez powodu. Nie wiem nad czym się zastanawiasz.

Gość rwerwer
To już nie kwestia uczciwości ale faktycznych wad towaru. W twoich namiotach widocznie druty też mogą pęknąć w każdym momencie a nie pękły pewnie tylko dlatego że dziecko nie bawiło się dużo. Masz wszelkie powody żeby ten towar zwrócić, z absolutnie czystym sumieniem. Ba, wręcz powinnaś!

Gość ikea ja tu urządzam
Tylko za 50 zl nie kupie 2 namiotów plus przesyłka, a dziecko szczęśliwe nie będzie ze zabiorę jego namiot i oddam do sklepu, szczególnie ze to nie ja go kupiłam tylko dziadkowie. Mieliśmy kiedyś namiot z allegro i po jakimś czasie też się poniszczył i po prostu wyrzuciłam. Wiadomo, ze zabawki się niszczą.

Gość foka100100
a co ty przy kupnie tych namiotow maila im podawalas?ze wiedzieli ze akurat ty kupilas i tobie maila wysłac???????????

Gość rwerwer
Teraz zmieniasz pytanie. To chcesz je oddać, czy nie? Jak nie, to nie oddawaj.

Gość ikea ja tu urządzam
mam kartę ikea famili Ale jak wejdziesz na ich stronę to też jest ta informacja. Chodzi mi o to, ze jakby napisali, ze te namioty zawierają jakieś szkodliwe substancje lub coś takiego to bym się nie wahała, a tu chodzi o to ze po jakimś czasie wychodzą z nich druty. To dla mnie oczywistość. Z każdego tego typu namiotu po jakimś czasie wyjdą druty. Oddam ten, dopłacę żeby kupić na allegro inny a i tak po pól roku druty wyjdą. Jest sens?

Gość ikea ja tu urządzam
No ja właśnie chyba nie chce bo nie widzę zbytnio zagrożenia w połamanym drucie. Mam już duże dziecko 4 letnie i wiem, ze jak coś się złamie to mi powie ze się złamało i wyrzucimy. Natomiast mąż twierdzi, ze jak wysłali maila to trzeba oddać ;)