Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dominika33

jak sobie radzicie z niemowlakiem

Polecane posty

Gość dominika33

i pracsami domowymi, ja z niczym nie moge zdążyć, tak absorbujący jest mój maluszek.Staram się coś zrobic jak śpi, ale potem jestem tak zmęczona, wstaje w nocy, w dzień staram się nadrobic zaległości, niestety nie moge liczyć na pomoc męża bo pracuje... jak to poustawiać???

Gość mała wredota
a w jakim wieku jest??

Gość calineczkacelina
mam w domu miesięczne dziecko. Mysle ze nie byloby zle tylko ze ona je co chwile i nic nie moge zrobic. mąz pracuje wiec jestem sama. Głowa do gory

Gość vfd
ja sobie wogóle nie radziłam :(

Gość dominika33
moje dziecko ma już prawie trzy miesiące... dziś miałam w planach porządki na podwórku, ale maluch budzi się co chwilę , więc wracam do domu i wychodzę po kilka razy , a chyba jest za zimno by był ze mną na dworze...ehhh a jeszcze w domku jest cos do zrobienia, obiadek...

Gość vfd
to i tak nieźle sobie radzisz, poważnie. Ja generalnie uznałam, że mam wszytsko gdzieś - spałam z małą w ciągu dnia, kiedy ona spała, gdy się obudziła to większość czasu spędzałam z nią. Czasem udało mi się coś ugotować, czasem nie - nic na siłę. Ja też karmiłam w nocy i poprostu byłam zmęczona - te dzienne drzemki jakoś pozwalały mi funkcjonować. Gdy mąż wracał przejmował opiekę nad małą wtedy mogłam zrobić coś dla siebie. U mnie zaczęło się poprawiać jak mała usiadła - wtedy mogła się trochę bawić sama a ja mogłam coś przy niej zrobić w kuchni

Gość dominika33
mąż wraca późno, jest zmęczony:(, pobawi się z maluchem troszkę i idzie spać, w weekendy jest troszkę lepiej bo ma więcej czasu, ale wtedy ion cos tam przy domku i autku grzebie więc dzieciak cały czas jest ze mną, lubię jak jest wszystko zrobione i nie mogę sobie prztłumaczyć że nie jest to takie ważne... jakaś niemądra jestem chyba... teraz dzieciak zaczął płakać więc uciekam- zapokoję potrzeby i może wrócę ale piszcie dziewczyny , porady mile widziane...:)

Gość mama mama...
hej moj synek ma teraz 1,5 roku ale jak byl taki malutki wlasnie 3,4 miesiace to jakm usialam ugotowac a on nie spal to wkladalm go do wozka stawialam w kuchni i gotowalam a on lezal i sie patrzyl na to co robie , spiewalam mu cos mowilam do niego caly czas i grzecznie lezal i obserwowal co ja wyprawiam:) tak bylo ze wszystkim, jak np musialam sie wykapac albo umyc wlosy, tez do wozka , wozek do lazienki i obserwowal:)

uwierz mi to przejdzie :D też taka byłam, wszystko musiałam mieć zrobione itp. ale już mi minęło. wykonuję tylko to co najpilniejsze, najpotrzebniejsze. świat sie nie zawali jeśli nie bedzie odkurzone przez 2 dni. a majac 2 dzieci to już w ogóle wrzucisz na luz ;) dzieciak na dworze lepiej spi więc może jednak ubierz ciepło, włóż do wózia, postaw w miejscu gdzie nie wieje wiatr, dziecko sobie pośpi a ty coś tam porobisz na zewnątrz :) a może dziekco nei jest głodne tylko już Cię ustawiło do tego by mieć cyca w buzi :) może smoczek podaj :)