Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama rozkoszniaczka

Ząbkowanie?POMOCY

Polecane posty

Gość mama rozkoszniaczka

Witam Mam pytanie czy to normalne że przy ząbkowaniu maluch cały czas marudzi, jęczy?Mój synek ma 7 miesięcy Niedawno wyszły mu dolne jedynki Jakiś czas był spokój a teraz znowu strasznie marzudzi całymi dniami I nie wiem czy to ząbki czy tak coś mu dolega....

Gość mama rozkoszniaczka
Mam nadzieje bo ja zaraz panikuje ze moze byc chory....MA tez czasem lekko podwyższoną temperaturę (ok.37,5) Nie mam za bardzo porównania bo poprzednio wychodzenie ząbków zbiegło się z trzydniówką Takze nie wiem jakie są objawy zabkowania u mojego syna....

Gość gość
Pewnie ząbki u mnie to samo :)

Nie masz się czym martwić! Moja córeczka ma prawie 2 latka i od 2 tyg. przeżywamy koszmar ząbkowania (piątki). Mała marudzi, ciągle chce być noszona na rękach, miała 2 dni gorączki dochodzącej do 40C, luźne kupki, wymioty...itp./itd.(Nasze dziecko własnie tak przechodzi ząbkowanie - lekarze wpychali antybiotyk ale nie podałam,bo wiem i słusznie, bo już ma 1 piątkę, że to ząbki, a nie wirus!). Często lekarze wrzucają wszystkie dzieci do jednego wora, a każdy maluch jest inny! Ja wiedziałam,że to ząbki i dzięki temu zakończyło się moje własne leczenie na żeliku Bobodent+Ibum (jak bardzo wyła) i 1 raz Smecta i na razie jest dobrze :) Mała ma jednego więcej ząbka i kolejny wyjdzie lada dzień i na razie jest spokojna i na pewno nie ma wirus! Nie masz się co martwić - żel Bobodent, Camilia ewentualnie Ibum/Panadol przeciwbólowy i tyle - życzę mega cierpliwości :) My już na sczęście finiszujemy, bo to ostatnie ząbki.

Gość mama rozkoszniaczka
Dzięki:)Bo ja spanikowana młoda mama już się choroby dopatruje:)Zastanawiam się czy przy każdym ząbku tak będzie?Czy tylko te przednie tak mu bolą?

Wiesz co moje zdanie jest takie ( i to też wynik mojej obserwacji innych dzieci), że każde dziecko przechodzi ząbkowanie całkiem inaczej. Moja córka np.przy pierwszych ząbkach nie miała żadnych objawów. Problemy zaczęły się przy wyrzynaniu czwórek, trójek i teraz piątek - reszta ząbków wyszła bez objawowo. Twój synek może mieć teraz "problem", a przy kolejnych możesz nawet nie zauważyć jak mu wychodzą ząbki - ale jak już pisałam wcześniej to zależy od jego indywidualności :) Powodzenia i życzę masy cierpliwości :)

Gość mamama27
z dziećmi to nic niejest pewne - mojemu roczniakowi naraz szły 4 zęby - była gorączka koło 39 stopni - ciężko ją było zbić - i dałabym sobie ręke uciąć że to zęby - a szok przeżyłam jak po 3 dniach wyszła wysypka - i okazalo się że to wcale nie zeby a trzydniówka...

różnie to bywa, mój synio przy pierwszej jedynce na dole dostał kataru z małą gorączką, obyło się bez lekarza, jedynie na telefon za rok przy ostatniej czwórce również infekcja, tu był lekarz, ale antybiotyku nie zapisał i dziecko samo się wybroniło teraz wychodzą trójki (wszystkie), gryzie czasem marudzi, jest bardziej nerwowy