Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co to moze byc ?

chrupanie w stawach biodrowych u niemowlaka

Polecane posty

Gość co to moze byc ?

witajcie od jakiegos czasu zauwazyłam ze corce chrupie w lewej nodze jak nia macha ma teraz 11 tyg czy to cos powaznego ? powinnam pójsc do ortopedy ?

mojemu tez tak chrupało, teraz troszeczkę zostało, ale minimalnie podobno do 2 lat ma sie ustabilizować

Gość co to moze byc ?
może ktoś jeszcze się wypowie ?

Gość madomma
mojej córce tez wszystko chrupało i cpykało przy raczkowaniu. Byłam przerażona, ale już nie wydaje takich dźwięków :) Nie martw się. Tak jak napisała osoba powyżej- ustabilizuje się :D

Gość mój też ma coś z nóżką
tzn. przeskakuje mu coś. podobno może tak być

Gość kurnaraz
tak, oby w biodrach nie chrupało, a inne chrupania to, ze tak powiem ok

Gość Mama Wiktorii.....
mojej córce również "cykało". Byłyśmy na prześwietleniu stawu biodrowego wszystkie badania okazały się w normie. Pod kontrolą córka była do 1,5roczku (chodziłam z nią co miesiąc). Lekarz stwierdził że wszystko samo powinno się wzmocnić i tak też się stało gdy mała zaczęła chodzić i biegać cykanie zanikło

mojej córci też chrupie w stawie biodrowym.... dodam że miała dysplazję lewego bioderka, 7 tyg nosiła szelki pavlika i już jest wszystko w porządku a w tej chwili ma 5,5 mca. zaraz po zdjęciu szelek zaczęłam słyszeć i wyczuwać pstrykanie, pukanie itp dlatego też pobiegłam z powrotem do ortopedy, który zrobił kolejne usg a nawet rtg bioderka i okazało się ze bioderko zdrowe. nie był mi w stanie wyjaśnić dlaczego jej tak chrupie. pomimo tego ze wszystkie badania wyszły prawidłowo troszkę sie tym martwię a z drugiej strony obraz rtg jest podobno obrazem bardzo pewnym więc już sama nie wiem co o tym myśleć....