Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość historyk2011

Poznam przyjaciólkę historyczkę

Polecane posty

Gość historyk2011

Szukam Pań historyczek bądz intersujących się historią (powszechna/Polski) do pogaduchów na historyczne tematy (kultura, polityka, etc). Zainteresowanie dziejami i kulturą Azji mile widziane:) mail: historia.2000@tlen.pl

Gość re_...
a histeryczka może być?

Osobiście znam się tylko na gwiazdozbiorach nieba północnego i chętnie je obserwuję. Cieszę się jak głupia, że nareszcie widać ORIONA (czekam specjalnie do północy i obserwuję do 2 w nocy):D chętnie też dowiedziałabym się czegoś więcej o wszechświecie. Zawsze zastanawiało mnie to jak coś może istnieć od zawsze i do tego się powiększać. Niedawno jeszcze uważano, że wszechświat się kurczy... Mój ograniczony umysł nie może tego pojąć :P

bo jesli było o wielkim wybuchu, supernowej itd, to wszystko wiem, ale mnie interesuje głos jakiegoś specologa z tej dziedziny, żeby mi pewne niezrozumiałe kwestie wytłumaczyć.

Gość historyk2011
Ej, robicie sobie kpinki... to nieładnie tak:) W poście jest mowa o HISTORII szeroko rozumianej, a nie histerii jak to ktoś tam przeczytał (sądzę, że złośliwie:))

W tym programie wypowiadają się naukowcy z różnych dziedzin. Oczywiście, jak na USA przystało, jest też rozmach, świetna muzyka i niezwykłe zdjęcia (w tym najpiękniejsze zdjęcie Saturna, jakie kiedykolwiek wykonano wraz z niespodzianką widzianą po lewej stronie w postaci maleńkiej, błękitnej kropeczki :). Ciekawy program.

Gość re_...
histeria z wiedzą historyczną nie musi się wykluczać. Takie historyczno/polityczne dysputy często mają histeryczny przebieg, toż to bardzo emocjonujące. :)

Gość historyk2011
re_... W poście nie dodałem, że współczesna historia nie wchodzi w zakres dyskusji, tylko dawna. Maksymalnie do XIX wieku. Nie chcę się spierać o to co było 50 czy sto lat temu, albo i obecnie, bo są to często pyskówki bez żadnych najczęściej argumentów (poza emocjami rzecz jasna).

Gość re_...
To może okazać się mało histeryczna i emocjonująca wymiana zdań. XIXw. kto by to pamiętam? Żegnam Cię na zawsze Historyku.

Gość historyk2011
Dyskusje o dawnej historii są na szczęście nie histeryczne i to jest ich duży plus:)

Gość re_...
Uważam wprost odwrotnie. Byłoby fascynująco,aż tak jesteśmy różni :) Ja ze swoją szczątkową wiedzą historyczną, ogromną praktyką jako histeryczka i Ty nazywający moje poczucie humoru kpiną :) Żałuj :P

Gość historyk2011
Nie ma w moich postach zwrotu "kpina z humoru re_..." :)

Gość re_...
No tak, trochę ubarwiłam żeby wyszło patetycznie. :)