Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z malej miesciny :/

zdrada ojca i pijaca mama... prosze o rade!

Polecane posty

Nie wiem co robic, dowiedzialam sie, ze tato zdradza mame, do tego z kobieta z ktora mial romans jakies 20 lat temu, wiec nawet nie wiem ile to juz trwa. Do tego od jakis 10 lat moja mama pije, jest alkoholiczka i nie chce sie leczyc, nie wiem co mam robic. Chcialabym jakos im pomoc ale jestem w kropce, mamie nie powiem, bo boje sie, ze moze sobie cos zrobic, a z tata chce porozmawiac ale boje sie, ze jak bedzie wiedzial, ze juz wiem to zostawi mame i efekt bedzie jak wyzej pisalam. Co byscie mi doradzili??

no i nikt nie doradzi?

??

Gość common s.
matko, dzieci muszą być odpowiedzialne za debilnych rodziców, współczuję ci ale co ty możesz? możesz zachęcić mamę do leczenia, masz rodzeństwo? jakąś rodzinę, ciotki, kogoś kto pomógłby ci uratować mamę? nie wiem co ci radzić, cholernie trudna sytuacja

Gość aha ii ach
zostaw dorosłym sprawy dorosłych. Nie mów nic matce, może ona pije przez ojca, bo wie ze ją zdradza, a moze ojciec ją zdradza bo nie mógł znieśc pijaczyny u swojego boku. Odpusć te kwestie, jeśli już, to zajmij sie próbą nakłonienia matki do leczenia. A jesli nie bedzie chciała, to się wyprowadx jak najszybciej na swoje, jak skonczysz szkołe i znajdziesz pracę. Takie jest moje zdanie.

Gość Zdzisiek
powiedz mamie mama pewnie pije bo ma męża dupka powinna się z nim rozwieść i pójść na odwyk żeby mogła rozpocząć życie od nowa twój ojciec to dupek ale nie dlatego że zdradza twoją matkę tylko dlatego że nie potrafi skończyć chorego związku

probowalam namowic na leczenie, ale obecnie zalezy tylko mi na tym, nikt z rodziny nie chce mnie wspomoc. W domu mama tylko pracuje i nie chce sie leczyc bo jak odejdzie z pracy to juz po paru miesiacach jej juz nie zatrudnia, ale w tej sytuacji to pare miescy i ja wyrzuca, bo pare razy byla w pracy przepita lub pijana, poki co jeszcze pracuje. Ja juz jestem na swoim cale szczescie, ale obecnie przyjechalam w odwiedziny i nie moge na to patrzec co tu sie dzieje, zalezy mi na jej zdrowiu i zyciu, a nie wiem jak pomoc :(