Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kfdkedfldskws

5msc dziecko wymiotuje

Polecane posty

Gość kfdkedfldskws

Właśnie śpi, niewiem co jest nie tak ,temperatura w normie, może to tylko jednorazowa niestrawność, jeżeli chodzi o płyny to jest na samej piersi, herbatek nie toleruje, nie wiem czy przystawiać do piersi, boje się że się odwodni, narazie czekam

Gość an2anet
normalnie przystawiaj zeby sie nie dwodnilo malenstw, a jak nie przejdzie to na ostry dyzur

Gość ewelajna...
A na szczepieniu czasem dziś nie byłaś?

Gość kfdkedfldskws
Na szczepieniu nie, mam nadzieje że to nie wirusowe, szczepiona jest przeciwko rota ale wiadomo.... narazie śpi, więc czuwam, martwię się dla tego iż to były takie mega wymioty, naciągało ją biedną, aż nią szarpało,

Gość ewelajna...
Moja córka też często wymiotowala...Dosłownie czasami sciane wycierałam,nie wspomnę ,że sama całe ubranie wymieniałam...Dziś ma 19 miesięcy i jest ok. Sama do dziś nie wiem co bylo przyczyną...Może za dużo zjadła,może pozycja podczas karmienia jest niewłaściwa,może jakaś trzydniówka się przyplątala,może Ty coś zjadłaś co jej nieprzypasiło... Może to początek infekcji...Moja córka wymiotowała też przy infekcji dróg moczowych... Ale narazie spokojnie,zobaczysz jaka będzie noc i najwyżej jutro podejdziesz do lekarza... Wiesz teraz sobie przypomniałam,że ja często dzwoniłam do swojej położnej środowiskowej.Może Ty tez zadzwoń...

Sprawdz czy nie jest odwodniona, (sucha śluzówka , skóra na brzuszku po sciśnięciu nie wraca do normy) Moja w wieku 7mc wymiotowała, pojechałam na IP, dali kroplówki, piersi nie podawałam przez godzinę ponad od wymiotów zeby nie pobudzac do dalszych. Takie dziecko bardzo szybko sie może odwodnić, ja bym pojechała na Ip dla własnego spokoju

Masz ciepliwosc siedziec w domu i pisać na forum? Tak małe dziecko bardzo szybko sie odwadnia!

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
to dawaj wodę łyżeczką!

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
ludzie kobieta napisała, że dziecko śpi i że raz zwymiotowalo. Nie siejcie paniki durne istoty. Wszystkie dzieci chorują.

Gość kfdkedfldskws
Nic jej nie jest, widocznie przejadła się za dnia, wiadomo stres zawsze jest ale zdrowy rozsądek też trzeba zachowac, to moje drugie dziecko, z pierwszym kiedy miało trzy miesiące to spanikowałam i poleciałam na IP, zatrzymali maleńswo w szpitalu a ja poszłam tylko zaczerpnąc porady, co zrobic gdyby....... W odpowiedzi usłyszałam dziecko przyjęte do szpitala, kroplówka i te rzeczy.... Ja gały wielkie..Okazało się że dzieciakowi nic nie było tylko ulewał bo się przejadał.

Gość smerfetkaaaaaaaaaa
a może ząbki ? mój wymiotuje przy każdym kolejnym...