Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania25252525252525252525

Dlaczego ludzie potepiaja tych ktorzy kochaja siebie?

Polecane posty

twierdza ,ze powinnismy byc skupieni tylko i wylacznie na innych. a jesli myslimy sporo o naszych wlasnych interesach i nie raz musiamy komus odmowic tego czego chce to jestesmy ,,egoistami" Ja wiele razy odmawiam roznym ludziom np pomocy bo mam swoje wlasne plany ,ktorych nie chce zaniedbywac ,ale sa i takie osoby jak np moi rodzice dla ktorych zrobilabym bardzo wiele i nigdy ich nie opuszcze w potrzebie Ale np babcia mojego faceta stwierdzila ze dlatego ,ze skupiam sie na swoich studiach ,z nie pomagam mojemu facetowi w pracy to jestem ,,egoistka" . Bo gdybym go kochala to powinnam rzucic wszystko ,opuscic wazne zajecia zeby mu tylko pomoc Moze sa ludzie ,ktorzy robia wszystko dla innych . Ale jesli nie jestesmy Matka Teresa ,albo papiezem to powinnismy przede wszytskim myslec o sobie

Wiesz granica między dbaniem o siebie (kochaniem siebie jak to nazywasz) a egozimem jest bardzo cienka Nie każdy ją widzi i rozumie Dlatego czesto uwaza sie taką osobę za egoistę

Gość Dasertyn
miłość do same siebie jest czymś dobrym, a potepiana jest przez tych, którzy chętnie lubia wykorzystywać innych

można siebie kochać - wiadomo jak sami siebie nie kochamy to i nikt inny nas nie pokocha ! ale... "po trupach do celu" to chyba już za duzo ... i egoizm nigdy nie bedzie zadna odmianą miłości ...

Gość marcel_wr
to znowu Ona - ratunku!!! I znowu o sobie, ale - POSTĘP - już nie o chłopakach! Brawo dziewczyno, jest postęp!!!

Gość jjasssssmammaskaa
"miłość do same siebie jest czymś dobrym, a potepiana jest przez tych, którzy chętnie lubia wykorzystywać innych" oj swiete słowa...prawda jak nic

Gość Dasertyn
"Kiedy naprawdę zacząłem kochać samego siebie,uświadomiłem sobie, że emocjonalny ból i cierpienie są tylko ostrzeżeniem dla mnie, żebym nie żył wbrew własnej prawdzie. Dziś wiem ,że to nazywa się AUTENTYCZNOŚCIĄ. Kiedy naprawdę zacząłem kochać samego siebie, zrozumiałem, jak żenujące jest dla innych, gdy narzucam im własne pragnienia, wiedząc, że ani nie nadszedł odpowiedni czas, ani tamta osoba nie jest na to gotowa, nawet jeśli byłem nią ja sam. Dziś wiem, że to nazywa się SZACUNKIEM DO SAMEGO SIEBIE. Kiedy naprawdę zacząłem kochać samego siebie, przestałem tęsknić za innym życiem i mogłem dostrzec, że wszystko wokół mnie stanowi zaproszenie do rozwoju. Dziś wiem , że to nazywa się DOJRZAŁOŚCIĄ. Kiedy naprawdę zacząłem kochać samego siebie, zrozumiałem, ze zawsze i we wszystkich okolicznościach jestem we właściwym momencie i we właściwym miejscu i że wszystko, co sie dzieje, jest właściwe. Od tamtej pory mogłem już być spokojny.Dziś wiem ,że to nazywa się WEWNĘTRZNĄ PEWNOŚCIĄ. Kiedy naprawdę zacząłem kochać samego siebie, przestałem tworzyć kolejne wielkie plany na przyszłość. Dziś robię tylko to, co sprawia mi radość i przyjemność, co kocham i co sprawia, że moje serce sie uśmiecha. I robię to na swój sposób i we własnym tempie. Dziś wiem ,że to nazywa się RZETELNOŚCIĄ Kiedy naprawdę zacząłem kochać samego siebie, uwolniłem się od tego wszystkiego, co nie było dla mnie zdrowe. od potraw, ludzi, przedmiotów, sytuacji i od wszystkiego, co wciąż odciągało mnie ode mnie samego. Na początku nazywałem to ,,zdrowym egoizmem,, . Ale dziś wiem ,że to MIŁOŚĆ DO SAMEGO SIEBIE. Kiedy naprawdę zacząłem kochać samego siebie, przestałem chcieć zawsze mieć rację. Dzięki temu rzadziej się myliłem. Dziś wiem , że to nazywa się SKROMNOŚCIĄ. Kiedy naprawdę zacząłem kochać samego siebie, wzbraniałem się przed życiem w przeszłości i troska o własną przyszłość. Teraz żyję chwilą, w której dzieje się WSZYSTKO. Żyję wiec teraz każdym kolejnym dniem i nazywam to DOSKONAŁOŚCIĄ. Kiedy naprawdę zacząłem kochać samego siebie, uświadomiłem sobie, że moje myślenie może uczynić ze mnie chorego nędznika. Kiedy jednak zwróciłem się do sił mojego serca, mój rozum zyskał ważnego wspólnika. Ten związek nazywam dziś MĄDROŚCIĄ SERCA. Nie musimy już obawiać się sporów, konfliktów i problemów z samymi sobą i z innymi, ponieważ nawet gwiazdy wpadają na siebie, tworząc nowe światy. Dziś wiem ,że TO WŁAŚNIE JEST ŻYCIE! " Autorem jest... Charlie Chaplin:)

a potępiają? przecież asertywność jest jak najbardziej w cenie

moze nie wszyscy ,ale wiele osob potepia

Gość jjasssssmammaskaa
----> ania25252525252525252525 tez taka kiedys bylam dopoki jeden koles msciwy z premedytacja i manipulacja mnie nie zniszczył :O

Gość jjasssssmammaskaa
ale to było dawno temu :)

Dasertyn --->trzeba to sobie wydrukowac przyczepic na lodówke i codziennie odmawiac jak mantre ;) Dzięki

tak jest powiedziane ,ale to nie realne zeby kochac kazdego ,,blizniego" i wogole kazdego kochac tak samo tylko naprawde nieliczne osoby mozna pokochac jak siebie i tyle samo im poswiecic

bo przypusmy ,ze ktos chce dzialac zgodnie z ta zasada. Zeby kochac innych musimy kochac siebie.Jesli chcielibysmy pokochac kazdego wtedy bedziemy robic wszystko dla innych jednoczesnie zaniedbujac siebie .a wtedy z przyczyn niezrealizowanych potrzeb, planow itd znienawidzimy siebie i caly swiat

Kocham desznika