Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratunku help ratunku

nie umiem kupowac na allegro

Polecane posty

Mam problem, nie wiem, czy to ważne, ale kupiłam rzecz na allegro, jest to mój drugi zakup dopiero i nieopatrznie wybrałam opcję płacę z allegro, a będę płacić zwykłym przelewem. Dostałam wiadomość na meila, że wybrany przeze mnie sposób zapłaty to płacę z allegro, mimo że wcześniej anulowałam. Co robić?

wiem, potem to wybrałam i anulowałam płace z allegro, a i tak mi przyszło na meila, ze forma płatności, to place z allegro. co robić?

jak anulowalas place z allegro to zrob normalny przelew. ten mail o wyborze jest autoatycznie wysylany w chwili wyboru - tego juz nie da sie cofnac zaplac i sie nie martw

Gość wsgfthujio
niektorzy sprzedawcy maja tylko PPA sprawdz czy w opisie jest zwykly przelew jesli tak to nie rob nic zrob zwykly przelew i juz a czemu nie chcesz przez PZA? przeceiz to mneij roboty i szybciej wysylka nie musisz wpisywac wszytkich danych sprzedawcy bo juz masz cały przelew uzupełniony

tak, jest opcja zwykły przelew i taki wybrałam. czyli zapłacić normalnie i nie martwic się?

Według mnie musisz normalnie zapłacić w banku. I tak wpłynie na konto sprzedającego, albo na subkonto allegro. Dla Ciebie to bez różnicy.

nie wiem, dlaczego nei chcę, nigdy tego nie robiłam, to mój drugi zakup :) dzięki.

W panelu w zakupach masz tę transakcję. Po prawej są przy niej opcje - m.in. zapłać. A najlepiej zanim to zrobisz to napisz przez Allegro do sprzedawcy, potwierdź zakup i przeproś za opóźnienie ze względu na brak doświadczenia. To bardzo uspokaja sprzedawców.