Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Ambi

Primolut - brać czy nie?

Polecane posty

Gość Ambi

Witam! Mam 21 lat i od zawsze miałam regularne, ale bolesne miesiączki - cykl 28 dni. Trzy miesiące temu okres dostałam tydzień wcześniej, następny również 21 dnia cyklu, a w tym miesiącu po 26 dniach od ostatniej miesiączki wystąpiło plamienie, a okres dostałam 10 dni później (trwał 3-4 dni, przy czym zwykle trwa 4-5). Byłam dzisiaj u lekarza i Pani Doktor przepisała mi tabletki Primolut (dwa opakowania, przy czym zaznaczyła, że nie powinno się przerywać leczenia i brać około pół roku). Wyczytałam, że są to tabletki, które zawierają substancję działającą w identyczny sposób jak progesteron. Nie miałam robionych badań hormonalnych, więc zastanawiam się czy ja to w ogóle muszę brać? Przecież nie wiem czy mam zaburzoną gospodarkę hormonalną. Czytałam, że Panie biorą ten lek, kiedy w ogóle nie mają okresu, wystąpiły u nich jakieś zmiany na jajnikach lub badania wykazały niski poziom progesteronu. Czy nie powinnam poczekać, aż miesiączka sama mi się wyreguluje? Czy trzeba od razu brać leki? Bardzo proszę o odpowiedź i pozdrawiam serdecznie!!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować