Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bibi...999

jak mnie strasznie denerwują laski które piszą że są otyłe z powodu choroby!!

Polecane posty

Gość bibi...999

erggghhh!!! Sama mam nadwagę, ale to dlatego że KOCHAM JEŚĆ, za to nienawidzę wysiłku fizycznego. Laski które gadają że z powodu choroby lub genów robią dziwną opinię wszystkim z nadwagą - że nie potrafią wziąć odpowiedzialności za swoje czyny. Szczerze to nie pamiętam żebym chociaż raz na kafe widziała wpis "mam nadwagę, bo uwielbiam jeść". I jeszcze jedno, najważniejsze: Wiele z was pisze, że chociaż będzie się głodzić to nie będzie szczupłymi, bo geny, choroby.. Niemcy w czasie wojny skutecznie udowodnili że nie ma czegoś takiego. W obozach WSZYSCY GŁODUJĄCY BYLI CHUDZI.

Gość Glupia jestes. Moja przyjaciol
ka jest gruuuuba, a je bardzo malo

Gość myslem zem tom
moja kolezanka ma ze 20 kg nadwagi,z twarzy sliczna ,ale tusza przeszkadza facetom, wiec jest sama.na moje docinki by mniej żarła,mówi zenic nie je,ze to wina choroby itd(w pracy potrafi wpierd 3 bATONY I POPIĆ colą :O

Ja jestem normalna, ale wiem, ze są chorby, które powodują tycie. NO moze nie tycie a puchnuiecie, że wygląda się jakby sie było z 10 kg grubszym. Problemy z tarczycą, cukrzyca, nerki. Mi kiedys sie tak woda w organizmie zatrzymała, ze wygladałam jakbym przytyła z 8 kg. Po prostu tak spuchłam. i to był problem z nerami... Wyobrażasz sobie że w ciagu jednej nocy spuchłam tak, ze rano spodni nie mogłam dopiać a siedząc w pracy musiałam je rozpiąć? Obrączki nie mogłam zdjąć... Wiec wierzę ze choroby są w stanie tak zrobić z ciałem.

Gość w23t23tggt
"moja kolezanka ma ze 20 kg nadwagi,z twarzy sliczna ,ale tusza przeszkadza facetom" 20 kg nadwagi to znowu nie aż taka "tusza", bo laska mając ważyć 50 kg, waży 70 kg - a taka to jest tylko lekko przy kości, więc nie sądzę że to z tego powodu nie ma faceta, a nawet wielu lubi takie "jest czym oddychac i na czym usiąść". Co innego jakby ważyła ze 100 kg i była bezkształtną masą - zgodzę się, że takie coś facetom przeszkadza.

uświadom sobie, że po lekach sterydowych można przybrać na wadze niezależnie od diety... informuję Cię, bo może nie wiesz, że głodujący w obozach sterydów czy hormonów nie przyjmowali, a chorzy szli od razu do odstrzału :o i mówię to jako osoba szczupła, która kiedyś była grubsza właśnie przez leki a nie obżeranie się :)

Gość gomiee
dla jednego mało to jest 5 jabłek , a dla innego 1 jabłko .. Nie wiemy czy jesz mało rzeczywiscie czy tylko wedlug ciebie . Osobiscie nie bardzo wierze w otyłosc ze wzgledu na chorobe .. .. Nie wierze ze mozna wazyc 180 kg jedzac tylko 2 kromki chleba dziennie i jedno jabłko .

Gość porażka na drugie
Prosta sprawa -sport i dieta.To tyle,,jak bedziesz przestrzegać to schudniesz.Jak sie je a nie rusza to sie tyje,nie trzeba wozić dupska autem tylko piechotką.W zadne geny czy takie tam nie wierzę a opuchlizna to co innego niż tycie.

jedzenie wyłącznie 2 kromek chleba i 1 jabłka dziennie to dopiero jest dewiacja :o

Gość gomiee
oczywiscie sa ludzie ktorzy maja gorsza przemiane materii .. Moze byc ktos kto zje duzo i wcale nie utyje a ktos inny zje tyle samo i bedzie wazył 100 kg .. Ale jak ktos ma zla przemiane to niech je zero słodyczy i jedno jabłko a nie 5 jabłek na dzien .. Gwarantuje ze nie bedzie wazyl 100 kg ..

Gość gomiee
edzenie wyłącznie 2 kromek chleba i 1 jabłka dziennie to dopiero jest dewiacja sa kobiety ktore tak sie odzywiaja .. Modelki .

Gość w23t23tggt
modelki jedzące chleb? no co Ty. One jedzą tylko warzywa np. sałatę, albo waciki nasączone sokiem

Gość gomiee
nie , chodzi o ilosc kalorii . Jasne ze chleba nie jedza .

Oczywiście, ze opuchlizna to co innego niż tłuszcz, ale z estetycznego punktu widzenia i jedno i drugie wyglada tak samo...

Gość w23t23tggt
no ale co Ty porównujesz? 8 kg z chwilowego opuchnięcia, a 40 kg widocznego tłuszczu to zupełnie różne rzeczy

Gość Wrenosbies
Nie chciałbym otyłej baby .. 165 cm wzrostu - (47-60) kg Dla mnie laska co ma 165 cm wzrostu moze wazyc maksymalnie 59 kg. Jesli wazy wiecej to bym ją rzucił i wymienił na inną .

Acha, ale 10 kg z opuchniecia utrzymujace sie ponad 3 tygodnie wyglada tak samo jak 10 kg tłuszczu. To wyobraź sobie, że masz nadwagę jakieś 10 kg - niby nie dużo i do tego spuchniesz. I jak? Wygladasz estetycznie? Tak samo jakbyś miała + 20 kg.

Gość Wrenosbies
Iczywiscie sa tacy, ktorzy rzucają swoje kobiety jesli na wadze pojawi sie wiecej niz 49 kg .. Ale to chyba przesada .

Gość w23t23tggt
moim zdaniem to nie są jakieś wielkie liczby, 10-20 kg ponad "chudość" to nie jest jeszcze tragedia. Mi się wydaje, że autorce chodziło o grube kobiety które pozostają grube cały czas. Dobra, niech sobie będą, ale wymawianie się że to w powodu choroby jest głupie. Można przytyć z powodu choroby - może i tak. Ale nie chudnąć z powodu choroby? Ja miałam kiedyś koleżankę ważącą 110 kg (sama powiedziała), jednocześnie twierdziła że ma anoreksję. A cały czas jadła ogromne ilości jedzenia.

Gość gomiee
Ponawiam pytanie : czy jedząc 2 kromki chleba i jedno jabłko dziennie osoba otyła z powodu choroby będzie ważyć ponad 100 kg ?

Ja mam kolezanke, ktora musiala brac sterydy na swoja chorobe i przytyla jakies 15-20 kg a jak przestala je brac to w miesiac zrzucila 7 kg wiec nie mow,ze to nie bylo powiazane z lekarstwami, ktore przyjmowala.