Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laryssa.

MS WORD-prosze o pomoc! Jak usunac numery stron z konkretnej strony?

Polecane posty

Gość Laryssa.

Tak, żeby ciąglosć byla zachowana? Chodzi o prace inż. Str. tutyłowa i te czyste, co sa dalej, powinny byc bez numerków - ale jak to zrobic? oczywiście żeby nie bylo tak, ze na piatej stronie jest nr 1

Gość Laryssa.
a nie da sie inaczej? bo ja mma sporo stron pionowych, potem poziomych, rózne dziwne rzeczy i unikałam tych sekcji, bo sie nie znam, a teraz mi sie nie poprzestawia wszystko?

Jak masz część stron poziomych, a część pionowych to musisz mieć (czy też powinnaś mieć) zrobione sekcje. Chyba inaczej się nie da. A przynajmniej ja nie znam innego sposobu na usunięcie niektórych nr str.

Gość Laryssa.
nie, ja po prostu najeżdżalam kursorem na stronę którą chciałam, żeby była pozioma i zmienialam uklad strony "od tego miejsca". Itp. Jak na razie udalo mi się zrobić z tymi numerami - każda strona jest nową sekcja, na 1 stronie nie wyswietla sie numer. Nie umiem zrobic prostego podzialu, jak usuwam numery - to znika we wszystkich sekcjach

Gość Laryssa.
tzn. strona pierwsza, to sekcja 1sza - numer sie nie wyswietla na pierwszej stronie z sekcji Strona druga - to sekcja druga itp.... PS jak u Was bylo w pracy ze spisem treści? bo wiadomo, że strona 2 i 4 są wolne, na 5 jest streszczenie - i spis treści już na 6 (dwustronnie), czy tez 6 tez jest wolna i spis na siodmej? A, na stronie uczelni tego NIE MA jakby co.

Gość dssdfsdffddsfdffd
hm a czy nie latwiej robic czesc pracy tą bez numerkow w innym dokumencie, a potem tą z numerakimi w innym i potem po wydruku to polaczyc??? i tak przeciez prace sie drukuje, oprawia i potem oddaje...

Gość dssdfsdffddsfdffd
u mnie nie bylo takiego kombinowania jak pisalam prace...

Gość Laryssa.
i uprzedzając złosliwe komentarze. Na studiach mielismy informatyke przez 1 semestr i uczyli nas zmieniać rozmiar czcionki albo robić proste formuły w excelu (np. zsumowac wartosci w kolumnie). Więcej sie nauczylam w gimnazjum (bo w LO to nic nie robilismy na infie - tylko po necie łazilismy). Niestety wszystko, co wiem o WORDzie - to sa informacje, do ktorych musialam dojść sama...

Gość Laryssa.
o tym nie pomyslalam, żeby zrobic oddzielne pliki :D może trzeba będzie tak zrobić! Tylko nie wiem, czy zostawiac ta 6 strone, czy nie, czekam na odpowiedź promotora (przypominam, na stronie uczelni/wydzialu nie ma o tym mowy)

Gość dssdfsdffddsfdffd
mnie tak samo, nawet nie uczyli mnie automatycznego spisu tresi, stylow... i prace pisalam bez tego, o dziwo przeszla... dopiero niedawno sie nauczylam automatycznego spisu tresci i stylow :O albo twardej spacji

Gość Laryssa.
no ja tez do tego sama doszłam. W googlach można sporo znaleźc, ale nie wszystko. W dodatku ten nowy word jest moim zdaniem mniej intuicyjny. Ale promotor za to zna sie na tym i wstyd mi bylo cos robic nie jak nalezy, a ze nie ejst to miła osoba, to nie pytalam o rady :P Teraz przemyslałam i nie moge oddzielnie wydrukowac cześci bez numerów. Musi byc w 1 dokumencie, bo przeciez oddaje też wersje na płytce i musza byc identyczne. Pewnie nikt nigdy tej plyty nie uruchomi, ale kto wie...

Gość dssdfsdffddsfdffd
nowy Office jest koszmarny, nie korzystam z niego tylko z tego starego normalnego, w tym nowym ciezko sie polapac. to zrob jak cchesz, u mnie nie bylo takich dziwnych wymagan jak ja pisalam swoja prace... poza tym wydaje mi sie ze byla tam opcja, ze numeruje dopiero od ktorejs strony, np. od 5 tej...

Gość Laryssa.
u mnie jest opcja, że można zacżac od nr 5, czyli 1sza strona ma numer 5, druga 6 itp siedzialam dzis na tym dlugo, zanim tu napisalam....