Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bananka J.

Pytanie do mam dzieci ,,rok po roku,, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Bananka J.

Mamy półrocznego bobsa u chcemy sie starac o drugie,aby dzieci mialy mala róznice wieku,jednak mam takie bardzo ,,przyziemne obawy,, o codzienne zycie z dwojka dzieci. Mma kilka pytan do mam wlasnie w takiej sytuacji,zby odpowiedzialy jak sobie radza np. Czy po urodzeniu drugiego dziecka kupilyscie jeden wozek dla dwojki dzieci?? pytam bo wiadomo,ze jedno noworodek a drugie tyle co nauczylo sie chodzic.. jak to pogodzic?? nie wyobrazam sobie takiego wyjscia gdzies z dwojka dzieci jesli mieszka z sie w bloku bez windy,i jest sie calkowicie zdana na siebie kiedy maz jest w pracy a nie ma kto pomóc.To mnie przeraza? jak wyjsc do sklepu po chocby drobiazg,czy na spacer z dwojka dzieci??

Gość ja, mieszkammmmm
w uk i tu jest pelno wozkow podwojnych dla dwojga . Czesto widac ,ze roznica jest 1 -2 lata , a dzieci jada jednym wozkiem , czasami takim jak dla blizniakow .

hej Moje smyki już starsze ale chetnie Ci odpowiem. Jest między nimi 17 miesiecy różnicy. Kupiliśmy wozek rok po roku ale przydal się krotko bo Mania jest grzeczna i chętnie chodziła obok zwykłego wózka. Wyjścia nie są niczym dziwnym. Ja teraz chodze z trojką i procz tego ze ludzie na mnie dziwnie patrza jak tacham Lolę a za mną się wleką Mania i Korniś to jest calkiem ok :D Bobas sobie śpi, starszak siedzi i ogląda swiat. To pewnie dużo zależy od dzieci u mnie dziewczyny są bardzo grzeczne a chlopczyk to lobuziak ale da sie go ogarnąć. Tak wiec nie ejst najgorzej :) Spokojnie sobie wszystko ogarniesz i poradzisz tylko musisz od początku uczyć dzieci pewnych rzeczy np tego że starsze ma sie bawic po cichu bo maluch śpi, a malucha tego zeby zasypial w halasie - przy wlaczonym radio, lub tv tak zeby go nie budzil najmniejszy halas. Takie niby male rzeczy a dużo ulatwiają.

Gość willow28
No fakt,kazy za taka gromadka sie obejrzy:) ludzie sie dziwia,ze w tych czasach...hmmmm Ale to w sumie fajne,ze kogos stac Lub nie:)