Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zakopana Owieczka

CZY MOŻNA ZROBIC WESELE PONIŻEJ 10000 zł?

Polecane posty

Witajcie. Mam takie pytanie, mianowicie myslimy z moim m o ślubie. Niestety nie stac nas na wystawne wesele a na pomoc rodziców nie mamy co liczyc. Rodzine mamy małą, wiec na uroczystosci byłoby zaledwie 25 osób. Czy jest mozliwe urządzic wesele na tyle osób i zmieścic sie w budzecie poniżej 10 000 zł?

Wydaje mi się, ze tak-dało by się. ale to wiązałoby się np. z uzywaną suknia slubną. Ja swoją kupiłam np. za 500 zł. Nie zatrudniać kucharek tylko gotować z pomocą rodziny, ewentualnie poszukać jakiejś tańszej restauracji . Muzyka można samemu puszczać z płyt lub wziąść dj. Zalezy co dla Ciebie jest priorytetem Pokazanie się przed ludźmi czy po prostu dobra zabawa w gronie najbliższych. Jeśli to drugie to wyrobisz się z 10000 zł.

Gość glamour girl25
przeciez 10 tyd toduzo pieniedzy. my niedawno robilismy wesele i za osobe w pieknym pensjonacie placilismy ok.200 zł. ( w tym bylo przyjecie, poprawiny, nocleg, tort strojenie sali ciasta) sami dokupowlaimy tylko wodke i napoje. suknie wypozyczalam, a zamiast zespolu mozecie wynajac DJ biorą mniej.

Gość ana313
Przy tak małej liczbie osób, zdecydowanie może sie to udać, cześć płatności zawsze można zrobić po uroczystości np. restauracja - spokojnie można wynegocjować płatność po przyjęciu, polecam artykuł na www.slubowicze.pl - http://www.slubowicze.pl/aktualnosci/141

Myślę, że bez problemu zrobisz za tyle wesele. Tylko na Twoim miejscu nie bawiłabym się wynajmowanie DJa, zbędny wydatek. Wystarczy nagrać parę płyt z piosenkami i jakiś sprzęt pożyczyć.

Gość koochaz
Za 10000 to zrobisz na 60osób, bez problemów moi znajomi , robili w tym roku miał być skromny obiadek a wyszło super impra , żarcia wykupili mniej ni niż zwykle zupa , drugie danie kotlet na 3/4 talerza , potem kurczak z pomidorami , mało weselne taki stogonoff tylko inaczej , ja nigdy nie przepadałem ale było rewelacyjne i na koniec barszcz z pierogami , pomysł rewelacyjny zwykle podają go z jednym obślizgłym pasztecikiem , było z 6 przystawek a i tak zostało , za DJ dali z 900 złotych , kwiaty sami kupili za 100 zł. woody z reguły ćwiartka na buźkę idzie , to 10 zeta jakiś bimber , samochód sami dekorowali to wyszło z 100 złotych , i suknie itd to nie wiem ile za takie niby skromne ale , niczego nie zabrakło płacili w pięknej sali ze 20 kilometrów od warszawy 90 złotych od osoby wejdź sobie na stronę www.polnaroza.pl , dj z woodką 1400 , i kiecka i te nne na 40 osób licząc z alkoholem i dj 110 to będzie 440 , ciuchy kościół niech 200 to z 6.500 coś tam dodatkowo to z 7 tysięcy za 40 osób to max jak dla mnie.

mam możliwośc załatwienia sprzetu grającego, z tym nie było by problemu, myslałam tez na tym zeby wynajac salke na jakichs ogródkach a jedzenie we własnym zakresie.

Gość jedzenie we własnym zakresie
goście maja sobie sami zaopatrzyć?

Jedzenie we własnym zakresie? Daj spokój, nie warto się w to bawić. Zamów catering, jedzenie będzie dobre, ładnie podane i co najważniejsze w jakimś lokalu a nie na ogródkach. Jak się postarasz to i tak dużo kasy Ci zostanie.