Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lovemydarling

jajnik

Polecane posty

Gość lovemydarling

Witam. Od pewnego czasu bolą mnie jajniki, nie jest to jakiś okropny ból, ale jednak. Od 2 dni boli mnie prawy, bardziej intensywnie niż zwykle. Zauważyłam, że raczej mam ten problem gdy jest chłodno, jesień-zima. Wtedy odczuwam ten ból codziennie. Dodam również, że kilka dni temu wzięłam Escapelle i ból zniknął na jakieś 3 dni (chociaż nie mam pewności, że z tego powodu). Jutro mam wizytę u lekarza, prawdopodobnie dostanę skierowanie do ginekologa. Czego mogę się spodziewać?

Gość lovemydarling
Mam 17 lat.

To kolejne pytanie, ile miałas lat jak piersze raz dostałaś kresu? Napewno spodziewaj się badania fizycznego. Mało przyjemne, ale trzeba ścierpieć i skierowania na USG. Tylko upewnij się, że na o USG idziesz to dobrego specjalisty. Jak ja pierwszy raz poszłam na USG jajnika to masakra...koleś zamiast jajnika sfotografował macicę, co wyszło dopiero jak poszłam z wynikami do ginekologa. Badania musiałam powtórzyć - oczywiscie, gdzie indziej.

Gość lovemydarling
Miałam 12 lat. Boli mnie już od jakiegoś czasu, ale przeważnie w okresie jesienno-zimowym. Nie mam pojęcia co to może być.

Gość lovemydarling
Właściwie źle to ujęłam. Nie boli tylko w lecie. A najbardziej przy sikaniu. No i śluz mam cały czas, nawet tuż po miesiączce, muszę używać wkładek, bo czuję jak mi wilgotno.

Skoro boli przy sikaniu, to może nie tyle jajnik, co pęcherz moczowy - to też może dawać bóle w podbrzuszu. Ja bym stawiała na jakąs ogólną infekcję dróg moczowych. Skoro przed dłuższy czas tego nie leczyłaś, to możliwe, że ci się to rozprzestrzeniło na drogi rodne i stąd te bóle w okolicy jajnika. Śluz też jest niepokojący. Do lekarza jak najszybciej, bo powikłania mogą być poważne - np. bezpłodość.

Gość lovemydarling
No to mnie teraz nastraszyłaś...

Gość lovemydarling
w sumie to ostatnio strasznie często chce mi się siku